De McMain werkwijze

Binnen 3 weken McMain draaiende op jouw device


  • Ontdek de software via een demo of de gratis proefperiode
  • Stel jullie eigen pakket samen naar jullie wensen
  • Vliegende start: binnen 3 weken op jouw device
  • Ga goed van start met de kick-off en jullie eigen consultant
  • Verbreed jullie kennis met onze video's, trainingen en whitepapers

Stappenplan voor een vliegende start

Een snelle start met jullie asset management software vinden we belangrijk bij McMain. Net als open en transparant zijn. Daarom maken we in 5 stappen inzichtelijk wat jullie van ons mogen verwachten: van informatie opvragen voor een proefperiode tot aan de installatie van McMain bij jullie op locatie of in de cloud. Samen gaan we voor een vliegende start om jullie digitaal onderhoud overzichtelijk en succesvol te maken.

Stap 1

Software demo

Wij geven graag een (online) demo van onze asset management software. Tijdens de demo geeft één onze McMain specialisten jullie een rondleiding door de software en vertelt ze hoe het werkt en wat het systeem jullie oplevert. Natuurlijk houden we in ons advies rekening met jullie organisatiebehoeften en denken we met jullie mee. Dit zal ongeveer anderhalf uur duren. Achteraf kunnen jullie deze demo altijd nog in een verkorte versie terugkijken. We vertellen in deze video namelijk in het kort de highlights van het programma.

Stap 2

Keuzepakket & offerte

Na de demo zal er vrijblijvend een offerte worden opgesteld waarin staat welke modules wij jullie adviseren. Daarnaast beschrijven wij de vervolgstappen en verwachte doorlooptijd. Jullie willen vast zo snel mogelijk beginnen en wij zetten alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. 

Nu komt het. Wij stellen onze software 30 dagen gratis voor jullie beschikbaar. Op deze manier kunnen jullie de software zelf ontdekken en kijken of het aansluit bij jullie wensen. Zo weet je zeker dat jullie aankoop een aanwinst is.

Stap 3

Installatie

We gaan van start! We beginnen met een kick-off. Op deze dag komt jullie McMain consultant langs om gezamenlijk de inventarisatielijst door te nemen. Verder maken we samen een begin aan de boomstructuur. Daarna worden de basiselementen uitgelegd en direct ingericht. Binnen 3 weken staat de onderhoudssoftware op jullie devices.

Stap 4

Gebruik software, trainingen en extra dagen

De consultancy uren op de offerte zijn op basis van nacalculatie. Gaat het allemaal goed en hebben jullie geen vragen meer? Dan kunnen de overige uren ook worden kwijtgescholden. Hebben jullie toch het gevoel dat jullie extra hulp nodig hebben bij McMain? Geen probleem! Wij bieden trainingen en consultancy om jullie verder te helpen.

Stap 5

Support

Wij hebben een supportafdeling die jullie graag helpt. Daarnaast is er regelmatig contact om de voortgang te bespreken. Onze McMain specialisten denken graag met jullie mee om het onderhoudsproces tot een nóg hoger niveau te tillen.

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Nu aanvragen
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer het nu

Meer dan alleen software

Samen de vastgestelde doelen behaald? Dan gaat bij ons de vlag uit. Wij geloven in een praktische aanpak; zo brengen wij onze software en gebruikers steeds dichter bij elkaar. Lees hieronder meer over onze aanvullende diensten.

Training: verdieping om meer uit jullie onderhoudssoftware te halen

Een extra verdiepingsslag maken om nog meer uit de onderhoudssoftware te halen? Dat kan met onze trainingen! Het trainingsaanbod varieert voor verschillende niveau’s. Zo is het mogelijk om de basis van McMain onder de knie te krijgen of juist in het diepe te duiken met de logistieke- en gevorderden trainingen. Hier vinden jullie een overzicht van het volledige trainingsaanbod.

Invoerondersteuning: hulp bij het vullen van de software

Als je start met McMain onderhoudssoftware, begin je met een lege omgeving die je zelf in kunt richten. Hoewel het toevoegen van objecten in McMain heel eenvoudig is, kan het een tijdrovende klus zijn. Wij nemen je dit werk graag uit handen, zodat je zo snel mogelijk van start kunt met digitaal onderhoudsbeheer.

Support: ondersteuning tijdens het gebruik van jullie onderhoudsproces

Willen jullie graag meer ondersteuning krijgen om nog meer grip op de onderhoudsprocessen te krijgen? Onze supportafdeling denkt graag mee en geeft concrete adviezen. 

Consultancy: begeleiding bij de implementatie van onderhoudssoftware

De implementatie van een onderhoudsbeheersysteem kan een immens project zijn. Door een consultant van McMain in adviserende of juist uitvoerende rol in te schakelen, kan het implementatietraject een stuk vlotter verlopen.

Klant­ervaring

De ervaring van Sphere
  • Binnen onze Technische Dienst hadden wij eerst een wachtboek waarin alle informatie over een storing werd opgeschreven. Dit gaf iedereen de ruimte voor zijn eigen interpretatie. Om dit te voorkomen waren wij op zoek naar een tool die ons kon helpen met de terugkoppeling tussen de productie en de Technische Dienst. 

  • Via de de Melder App kan de productie nu gemakkelijk aan storing aanmaken waardoor de terugkoppeling duidelijk is. De storing staat dan gelijk in het onderhoudssysteem, waarna de Technische Dienst aan de slag kan.

Wij klikken snel door het programma heen: er is makkelijk mee te werken en alle functies zitten erin zoals wij dachten dat ze erin moeten zitten. Denk aan preventief onderhoud en een planning. De implementatie is heel vlot gegaan bij ons. Na twee dagen met een kick-off en een consultant op locatie, konden we McMain in praktijk gebruiken.”

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.