Fase Facility Services

“Realtime inzicht, en hierop kunnen anticiperen scheelt werk en bespaart ons maandelijks een hoop tijd.”

Het inmiddels bekende ENVIEM is in 1950 ontstaan na een fusie van Wholesale en Retail activiteiten. Gulf Oil Nederland en Miedema Holding besloten de handen ineen te slaan om zo het dienstenpakket in deze markten te verbreden en te versterken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met 800 medewerkers, verdeeld over Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. ENVIEM heeft in de afgelopen 70 jaar veel grote overnames gedaan, waaronder de tankstations van Gulf, TinQ, SuperTank, BIM, ANWB en BP. Ook Main in Amsterdam vaart alweer 13 jaar onder de vlag van ENVIEM.

“In 2009 is een deel van de ENVIEM Groep begonnen met de onderhoudssoftware van McMain. Inmiddels is het gebruik hiervan als een olievlek uitgevloeid naar alle dochtermaatschappijen, waaronder Fase Facility Services. Onze organisatie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de tankstations.” Frits Tio, medewerker wet & regelgeving en functioneel beheerder McMain, is al ruim 16 jaar werkzaam bij Fase Facility Services en vertelt over zijn McMain ervaringen.

McMain is de aorta van onze organisatie

Frits vertelt dat zij sinds 1,5 jaar werken met de asset management software van McMain. “Het is een systeem waar we niet meer zonder kunnen, en dat nodig is om dagelijks te kunnen opereren. Wij krijgen meldingen via verschillende kanalen binnen. Dit kan telefonisch of per e-mail zijn vanuit de medewerker van het tankstation of de klanten van een onbemande pomp. Maar ook kan dit zijn vanuit de monteur die de melding zelf direct inschiet in McMain. Het is dus van groot belang dat onze helpdesk deze meldingen centraal kan opslaan, sorteren en vervolgens zorgen dat er een werkopdracht van wordt gemaakt. Dit is allemaal mogelijk binnen McMain.”

De software is gebruiksvriendelijk

We vroegen Frits waar de software in zijn ogen aan moet voldoen. “Het is voor mij belangrijk dat de informatie altijd voorhanden is. Als we kijken naar de assets vind ik het heel prettig dat het mogelijk is om vanuit elk scherm andere schermen op te roepen. Hierdoor kun je van object naar werkopdracht, en vice versa, springen. Het is fijn dat je vanuit een object alle informatie kunt zien en kriskras door elkaar kunt klikken. Hier voldoen lang niet alle systemen aan, McMain wel!”

Het oplossend meedenken, en de mogelijkheden om te tweaken, maakt McMain onderscheidend

Jullie hebben jaren met een ander systeem gewerkt, en zijn sinds 1,5 jaar over op McMain. Hoe ervaar je onze ondersteuning? “Eigenlijk heel goed. Ik heb vaak contact met Bas (red. Bas Weij – Consultant). Hij pakt zaken snel op en helpt ons goed. Het oplossend meedenken vanuit McMain wordt als zeer positief ervaren door ons.”… “Jullie hebben onlangs PowerBI voor ons ontwikkeld. Hierdoor hebben wij nu een geweldige tool die ons realtime inzicht geeft in onze data. Daarnaast tweaken jullie veel in het systeem, waardoor wij steeds een stukje efficiënter kunnen werken. Ook koppelingen met externe systemen kunnen jullie voor ons realiseren, een mooie automatiseringsslag. McMain is daardoor voor ons echt een integraal systeem geworden.”

“Door de externe koppelingen is McMain voor ons een echt integraal systeem geworden.”

Frits Tio, Fase Facility Services

Realtime inzicht in onze assets

Heb jij enig idee wat voor jullie de Return on Investment is geweest? “Dit vind ik een lastige vraag, en is voor mij niet uit te drukken in kosten.”

Snap ik. Wellicht kun je aangeven hoe McMain bijdraagt aan de efficiency waarmee jullie werken? “We hebben een dashboard binnen McMain, met een overzicht van alle meldingen. Vanuit het dashboard worden de meldingen afgewerkt. Door dit realtime inzicht kunnen we snel op zaken anticiperen, wat een hoop werk scheelt. Is alles groen? Dan zijn we on track. Zien we rode cijfers? Dan is er werk aan de winkel. Doordat het in een dashboard staat kunnen we per onderdeel, ook op objectniveau, zien wat voor werk er ligt. Dit bespaart maandelijks een hoop tijd.”

Meer weten of zelf aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met onze software? Dat kan! Probeer gratis de trialversie van McMain Online! Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.