Gemeente Dalfsen

“De flexibiliteit en schaalbaarheid van McMain spraken onze gebruikersgroep erg aan”

De gemeente Dalfsen bestaat uit vijf kernen: Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen. Binnen de gemeente Dalfsen wordt McMain gebruikt om te zorgen dat onderhoud- en keuringswerkzaamheden op de juiste manier worden gelogd. 

Om te zorgen dat deze onderhoud- en keuringswerkzaamheden op de juiste wijze worden gedaan en gelogd, heeft de gemeente Dalfsen McMain software aangeschaft. Met name voor het borgen van de VCA werkzaamheden. De “V” van VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu en is een onderdeel van de Arbo wetgeving.

Na een presentatie aan de verantwoordelijken personen van de gemeente Dalfsen, besloot de Gemeente Dalfsen om McMain te gaan gebruiken. “Vooral de flexibiliteit en schaalbaarheid spraken onze gebruikersgroep erg aan.”

“Als werkgever dienen wij ervoor zorgen dat de medewerkers met goede en veilige arbeidsmiddelen werken.”

Beheren en keuren van arbeidsmiddelen

De landelijk liggende gemeente Dalfsen heeft verschillende arbeidsmiddelen in gebruik die regelmatig gekeurd moeten worden. Denk hierbij aan kettingzagen, maaimachines, klimmaterialen, elektrische handgereedschappen en rollend materieel.

McMain wordt daarom vooral ingezet voor het beheren en keuren van arbeidsmiddelen. “Als een goede werkgever dienen wij ervoor zorgen dat de medewerkers met goede en veilige arbeidsmiddelen werken. Deze zogenoemde arbeidsmiddelen worden doorgaans elk jaar onderworpen aan een keuring om het VCA certificaat te ontvangen of te behouden.”

“De rapportage-overzichten van McMain geven op elk vlak direct een beeld van de status van de objecten.”

Inzicht in de status van objecten

“Regelmatig preventief onderhoud zorgt ervoor dat de arbeidsmiddelen in goede en veilig conditie blijven en er minder storingen zullen optreden. Als er toch een storing plaatsvindt zal dit vastgelegd worden met de reden van de storing. Deze kennis kan worden omgezet in bijvoorbeeld trainingen bij foutief gebruik of men kan kiezen voor een andere leverancier. De rapportage-overzichten van McMain geven op elk vlak een direct beeld van de status van de objecten.”

Aan de slag met onderhoudssoftware

Benieuwd naar de stappen die jij kan zetten met het onderhoudssoftware? Probeer McMain Online nu 30 dagen gratis uit of neem vrijblijvend contact met ons op via sales@mcmain.nl of 0341-750500.