F. Wellink Lekkerkerk

“80% van onze automatisering komt door het gebruik van McMain”

F. Wellink Lekkerkerk is een varkensvlees verwerkingsbedrijf gevestigd in Lekkerkerk. Gelegen in het groene hart van Nederland en binnen handbereik van de Rotterdamse havens. Bij F. Wellink Lekkerkerk wordt McMain gebruikt voor het beheer en onderhoud van hun machinepark. Ernst-Jan Kuitems, Hoofd Technische Dienst, vertelt over zijn McMain ervaring. 

Binnen zijn team streeft hij naar de ideale machine. “Dat is het streven, iets wat ik al lang geleden heb meegekregen. Dat je altijd oog moet hebben voor verbeteringen. Wat je vandaag doet, doe je morgen beter. Of: vandaag doe ik het nog niet zo goed als ik het morgen doe. Dus continu de lat hoger leggen.”

De ideale machine

Mede daarom is F. Wellink Lekkerkerk in 2017 gestart McMain als onderhoudsysteem. De keuze voor McMain was snel gemaakt, want McMain was een oude bekende voor Ernst-Jan omdat hij in het verleden met de voorloper heeft gewerkt. “Als je al zo lang aan de weg timmert op onderhoudsgebied, heb ik er alle vertrouwen in dat dat met McMain wel goed zit.”

“Als ik collega’s spreek  die dezelfde functie hebben als ik maar in andere bedrijven werken en zij mij vragen wat ik zou adviseren, dan adviseer ik McMain. En waarom? Het is een goed pakket, goede support, goede mensen, bestaat al langer. Mensen weten waar ze het over hebben.”

“Sinds we meer gestructureerd werken met McMain, is er rust gekomen in de TD. We lopen minder achter de feiten aan en we hebben ook minder storingen.”

Vlekkeloos de audits door

Waar Ernst-Jan voorheen nog wel eens last-minute Excel overzichten in moest vullen en uitdraaien als er een auditor kwam, is dat nu een stuk gemakkelijker voor hem. “Nu heb ik alle nodige gegevens in McMain staan. Als er een auditor komt, laat ik  dat allemaal zien. Dan gaat de auditor na 5 minuten de deur uit en zegt hij: het is goed. En het is ook goed.”

“Sinds we meer gestructureerd werken met onderhoudsysteem, is er rust gekomen in de TD. We lopen minder achter de feiten aan en we hebben ook minder storingen. Nou durf ik niet hardop te zeggen dat dat alleen maar door McMain komt, maar het is wel een van de radartjes in het geheel die ervoor zorgen dat we wat meer rust hebben en minder ad-hoc werken. Dit is ook met de nieuwjaarstoespraak aan de orde geweest. Toen werd aangegeven dat de verbeterslag op mijn afdeling zeer goed merkbaar is geweest op de werkvloer. Dat is een heel groot compliment aan zowel de technische dienst als aan de automatisering die we hebben gedaan met de software. En 80% van deze automatisering is de verantwoordelijkheid van McMain.”

De toekomst met een onderhoudssysteem

Ernst-Jan is nu vooral bezig geweest met het beheer van zijn machinepark. Het registreren van storingen, correctief en preventief onderhoud. “Waar we vandaan komen is brandjes blussen en met plakband houtje touwtje alles laten draaien. De omslag zijn we nu aan het maken om dat allemaal netjes te gaan doen en ook netjes te houden. “In de toekomst wil hij graag aan de slag met onderhoudsmodellen. Daarmee is het McMain-proces voor hem on-going. “Er zit best wel veel in wat ik nog niet ontdekt heb.”

“Ik ben helemaal in de cloud, in de wolken met onze tools zoals het Grafisch Planbord en de Digitale Monteur!”

In de cloud met het “magisch” planbord

In het bijzonder is Ernst-Jan blij met de Digitale Monteur en zijn Grafische Planbord, wat hij zelf gekscherend zijn ‘Magische Planbord’ noemt, vooral nu met alle genomen maatregelen met betrekking tot het Coronavirus. “Ik werk nu thuis, maar dan kijk ik gewoon op het planbord. Dan zie ik  ‘oh ze hebben problemen gehad met die machine of die machine’ en als ik daarover vragen heb, bel ik gewoon even. Ik kan op mijn telefoon zelf storingen aanmaken. Ik ben helemaal in de cloud; helemaal in de wolken met deze tools. Het is fijn dat ik ook op afstand mijn team kan aansturen en dat de werkzaamheden doorgaan.”

Ten slotte

“Wat ik wil zeggen is dat we met McMain en de tools die we nu hebben, de Digitale Monteur en het Grafisch Planbord, een verbeterstap gemaakt hebben. Het is een goede basis om het onderhoud verder door te ontwikkelen. Ik ben blij met McMain!”

Aan de slag met onderhoudssoftware
Benieuwd naar de stappen die jij kan zetten met het ‘magische planbord’ of op zoek naar rust in je team? Probeer gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit! Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.