Onderhoudssoftware

Eén tool voor het onderhoud van je volledige machinepark


Is jouw Technische Dienst veel tijd kwijt met het zoeken naar informatie over machines? Dit kost niet alleen tijd, maar ook geld. Met McMain onderhoudssoftware sla je alle informatie op één centrale plek op. Wel zo efficiënt!


Probeer 30 dagen gratis


 • Alle informatie op één plek beschikbaar

 • Altijd overzicht op de werkplanning

 • Bespaar tijd én geld

Deze organisaties maken al gebruik van McMain onderhoudssoftware

  Forbo logo Produlab Pharma logo B&G Hekwerk Logo Van Delft Biscuits

Onderhoudsmanagement software technische dienst

Je volledige machinepark onderhouden met McMain Software


Dankzij McMain wordt onderhoudsmanagement een fluitje van een cent. Alle informatie over de te onderhouden assets sla je gemakkelijk op één plek op. Zo hoef je nooit meer lang te zoeken en blijft informatie beschikbaar, ook wanneer een medewerker vertrekt.

McMain Online is een onderhoudsprogramma voor de technische dienst waarmee je ook heel eenvoudig alle werkzaamheden kunt plannen. Zo weet iedere monteur altijd welke taken hij of zij uit kan voeren.


Probeer 30 dagen gratis


Werk met de McMain onderhoud app: de Digitale Monteur

Zo besparen monteurs iedere dag veel tijd


De Digitale Monteur is McMain’s onderhoud app voor je smartphone of tablet. Monteurs die met de Digitale Monteur werken hebben altijd en overal toegang tot alle informatie over werkopdrachten en assets.

Met de Digitale Monteur kan een monteur werkopdrachten openen en informatie zoals tekst of een foto toevoegen. Ook kan de monteur de werkopdracht in de app gereedmelden en direct doorgaan naar de volgende klus.


Meer over de Digitale Monteur


McMain gebruikers aan het woord:
DFE Pharma

"De resultaten mogen er zijn: onze OEE is met 17% verhoogd dankzij inspectierondes en preventief onderhoud."

Erik Wierenga
Hoofd Technische Dienst
DFE Phorma logo
Machandel

"Door de verbeterde synergie tussen TD en productie hebben we minder storingen dan voorheen."

Franke Koopmans
Hoofd Technische Dienst
Logo Machandel
KLM Catering Services

“Wij wilden graag structuur en dat alles op één plek is terug te vinden. Op deze manier kunnen we ook beslissingen maken op basis van ervaring en data. Je merkt dat de ontwikkelaar dit als uitgangspunt heeft gebruikt en zelf dicht bij de techniek heeft gestaan. Hierdoor is het geen boekhoudprogramma."

Michel van Hooijdonk
Maintenance Engineer
KLM logo

De kracht van onderhouds­software

Voor en door techneuten. Dat is het motto binnen McMain, want ons onderhoudsprogramma is opgezet en gebouwd door een techneut. Daarom snappen wij waarom deze software jullie team kan versterken. Waarom mensen overstappen van Excel naar een service en onderhoudsprogramma en wat win je ermee? Wij vertellen het allemaal.

Uitbreiding van het team

De organisatie groeit en daarmee het onderhoud ook. Jullie Technische Dienst breidt uit, maar daarmee komt de huidige manier van werken in de knoei. Je kunt namelijk niet meer tegelijkertijd in één en dezelfde Excelsheet werken. Dat zorgt voor frustraties en het verkeerd opslaan van de bestanden. Kortom, het onderhoudsbeheer is een rommeltje. Met een onderhoudsbeheerprogramma is dit verleden tijd.

Neem afscheid van de papieren administratie

Vanuit de ISO-audit kwam het advies om de administratie te digitaliseren en daardoor direct beschikbaar te hebben bij een steekproef.  Sla een verbeteringsslag door de papieren klappers en overvolle Excel-documenten te vervangen door onderhoudssoftware. De onleesbare werkbonnen zijn hiermee verleden tijd; samen met de overvolle archiefkasten. Zo verkleinen jullie de papieren administratie en slaan jullie een efficientieslag. En die volgende audit? Die is een makkie, want met een paar klikken hebben jullie alle informatie over de installaties verzameld voor de auditeur.

Overdracht van kennis

Kennis wordt steeds schaarser en juist die kennis zit in het hoofd van verschillende collega’s. Maar wat als je collega ontslag neemt of met pensioen gaat? Juist, tijd om die kennis digitaal op te slaan. Zo raken jullie deze waardevolle kennis nooit meer kwijt. Win-win, want wanneer er een nieuwe collega bij het team komt, kan hij of zij direct aan de slag. Jullie onderhoudsprogramma vertelt immers alles wat de monteur moet weten.

Inzicht in beschikbaarheid en rendement van installaties

Wat is de data over de installatie en hoe kun je die verbeteren zonder die rekensommen op papier? Een klik op de knop is veel efficiënter. Maak gebruik van rapportages en dashboards om de prestaties en beschikbaarheid in kaart te brengen. Versterk het onderbuikgevoel met deze feiten en zet grote stappen bij het aanscherpen van de onderhoudsstrategie.

Bewaar de technische kennis centraal

Het grootste voordeel van onderhoudssoftware? Alle gegevens centraal op één plek zodat niemand meer met vraagtekens rondloopt en monteurs de storingen snel op kunnen lossen.

De Digitale Monteur

Bij McMain hebben we verschillende mobiele tools ontwikkelt om jullie Technische Dienst goed op pad te sturen. Schiet direct meldingen in met de Digitale Monteur en voorzie werkopdrachten van alle relevante informatie zoals beeldmateriaal of extra feedback. Zo zorgen de monteurs ervoor dat vanaf moment één alle informatie aanwezig is. Staan ze onverwachts voor een grote storing? In de Digitale Monteur staat alle informatie die zij nodig hebben om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Het Grafisch Planbord

Versterk jullie Technische Dienst en het onderhoudsprogramma met het Grafisch Planbord. Op deze manier is het voor het hele team in één oogopslag duidelijk welke taken er deze week op de planning staan, wie wat moet uitvoeren, maar ook welke medewerkers op vakantie zijn bijvoorbeeld. Zo bevorderen jullie de communicatie onderling en verkleinen jullie de kans dat er werkbonnen in de vergetelheid raken. Zo zetten jullie alle technische handjes zo efficiënt mogelijk in.

Prijzen en pakketten

Kies de beste oplossing voor jouw Technische Dienst

Een onderhoudsprogramma voor de Technische Dienst is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van de alles in één onderhoudssoftware van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Schaal eenvoudig op of af, zodat het pakket naadloos aansluit op je wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker

Wat kan onderhouds­software voor jou betekenen?

De voordelen van een onderhoudsbeheersysteem voor de Technische Dienst

 • Software draagt bij aan een gestroomlijnd proces
 • Inzicht in onderhoud door de storing- en onderhoudshistorie
 • Software kan bijdragen aan kostenbesparing
 • Efficiënter werken met real-time informatie
 • Onderhoudssoftware helpt met het verminderen van stilstand
 • Optimale beschikbaarheid van assets

Wil jij tijd én geld besparen met de Technische Dienst?

Probeer McMain onderhoudssoftware dan nu 30 dagen gratis


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ onderhoudssoftware voor de Technische Dienst

Onderhoudssoftware helpt de Technische Dienst om de historie en belangrijke informatie over jullie objecten vast te leggen. Zo is optimaliseren jullie de processen eenvoudig en is jullie technische kennis voor iedereen beschikbaar. Omdat alles digitaal is opgeslagen, raken jullie geen belangrijke informatie meer kwijt. Onderhoudssoftware maakt jullie werkzaamheden makkelijker en zorgt dat jullie meer tijd overhouden voor de kern van jullie werk: het onderhouden van de objecten. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie installaties. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

McMain onderhoudssoftware voor de Technische Dienst is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Los van hoe groot of klein je budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Het is belangrijk om een pakket te kiezen dat bij jullie Technische Dienst past Begin daarom bij wat jullie willen bereiken met onderhoudssoftware. Als je weet wat je wensen en behoeften zijn en deze hebt geprioriteerd, kun je kijken welk pakket het beste aansluit bij jullie doelstellingen. Vraag in je netwerk eens rond welke programma’s anderen gebruiken, vraag een demo aan of probeer de software gratis uit.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij onze onderhoudssoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar voor jullie Technische Dienst. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Onderhoudssoftware zorgt voor rust en overzicht binnen de Technische Dienst. Vaak staat waardevolle technische kennis niet digitaal vastgelegd. Zonde, want daardoor is het soms best een zoektocht naar de juiste informatie. Dankzij onderhoudssoftware wordt alle belangrijke informatie digitaal gebundeld, hebben jullie altijd de juiste informatie bij de hand en handelen jullie werkopdrachten sneller én slimmer af. Het resultaat? Een besparing van 3 tot 8% op jullie totale onderhoudskosten.

Nee, je kan al vanaf één gebruiker starten met McMain Online. Dat maakt dit CMMS dus inzetbaar voor zowel kleine als grote organisaties. Groeit je team? Dan kan je altijd uitbreiden met extra gebruikers en functionaliteiten.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.