Van Delft Biscuits

“McMain sluit perfect aan op onze filosofie

Wie kent ze niet, de pepernoten van Van Delft. Het Harderwijkse bedrijf achter de  gigantische productie van deze lekkernij beperkt zich echter niet alleen tot pepernoten. Met zeven andere productielijnen voorziet Van Delft supermarkten in binnen- en buitenland van heerlijke biscuits. Nico van Nieuwenhuizen, medewerker van de Technische Dienst, vertelt graag over zijn ervaring met McMain. 

Al in april is de geur van versgebakken pepernoten goed te ruiken op industrieterrein Lorentz in Harderwijk. Om de massale consumptie van pepernoten te bedienen is het noodzakelijk dat er al vroeg in het jaar gestart wordt met de productie. Het moge duidelijk zijn dat de traditionele lekkernij Van Delft in heel Nederland op de kaart is gezet. Maar wat velen niet weten, is dat het – van origine – familiebedrijf de grootste pepernotenbakker van Nederland is. 

‘Bijbel voor storing en onderhoud’ 

Acht productielijnen betekent ook acht keer het risico op stilstand. Nico van Nieuwenhuizen vervult samen met de Technische Dienst een sleutelrol binnen de organisatie. “De onderhoudssoftware van McMain is daarbij onmisbaar geworden. We werken nu al een aantal jaar met de software, op dagelijkse basis. Je kunt het gerust de bijbel voor storingen en onderhoud noemen.” Van Nieuwenhuizen vervolgt: “Als Technische Dienst werken we met managers die verantwoordelijk zijn voor de lijnen. Zijn er problemen, dan zijn zij degenen die dat signaleren en als incident invoeren in McMain. Doordat dit volledig in McMain gebeurt, is er weinig overbodige communicatie. We werken voor onszelf met een bepaalde filosofie qua goedkeuren van storingsmeldingen en het vrijgeven van de lijnen. McMain sluit daar perfect op aan.” 

Audits en de rol van McMain 

“De aanvrager van de storing wordt ook direct op de hoogte gehouden, zodat duidelijk is wat de status is. Nog mooier is dat wij twee keer per dag een shiftrapport uitdraaien, waardoor we als Technische Dienst weten waar we staan. Dit kunnen we vervolgens weer delen met de organisatie.” In de organisatie vormen certificeringen een zeer belangrijke rol, ook daarin heeft McMain een toegevoegde waarde volgens Van Nieuwenhuizen. “De vastlegging in onderhoudssoftware is heel belangrijk voor audits. Certificeringen zoals BRC zijn cruciaal. Dankzij McMain staat alles in één digitaal systeem en kunnen wij mede daardoor een positieve score behalen. McMain is een absolute vooruitgang ten opzichte van de oude situatie. Hiervoor registreerden wij de storingen nog op papier, maar dat is niet meer van deze tijd. 

“Vastlegging is heel belangrijk voor audits. Certificeringen zoals BRC zijn cruciaal. Dankzij McMain staat alles in één systeem en digitaal en kunnen wij een positieve score behalen.”

Ageren in plaats van reageren 

De concrete ambitie die Van Delft heeft qua onderhoud en storingen is het kunnen ageren in plaats van reageren. De meldingen die nu in McMain worden vastgelegd, spelen daarin een  belangrijke rol. “We hebben het afgelopen jaar tussen de 80 en 90% van de storingen in McMain geregistreerd. Daardoor hebben we heel veel data. ‘Wat is er gebeurd’, ‘waar liggen de pijnpunten?’, het zijn allemaal vragen die we met de data uit de onderhoudssoftware kunnen gaan beantwoorden. En dat moet ons helpen bij het beperken van stilstand.”

‘Toevoeging voor een bedrijf’ 

“De ondersteuning van McMain ervaar ik als zeer fijn. Als wij een specifieke vraag hebben, staan zij altijd klaar om een rapport te maken. Het zijn wat dat betreft net tovenaars. Maar ook in het algemeen ben ik heel tevreden over McMain en de service. Als het systeem bij  iedereen gemeengoed wordt, is het écht een toevoeging voor een bedrijf”, besluit Van Nieuwenhuizen.

Aan de slag
Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met McMain onderhoudssoftware? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de software? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit.