Fleet maintenance software

Fleet Management

Beheer van aanschaf tot afschaf jullie wagenpark en materieel met de Fleet Maintenance Software


 • Bespaar tijd op onderhoud
 • Verzekeringen en schades geborgd
 • Optimale beschikbaarheid van het wagenpark
 • Praktische ondersteuning voor de werkplaats
 • Grip op operationele kosten en projecten
 • Uniek in Nederland: gratis 30 dagen trial

Bundel alle kennis en informatie van jullie wagenpark en materieel

Een materieelbeheersysteem: borg en koppel alle informatie

Als materieelbeheerder kijk je niet alleen naar het onderhoud en de kosten en tijd die daarbij horen. Er zijn veel meer zaken waar jij verantwoordelijk voor bent op de werkplaats. Verzekeringen en schades bijvoorbeeld zijn namelijk ook jouw verantwoordelijkheid. Het is immers van groot belang dat alle voertuigen zoveel mogelijk beschikbaar zijn en dat alle informatie over de voertuigen geborgen is binnen de organisatie. Op deze manier kunnen jullie op basis van alle data die jullie verzamelen de juiste beslissingen maken. Denk aan onderhoud, vervanging of juist het optimaliseren en uitbreiden van het wagenpark. Het doel? Stilstand voorkomen en een optimale beschikbaarheid garanderen.

Klant­ervaring

McMain bij Provincie Groningen
EBS Bus in werkplaats

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

EBS Public Transportation B.V.

"We zitten middenin een transitie naar meer datagedreven werken en willen informatie inzien op monteur-, werkplaats- en bus niveau. Dus denk aan onderlinge kostenverschillen, kosten per bus, waar worden de dure onderdelen gebruikt en welke materialen worden er verspild? Zo kunnen we kostenefficiënt gaan werken.”

Frans ter Beke
Delivery Manager

De kracht van McMain Fleet Maintenance Software

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

Met het materieelbeheersysteem van McMain kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken starten jullie. Gegarandeerd. Door onze plug and play modules, stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Praktische ondersteuning voor jullie werkplaats

Informatie is vaak versnipperd binnen organisaties of opgeslagen in het hoofd van medewerkers. Met de werkplaats software bundelen jullie gestructureerd alle belangrijke informatie over jullie wagenpark.

Fleet maintenance software

Optimale beschikbaarheid en minder stilstand

Om de optimale beschikbaarheid te realiseren is het belangrijk om de werkzaamheden zoals de uitvoering van het onderhoud en het afhandelingen van schades goed op elkaaar af te stemmen.

Fleet maintenance software

Een optimale vervangingsplanning voor jullie voertuigen of objecten

Door de afschrijvings-en vervangingskosten van jullie voertuigen of objecten zo goed mogelijk in kaart te brengen, is het mogelijk een zo optimaal mogelijke vervangingsplanning op te stellen.

Fleet maintenance software

Grip op operationele kosten en projecten

Creeër inzicht op de gemaakte kosten en besparingen binnen jullie wagenpark in jullie fleet maintenance software.  Met de gegevens over het onderhoud en schades kunnen jullie de juiste beslissing nemen en deze onderbouwen.

Facility maintenance software

Inzicht in jullie wagenpark en materieel

Houd de controle strak door informatie en afspraken op vele gebieden zoals financieel, verzekeringstechnisch, onderhoudstechnisch; binnen handbereik te hebben in jullie materieelbeheersysteem.

Fleet maintenance software

Vliegende start

Binnen 3 weken staat jullie werkplaats software op de devices. Klaar om te gebruiken binnen jullie organisatie om het wagenparkbeheer- en onderhoud op rolletjes te laten verlopen.

Fleet maintenance software

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over Fleet Maintenance Software bij McMain

 • Een krachtige Fleet Management oplossing
 • Behoud van inzicht en overzicht van het wagenpark
 • Modulaire opbouw
 • Alles voor een gestroomlijnd onderhoudsproces
 • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud en technisch beheer
 • Laagdrempelige registratie voor de werkplaats
 • Effectieve afhandeling en storingen en werkaanvragen
 • Historie van al het materieel

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?

Probeer het nu

Prijzen en pakketten

Kies jullie Fleet Management software bundel

Een CMMS is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Je kunt eenvoudig op- of afschalen zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Team

De basis onder de knie of tijd voor uitbreiding? Sla je (volgende) slag met Team.

€50
per maand/gebruiker
Mobile user: €20 per maand/gebruiker
 • Alles van Lite +
 • Autorisatiebeheer
 • Vakgroepen
 • Projectbeheer
 • Contractbeheer
 • Inkoop- & Voorraadbeheer

Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€65
per maand/gebruiker
Mobile user: €25 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Screen Editor
 • Software op maat
 • Beschikbaarheid over alle modules

Fleet Maintenance Software modules

De Fleet Management Software bestaat uit basismodules die jullie inzicht en overzicht geven. Met onze plug en play modules is het asset management pakket eenvoudig uit te breiden, zodat het volledig aansluit bij jullie organisatie. 

Asset Management

Registreer nu jullie onderhoud van alle assets centraal binnen de organisatie en haal meer rendement uit de asset management software van McMain.

Contractbeheer

Met de online contractbeheer software van McMain kun je alle contracten van interne en externe partijen beheren. Zo halen jullie maximaal resultaat.

Documentbeheer

Sla alle gewenste documenten op één plek op in het documentbeheer van McMain. Zo ziet elke McMain-gebruiker dezelfde, actuele informatie.

Facturatie & Financiën

Straal vertrouwen uit naar jullie klanten en factureer uit in een handomdraai door McMain te koppelen aan het financiële systeem binnen jullie organisatie.

gereedschapbeheer en uitleenbeheer - hamer icon

Gereedschap- en uitleenbeheer

Veilig en voorbereid aan het werk met onze uitleen en gereedschapsbeheer software. Zo blijft al jullie kostbare gereedschap in goede staat.

Incident Management

Maak gemakkelijk meldingen aan en krijg inzicht in de historie en status van je assets, zodat resources straks goed kunnen worden ingezet.

Inkoop- en voorraadbeheer

Met de inkoop- en voorraadbeheersoftware kan eenvoudig in kaart gebracht worden welke materialen en hoeveelheden gebruikt worden. Zo grijpen jullie nooit meer mis.

Koppelingen

Versoepel de informatiestroom en voorkom dubbele invoer door een interface te maken tussen verschillende informatiebronnen, zoals onderhoudssoftware en ERP’s of juist financiële systemen.

Multi-Site

De module multi-site is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met meerdere werkmaatschappijen. Groei met jullie organisatie mee en werk in één McMain.

NEN 3140

Ga voor een veilige werkomgeving. Registreer alle veiligheidsinspecties eenvoudig en snel in jullie onderhoudsprogramma.

Preventief Onderhoud

Maak eenmalig een werkbon aan en vertrouw erop dat McMain jullie helpt herinneren met inplannen. Dát is het gemak van preventive maintenance software.

Projectbeheer

Behaal efficiëntie met jullie onderhoudsprojecten. Met projectbeheer software creëer je een totaaloverzicht van alle lopende projecten en afspraken.

Rapportages

Weerspiegel een bepaalde tijdsperiode, onderbouw het onderbuikgevoel en zet data om tot informatie met de McMain Rapportage module.

Relatiebeheer

Leg alles vast, beheer jullie relaties, automatiseer het facturatieproces en ga voor eenvoudige en heldere communicatie met relatiebeheer software.

Storings­registratie

Met de storingsregistratie software van McMain is het mogelijk om simpel (mobiel) een storing te registreren en de downtime van de installaties te beheersen.

Werkopdracht­beheer

Meer grip op jullie totale werkproces? Met werkorder software staat al jullie informatie overzichtelijk in één systeem.

Werkplanning

Met de onderhoudsplanning software van McMain kunnen jullie op een betrouwbare en overzichtelijke manier alle manuren effectief beheren.

Werkvergunningen

Doorloop het hele proces van aanvraag tot goedkeuring, gebruik en opslaan van jullie werkvergunningen in de historie digitaal in McMain.

FAQ

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.