Invoerondersteuning McMain onderhoudssoftware

Kies voor invoerondersteuning om een vliegende start te maken met McMain. Een junior consultant helpt bij het invoeren van alle data, zodat je snel van start kunt met de software. Ook als je zelf druk bent met andere werkzaamheden.


Dat wil ik ook

  • Geen tijd? Wij nemen het werk uit handen
  • Ga zo snel mogelijk van start met McMain
  • Creëer draagvlak binnen jouw organisatie

Inrichten McMain onderhoudssoftware

Na de aanschaf van McMain onderhoudssoftware heb je je eigen omgeving helemaal tot je beschikking. Maar dan begint het allemaal pas. Je omgeving moet namelijk gevuld worden met alle assets die je wilt onderhouden.

Hoewel het invoeren van assets in McMain heel gemakkelijk is, kan het behoorlijk wat tijd vergen om alles in te voeren. Tijd die je misschien helemaal niet hebt omdat je al druk genoeg bent met je normale werkzaamheden.

Ondersteuning bij invoeren data

Daardoor kan het lang duren voordat jouw organisatie echt kan starten met McMain. Hartstikke zonde natuurlijk, je wilt zo snel mogelijk aan de slag als je de software hebt aangeschaft.

Om wel snel van start te kunnen, bieden wij invoerondersteuning aan. Eén van onze consultants helpt je met het invoeren van alle assets die jij in McMain wilt onderhouden. Zo heb je zelf tijd voor je eigen werkzaamheden, en kun je toch snel van start met McMain.

De start van het project: inrichting en structuur bepalen


Vanuit McMain opereert een senior consultant op de achtergrond als projectleider. Deze projectleider kijkt bij de start naar de invulling van het project. Ook adviseert de projectleider over de inrichting van de objectenboom en de gegevens die worden vastgelegd in McMain.

Wanneer de afspraken over de inrichting van het systeem vastliggen kan de junior consultant van start met de uitvoerende werkzaamheden.

Iedere week heeft de junior consultant de gelegenheid om vragen over het project te stellen aan de projectleider.


Deze werkzaamheden voert de junior consultant uit


Data invoeren invoerondersteuning

Gegevens invoeren

Door het invoeren van alle gegevens bij een object wordt McMain gevuld. Dit vormt de basis van succesvol werken met McMain.

Foto invoerondersteuning

Foto’s maken

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Door foto’s van assets toe te voegen in McMain, weet iedereen direct om welk object het gaat.

Documenten invoerondersteuning

Documentatie toevoegen

Nooit meer lang zoeken naar handleidingen of tekeningen van assets. De consultant voegt alle documentatie digitaal toe in McMain.

Invoerondersteuning QR-code

QR-codes plakken

Door een QR-code aan een asset toe te voegen, kun je snel bij alle informatie. Je hoeft alleen de QR-code maar te scannen.

Onderhoud uitvoeren

Onderhoudsplan inrichten

Voor ieder object maakt de consultant een onderhoudsmodel aan. Zo ben je nooit te laat met het uitvoeren van onderhoud.

Samen maken we een succes van onderhoudsbeheer in jouw organisatie


Het doel van invoerondersteuning is om digitaal onderhoudsbeheer met McMain in jouw organisatie tot een succes te maken.

Daarom betrekken we ook altijd één of meerdere personen binnen jouw organisatie bij het project. Op die manier bouwen we niet alleen intern kennis op over het inrichten van en werken met McMain, maar creëren we ook draagvlak binnen in jouw organisatie. Een win-win situatie dus!

Voor al je vragen rondom het invoeren van objecten kun je bij jouw junior consultant terecht. Heb je andere vragen over de software? Of wil je een training voor jou en je collega’s? Neem dan contact op met onze supportafdeling of een consultancy pakket op maat aan.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Heb jij hulp nodig bij het invoeren van alle assets in McMain? Of kom je er simpelweg niet aan toe omdat je te druk bent?

Neem dan contact met mij op. Samen bespreken we de mogelijkheden voor invoerondersteuning bij jouw organisatie.

Neem contact op
Roel Tiekink

Specialist

Dit zijn de meest gestelde vragen over McMain invoerondersteuning

Aan het begin van het project bepaal je samen met de McMain consultant hoe de boomstructuur in de software ingericht wordt, op basis van jouw organisatie. Daarna kan de consultant aan de slag met het invoeren van alle gegevens. Naast het inkloppen van gegevens maakt de consultant foto’s van alle objecten en plakt hij of zij QR-codes, indien gewenst. Hiermee is het object eenvoudig te scannen en heb je direct alle informatie bij de hand. Tenslotte helpt de consultant bij het opstellen van preventief onderhoudsmodellen.

Een junior consultant komt voor een periode van 13 weken (een kwartaal) één dag per week bij jou op locatie voor invoerondersteuning. Indien gewenst, kan de ondersteuning worden verlengd met nog een kwartaal. Net zolang totdat alle objecten zijn ingevoerd en jij zelfstandig aan het werk kunt met McMain.

De McMain consultant die bij jou op locatie langskomt voor invoerondersteuning heeft een geode werkplek nodig. Zeker in het begin van het traject is het nodig om de consultant – letterlijk – de weg te wijzen, zodat hij/zij alle objecten kan vinden om foto’s te maken of QR-codes te plakken. Indien er speciale kleding op de locatie vereist is, moet deze beschikbaar worden gesteld aan  de McMain consultant.

Invoerondersteuning is bedoeld om jou te helpen met het invoeren van je assets en een logische boomstructuur in McMain. Uitgebreide uitleg of training over de werking van de software hoort daar alleen niet bij. Natuurlijk kan het zo zijn dat je even een korte vraag hebt over McMain. Onze consultant helpt je daar natuurlijk graag mee, maar voor uitgebreidere ondersteuning verwijzen we je naar onze overige consultancy-pakketten.

Jazeker, een junior consultant krijgt iedere week de mogelijkheid om zijn/haar vragen te stellen aan een senior McMain consultant. Bijvoorbeeld vragen die betrekking hebben op het inrichten van de boomstructuur of specifieke vragen van een klant. Zo zorgen we er voor dat jij zo optimaal mogelijk met McMain kunt werken.