Onderhoudssoftware voor de Technische Dienst

Sla alle informatie over jullie assets op één plek digitaal op. Dat bespaart tijd én geld.


 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Jullie volledige machinepark in je broekzak
 • Mobiele storingsregistratie en afhandeling
 • Alle waardevolle kennis digitaal vastgelegd
 • Stel je eigen onderhoudssoftwarepakket samen
 • Probeer McMain Online 30 dagen gratis uit

Wat levert onderhoudssoftware voor de Technische Dienst jullie op?

Alle technische kennis centraal op één plek met een onderhoudsbeheersysteem

Binnen de Technische Dienst is veel informatie en kennis aanwezig, maar veelal in het hoofd. Want waar sla je al die opgedane kennis op? Hier en daar krabbel je iets op een papiertje, maar dit raakt snel kwijt of is niet leesbaar voor elk teamlid. Jullie medewerkers kennen de installaties als de beste. Als deze informatie niet wordt opgeslagen, verdwijnt die bij het pensioen of wanneer een medewerker een nieuwe baan heeft. Hierdoor is niet altijd alle kennis beschikbaar voor nieuwe collega’s. Klinkt dit bekend? Tijd voor verandering. Sla daarom alle informatie digitaal op binnen software voor jullie Technische Dienst. Zo gaat deze informatie nooit meer verloren. En dan rest nog de grote vraag: hoe kies je een passende onderhoudssoftware voor de Technische Dienst?

Wij zijn McMain
En daar zijn we trots op

Klant­ervaring

DFE Pharma

"De resultaten mogen er zijn: onze OEE is met 17% verhoogd dankzij inspectierondes en preventief onderhoud."

Erik Wierenga
Hoofd Technische Dienst
Aqua Assistance B.V.

Een digitale werkbon is vele malen beter af te handelen. Zo krijgen we meer inzicht in handelingen op de werkbonnen, gefactureerde en geoffreerde zaken, maar ook gewonnen en verloren offertes. Dit hoeven we allemaal niet meer handmatig te doen en op te zoeken. We kunnen dus steeds meer uit de software halen. Dit doen we bijvoorbeeld in combinatie met Exact, daar zijn we mee gekoppeld.

Roderick Kortenhof
Commercieel en technisch directeur
KLM Catering Services

“Wij wilden graag structuur en dat alles op één plek is terug te vinden. Op deze manier kunnen we ook beslissingen maken op basis van ervaring en data. Je merkt dat de ontwikkelaar dit als uitgangspunt heeft gebruikt en zelf dicht bij de techniek heeft gestaan. Hierdoor is het geen boekhoudprogramma."

Michel van Hooijdonk
Maintenance Engineer
De Waarbeek

"Juist in een attractiepark is onderhoud belangrijk. En ik weet dat een technische man geen administratie man is, daarom had ik tijdens mijn zoektocht naar onderhoudssoftware drie pijlers in mijn achterhoofd: het moet makkelijk, doeltreffend en betaalbaar zijn. Bij McMain ben ik hiervoor aan het juiste adres."

Kevin Moespot
Directeur

De kracht van onderhouds­software

Voor en door techneuten. Dat is het motto binnen McMain, want ons onderhoudsprogramma is opgezet en gebouwd door een techneut. Daarom snappen wij waarom deze software jullie team kan versterken. Waarom mensen overstappen van Excel naar een service en onderhoudsprogramma en wat win je ermee? Wij vertellen het allemaal.

Uitbreiding van het team

De organisatie groeit en daarmee het onderhoud ook. Jullie Technische Dienst breidt uit, maar daarmee komt de huidige manier van werken in de knoei. Je kunt namelijk niet meer tegelijkertijd in één en dezelfde Excelsheet werken. Dat zorgt voor frustraties en het verkeerd opslaan van de bestanden. Kortom, het onderhoudsbeheer is een rommeltje. Met een onderhoudsbeheerprogramma is dit verleden tijd.

Neem afscheid van de van papieren administratie

Vanuit de ISO-audit kwam het advies om de administratie te digitaliseren en daardoor direct beschikbaar te hebben bij een steekproef.  Sla een verbeteringsslag door de papieren klappers en overvolle Excel-documenten te vervangen door onderhoudssoftware. De onleesbare werkbonnen zijn hiermee verleden tijd; samen met de overvolle archiefkasten. Zo verkleinen jullie de papieren administratie en slaan jullie een efficientieslag. En die volgende audit? Die is een makkie, want met een paar klikken hebben jullie alle informatie over de installaties verzameld voor de auditeur.

Overdracht van kennis

Kennis wordt steeds schaarser en juist die kennis zit in het hoofd van verschillende collega’s. Maar wat als je collega ontslag neemt of met pensioen gaat? Juist, tijd om die kennis digitaal op te slaan. Zo raken jullie deze waardevolle kennis nooit meer kwijt. Win-win, want wanneer er een nieuwe collega bij het team komt, kan hij of zij direct aan de slag. Jullie onderhoudsprogramma vertelt immers alles wat de monteur moet weten.

Inzicht in beschikbaarheid en rendement van installaties

Wat is de data over de installatie en hoe kun je die verbeteren zonder die rekensommen op papier? Een klik op de knop is veel efficiënter. Maak gebruik van rapportages en dashboards om de prestaties en beschikbaarheid in kaart te brengen. Versterk het onderbuikgevoel met deze feiten en zet grote stappen bij het aanscherpen van de onderhoudsstrategie.

Bewaar de technische kennis centraal

Het grootste voordeel van onderhoudssoftware? Alle gegevens centraal op één plek zodat niemand meer met vraagtekens rondloopt en monteurs de storingen snel op kunnen lossen.

De Digitale Monteur

Bij McMain hebben we verschillende mobiele tools ontwikkelt om jullie Technische Dienst goed op pad te sturen. Schiet direct meldingen in met de Digitale Monteur en voorzie werkopdrachten van alle relevante informatie zoals beeldmateriaal of extra feedback. Zo zorgen de monteurs ervoor dat vanaf moment één alle informatie aanwezig is. Staan ze onverwachts voor een grote storing? In de Digitale Monteur staat alle informatie die zij nodig hebben om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Het Grafisch Planbord

Versterk jullie Technische Dienst en het onderhoudsprogramma met het Grafisch Planbord. Op deze manier is het voor het hele team in één oogopslag duidelijk welke taken er deze week op de planning staan, wie wat moet uitvoeren, maar ook welke medewerkers op vakantie zijn bijvoorbeeld. Zo bevorderen jullie de communicatie onderling en verkleinen jullie de kans dat er werkbonnen in de vergetelheid raken. Zo zetten jullie alle technische handjes zo efficiënt mogelijk in.

Wat kan onderhouds­software voor jou betekenen?

In vogelvlucht de voordelen van een onderhoudsbeheersysteem

 • Software draagt bij aan een gestroomlijnd proces
 • Inzicht in onderhoud door de storing- en onderhoudshistorie
 • Software kan bijdragen aan kostenbesparing
 • Efficiënter werken met real-time informatie
 • Onderhoudssoftware helpt met het verminderen van stilstand
 • Optimale beschikbaarheid van assets

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer nu

Prijzen en pakketten

Kies jullie software de Technische Dienst

Een onderhoudsprogramma voor de Technische Dienst is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van de alles in één onderhoudssoftware van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Schaal eenvoudig op of af, zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
 • Objectbeheer
 • Storingsregistratie
 • Preventief Onderhoud
 • Grafisch Planbord
 • Meldingen
 • Werkinstructies & Inspecties
Pro (coming soon)

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€65
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €25 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Screen Editor
 • Software op maat
 • Beschikbaarheid over alle modules

Perfect voor elke organisatie: groot of klein

Je kunt al starten met onze software vanaf €35,- per maand. Groeit je bedrijf en daarmee ook het onderhoud? Voeg dan eenvoudig modules toe of stap over op een custom made pakket. Zo zorgen jullie ervoor dat het onderhoudspakket op elk moment aansluit bij het team en de organisatie.

 • Een dag installatie om McMain operationeel te maken
 • Een dag kick-off waarbij we het team startklaar maken voor McMain
 • (Optioneel) training om monteurs kennis te laten maken met het systeem
 • Binnen drie weken aan de slag met jullie onderhoudsprogramma

FAQ

Onderhoudssoftware helpt de Technische Dienst om de historie en belangrijke informatie over jullie objecten vast te leggen. Zo is optimaliseren jullie de processen eenvoudig en is jullie technische kennis voor iedereen beschikbaar. Omdat alles digitaal is opgeslagen, raken jullie geen belangrijke informatie meer kwijt. Onderhoudssoftware maakt jullie werkzaamheden makkelijker en zorgt dat jullie meer tijd overhouden voor de kern van jullie werk: het onderhouden van de objecten. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie installaties. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

McMain onderhoudssoftware voor de Technische Dienst is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Los van hoe groot of klein je budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Het is belangrijk om een pakket te kiezen dat bij jullie Technische Dienst past Begin daarom bij wat jullie willen bereiken met onderhoudssoftware. Als je weet wat je wensen en behoeften zijn en deze hebt geprioriteerd, kun je kijken welk pakket het beste aansluit bij jullie doelstellingen. Vraag in je netwerk eens rond welke programma’s anderen gebruiken, vraag een demo aan of probeer de software gratis uit.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij onze onderhoudssoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar voor jullie Technische Dienst. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Onderhoudssoftware zorgt voor rust en overzicht binnen de Technische Dienst. Vaak staat waardevolle technische kennis niet digitaal vastgelegd. Zonde, want daardoor is het soms best een zoektocht naar de juiste informatie. Dankzij onderhoudssoftware wordt alle belangrijke informatie digitaal gebundeld, hebben jullie altijd de juiste informatie bij de hand en handelen jullie werkopdrachten sneller én slimmer af. Het resultaat? Een besparing van 3 tot 8% op jullie totale onderhoudskosten.

Nee, dat is niet verplicht. Het fijne aan dit CMMS systeem is dat het inzetbaar is voor zowel een kleine als een grote Technische Dienst. Zo kan iedereen gebruik maken van een CMMS systeem. Groeit jullie team? Dan kunnen jullie extra gebruikers aanschaffen.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.