Fleet Management software

Beheer jullie wagenpark en materieel met onze Fleet Maintenance software


 • Bespaar tijd op onderhoud
 • Verzekeringen en schades geborgd
 • Optimale beschikbaarheid van het wagenpark
 • Praktische ondersteuning voor de werkplaats
 • Grip op operationele kosten en projecten
 • Uniek in Nederland: gratis 30 dagen trial

Kennis en informatie bundelen met onze wagenparkbeheer software

Informatie borgen en koppelen met Fleet Management Software

Als materieelbeheerder kijk je niet alleen naar het onderhoud en de kosten en tijd die daarbij horen. Er zijn veel meer zaken waar jij verantwoordelijk voor bent op de werkplaats. Verzekeringen en schades bijvoorbeeld zijn namelijk ook jouw verantwoordelijkheid. Het is immers van groot belang dat het wagenpark zoveel mogelijk beschikbaar is en dat alle informatie over de voertuigen geborgen is binnen de organisatie. Met Fleet Management software kunnen jullie op basis van alle data die jullie verzamelen de juiste beslissingen maken. Denk aan onderhoud, vervanging of juist het optimaliseren en uitbreiden van het wagenpark. Het doel? Stilstand voorkomen en een optimale beschikbaarheid garanderen.

Klant­ervaring
Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder
EBS Public Transportation B.V.

"We zitten middenin een transitie naar meer datagedreven werken en willen informatie inzien op monteur-, werkplaats- en bus niveau. Dus denk aan onderlinge kostenverschillen, kosten per bus, waar worden de dure onderdelen gebruikt en welke materialen worden er verspild? Zo kunnen we kostenefficiënt gaan werken.”

Frans ter Beke
Delivery Manager
Ortessa

"Alle loaders, voertuigen en sorteerinstallaties binnen Ortessa zijn voorzien van een QR-code. Zo hoeft de monteur die alleen maar te scannen om het juiste object voor zich te krijgen. Het team reageert er heel positief op, dat is fijn. Het mobiel werken en een onderhoudsprogramma dwingt ons om anders te denken. We bepalen nu alles vooraf: wat gaan we doen, wanneer en wie."

Henk Janssen
Functioneel Applicatiebeheerder
  Provincie Groningen logo

De kracht van McMain Fleet Management software

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

Met de Fleet Management software van McMain kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken starten jullie. Gegarandeerd. Door onze plug and play modules, stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Praktische ondersteuning voor jullie werkplaats

Informatie is vaak versnipperd binnen organisaties of opgeslagen in het hoofd van medewerkers. Met de Fleet Maintenance software bundelen jullie gestructureerd alle belangrijke informatie over jullie wagenpark.

Optimale beschikbaarheid en minder stilstand

Om de optimale beschikbaarheid te realiseren is het belangrijk om de werkzaamheden zoals de uitvoering van het onderhoud en het afhandelingen van schades goed op elkaaar af te stemmen.

Een optimale vervangingsplanning voor jullie voertuigen of objecten

Door de afschrijvings- en vervangingskosten van jullie voertuigen of objecten zo goed mogelijk in kaart te brengen, is het mogelijk een zo optimaal mogelijke vervangingsplanning op te stellen.

Grip op operationele kosten en projecten

Creëer inzicht op de gemaakte kosten en besparingen binnen jullie wagenpark in jullie Fleet Maintenance software. Met de gegevens over het onderhoud en schades kunnen jullie de juiste beslissing nemen en deze onderbouwen.

Inzicht in jullie wagenpark en materieel

Houd de controle strak door informatie en afspraken op vele gebieden zoals financieel, verzekeringstechnisch, onderhoudstechnisch; binnen handbereik te hebben in jullie Fleet Management platform.

Vliegende start

Binnen 3 weken staat jullie Fleet Maintenance Management software op de devices. Klaar om te gebruiken binnen jullie organisatie om het wagenparkbeheer- en onderhoud op rolletjes te laten verlopen.

De belangrijkste voordelen van onze Fleet Management software

Alles wat je moet weten over onze software

 • Een krachtige Fleet Management software oplossing
 • Behoud van inzicht en overzicht van het wagenpark
 • Een eigen samengesteld pakket dankzij de modulaire opbouw
 • Alles voor een gestroomlijnd onderhoudsproces
 • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud en technisch beheer
 • Laagdrempelige registratie voor de werkplaats
 • Effectieve afhandeling en storingen en werkaanvragen
 • Historie van al het materieel

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de Fleet Management Software. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer het nu

Prijzen en pakketten

Kies jullie Wagenparkbeheer Software bundel

Fleet Maintenance Management software is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Je kunt eenvoudig op- of afschalen zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
 • Objectbeheer
 • Storingsregistratie
 • Preventief Onderhoud
 • Grafisch Planbord
 • Meldingen
 • Werkinstructies & Inspecties
Pro (coming soon)

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€65
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €25 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Screen Editor
 • Software op maat
 • Beschikbaarheid over alle modules

Fleet Management Software modules

De Fleet Management Software bestaat uit basismodules die jullie inzicht en overzicht geven. Met onze plug en play modules is het asset management pakket eenvoudig uit te breiden, zodat het volledig aansluit bij jullie organisatie. 

Veel gestelde vragen over Fleet Management Software

Onze Fleet Management software is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat Fleet Management software beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de Fleet Management software 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Fleet Management software zorgt ervoor dat alle elementen van jullie wagenpark of vloot inzichtelijk zijn. Het is je rechterhand bij het uitvoeren van onderhoud aan de voertuigen, maar ondersteunt ook bij het administratieve beheer. Zo hebben jullie grip op de operationele kosten, maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld verzekeringen en contracten van jullie voertuigen.

Fleet Management software is in verschillende situaties inzetbaar. Zowel bij bedrijven met een eigen werkplaats als bij het uitbesteden van het onderhoud kunnen gebruik maken van de software. Dus draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van een verzameling transportmiddelen? Dan is Fleet Management software de juiste tool voor jullie.

Dankzij de Fleet Mangement software van McMain heeft  EBS OV inzicht op monteur- werkplaats- en busniveau. En ook Ortessa is enthousiast. Klik op de links en ontdek waar en hoe de Fleet Management software van McMain hen heeft geholpen.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS-oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.