Onze werkbon app: de Digitale Monteur

Je volledige machinepark in je broekzak met de Digitale Monteur


 • Het werk inzichtelijk met persoonlijke ToDo's
 • Snel en eenvoudig storingen registeren
 • Snel de juiste assets vinden met QR-codes
 • Inspectielijsten afvinken op de werkvloer
 • Alle werkopdrachten en documentatie digitaal bij de hand

Sla een efficiëntieslag op de werkvloer met de Digitale Monteur

Versterk het technisch personeel met de werkbon app

De Digitale Monteur is onze onderhoud app waar jullie zowel storingen in kunnen registreren als digitale werkbonnen afhandelen. Door mobiel te werken, versterk je de mobiliteit van de Technische Dienst. Zo kunnen ze altijd de werkopdrachten inzien, informatie toevoegen en de werkbonnen afhandelen.

Zo bespaar je duizenden stappen, want een storing of afbeelding is snel en makkelijk ingeschoten via het tablet. Daarnaast vermindert de werkbon app ook de administratieve last omdat het een makkelijke manier van registreren is. Kortom, met de Digitale Monteur zetten jullie een stap richting digitaal onderhoudsbeheer. Daarnaast is de Digitale werkbon app de perfecta aanvulling op jullie onderhoudsbeheersysteem.

De Digitale Monteur in vogelvlucht

Waar kun je deze werkbon app dan precies voor inzetten en wat leveren al deze features op?

Meldingen maken

Binnen de Digitale Monteur is het mogelijk om meldingen in te zien, maar ook om ze te registreren. Ga naar het juiste object of scan de QR-code en registreer de melding. De werkbon app zal direct de melder en de melddatum invullen. Deze melding vormt de basis voor de werkopdracht, zodat de monteurs precies weten wat er aan de hand is.

Heb altijd de machinedocumentatie bij de hand

Technische tekeningen, handleidingen, instructieboekjes; alle documentatie rondom je machines. Vanuit McMain zijn al deze documenten al toegevoegd aan de assets. Door te werken met de Digitale Monteur hebben jullie op de werkvloer al deze documentatie altijd bij de hand. Zo hoeven jullie niet meer terug te lopen voor de juiste handleiding, maar kunnen jullie direct aan de slag met de melding vanuit jullie onderhoud app.

Storingen registreren

Een storing registreren met of zonder melding, de werkbon app geeft jullie daarin de vrije hand. Vanuit een melding ontvangt de Technische Dienst al de nodige gegevens en weten zij dat hun hulp nodig is. Doordat jullie het onderhoudsbeheersysteem altijd bij je dragen op de werkvloer is het gemakkelijk om een storing te registreren en deze op te pakken. Zo verspillen jullie geen tijd aan onnodige administratie.

Inspectierondes en inspectielijsten

Gebruik de Digitale Monteur als inspectie app. Invullen inspectielijst is binnen enkele ogenblikken gedaan met de Digitale Monteur. Ook kun je foto’s toevoegen aan een werkopdracht met de werkbon app. Zo loop je gemakkelijk rond op de werkvloer met de inspectielijst in je hand. Klaar met de inspectielijst? Dan zit de taak er ook echt op, want eenmaal terug bij je bureau hoef je daar de inspectielijst niet te digitaliseren. Die staat al afgerond in de backoffice.

Meterstanden invoeren en bijhouden

Via een werkopdracht of via een inspectieregel is het mogelijk om een meterstand toe te voegen in de onderhoud app. Door de ingestelde triggers maakt McMain automatisch een nieuwe werkopdracht aan. Zo vertelt het onderhoudsbeheersysteem jullie wanneer er onderhoud nodig is. Dat scheelt een extra rondje lopen.

Urenregistraties

Houd jullie gewerkte uren met gemak bij. Met een druk op de startknop houd de werkbon app gemakkelijk bij wanneer je bent begonnen met de taak. Klaar? Dan druk je de stopknop in zodat het pop-up venster verschijnt voor de urenverantwoording. De Digitale Monteur berekent het aantal gewerkte uren en daarmee is de urenregistratie afgerond.

  Gemeente Hardinxveld Giessendam

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over de werkbon app van McMain

 • Alle machinedocumentatie overal bij de hand
 • Registreer en meld storingen gemakkelijk en snel direct op de werkvloer
 • Registreer makkelijk en snel de urenregistratie met de start- en stopknop
 • Versterk de mobiliteit van de Technische Dienst
 • Automatische werkopdrachten dankzij de triggers op meterstanden
 • Vul snel en gemakkelijk de inspectielijsten digitaal in en rond ze direct af
Wij zijn McMain
En daar zijn we trots op

De werkbon app voor iedereen

Een volledig onderhoudsbeheersysteem van voor naar achter leren kennen kost tijd. Daarom is er altijd één iemand in het team die het systeem gebruikt als hoofdgebruiker. Dit geeft de rest van het team de ruimte om aan de slag te gaan met het dagdagelijkse onderhoud. Dankzij de Digitale Monteur kunnen jullie het onderhoudsbeheer draaiende houden met een hoofdgebruiker. Waarom? De rest van het team heeft de Digitale Monteur als onderhoud app op zak met daarin alle belangrijke informatie die een monteur nodig heeft om zijn werk uit te voeren.

FAQ

De Digitale Monteur is onze werkbon app waar jullie zowel storingen in kunnen registreren als werkbonnen afhandelen. Het ondersteunt de Technische Dienst en zorgt ervoor dat iedereen altijd en overal de juiste kennis en documentatie bij de hand heeft.

Dat is mogelijk. We stellen onze software 30 dagen gratis beschikbaar en laten ook graag zien wat de Digitale Monteur allemaal kan in combinatie met ons onderhoudsbeheersysteem. Vraag de gratis een trial aan in McMain Online en laat ons weten dat je ook graag de Digitale Monteur wilt zien. Dan zorgen wij ervoor dat jullie onze software kunnen uitproberen.

Het grote verschil ligt hem in zijn eenvoud. McMain, onze desktop variant is een uitgebreid programma. Logisch, want het volledige onderhoud moet hierin worden beheerd. Omdat niet alle functies voor elke medewerker relevant is, hebben wij de Digitale Monteur ontwikkelt. Deze werkbon app bevat alle essentiële onderdelen voor het dagdagelijkse gebruik en onderhoudsbeheer. Kortom, met de Digitale Monteur heb je het volledige machinepark in je broekzak.

Ja zeker! Juist de Digitale Monteur is hier meer dan geschikt voor. Het doel van deze werkbon app is namelijk om het werk van de monteurs te verlichten. De juiste assets zo snel mogelijk tevoorschijn toveren op de tablets, is één van de functionaliteiten waarin de Digitale Monteur uitblinkt. Scan de QR-code op de machine en voer alle nodige informatie in op de melding of storing.

De Digitale Monteur voorziet jullie van alle informatie op de werkvloer en maakt het onderhoudsbeheer een stuk makkelijker. Je kunt namelijk storingen en meldingen aanmaken, foto’s toevoegen, machines vrijgeven, materiaalafgiftes regelen, automatisch stilstanden registeren en uren boeken op een werkopdracht. Natuurlijk is er meer, maar dan wordt deze rij zo lang 😉

 

 

Direct! Als jullie McMain onderhoudsomgeving al draait, is het mogelijk om de Digitale Monteur hiermee te laten communiceren. Na het tekenen van de offerte installeer je de app, je logt in en kunt gebruik maken van de werkbon app. Hij is direct klaar voor gebruik.