Onderhoudsbeheersysteem

Beheer al je installaties op één plek met de software van McMain


Een onderhoudsbeheersysteem brengt alle informatie die nodig is om assets te onderhouden op één plek samen. Hierdoor werkt de Technische Dienst efficiënter en blijven installaties in topconditie.


Probeer 30 dagen gratis

 • Gebruiksvriendelijk systeem voor de TD
 • Altijd en overal zicht op de werkplanning
 • Alle historie van installaties altijd bij de hand

Zij maken al gebruik van het onderhoudsbeheersysteem van McMain

  Gemeente Hardinxveld Giessendam Lankhorst logo Forbo logo

Wat is een onderhoudsbeheersysteem?


Een onderhoudsbeheersysteem (OBS) is een essentieel hulpmiddel voor de Technische Dienst. In een OBS wordt namelijk alle informatie en historie van assets verzameld en beheerd.

Dit zorgt ervoor dat monteurs precies weten waar ze alle informatie die ze nodig hebben voor het onderhoud aan installaties kunnen vinden. Hierdoor hoeven ze niet lang te zoeken in Excel-lijstjes of tussen stapels papieren.

Door het gebruik van onderhoudssoftware besparen monteurs iedere dag veel tijd. Hierdoor kunnen ze dus meer onderhoud uitvoeren en storingen oplossen. Het gevolg daarvan is dat installaties minder lang stilliggen en sneller weer inzetbaar zijn.

Met een OBS is het ook mogelijk om per asset een onderhoudsplan in te richten. Zo weet iedereen precies wanneer welk onderhoud uitgevoerd wordt.

 • Alle informatie op één plek
 • Bespaar veel tijd
 • Hogere inzetbaarheid assets

Maak kennis met het OBS van McMain

Eén systeem voor de planning en het beheer van al het onderhoud


Met het onderhoudsbeheersysteem van McMain werkt de Technische Dienst zo efficiënt mogelijk. Planning, historie en informatie van elke asset zijn te vinden in de software.

Al het onderhoud dat aan een installatie wordt uitgevoerd, wordt automatisch toegevoegd aan de historie van de betreffende asset. Zo verzamel je steeds meer informatie op één centrale plek en weet iedereen die altijd te vinden.


Probeer 30 dagen gratis

Onderhoudsbeheer waar en wanneer jij wilt

Altijd en overal inzicht in de status van installaties


Werkbon app Digitale Monteur

McMain werkbon app: de Digitale Monteur

Met de Digitale Monteur hebben monteurs altijd en overal toegang tot alle informatie over werkopdrachten en assets. Dankzij deze werkbon app besparen ze iedere dag veel tijd.

Het is met de Digitale Monteur mogelijk om werkopdrachten te openen en info zoals tekst of een foto toe te voegen. Ook kan de monteur een werkopdracht in de app gereedmelden en direct doorgaan naar de volgende klus.


Grafisch Planbord McMain

Altijd zicht op de werkplanning

Het Grafisch Planbord is een feature van McMain waarmee je in een oogopslag overzicht hebt en behoud op de planning van de Technische Dienst.

Met de drag & drop functionaliteit plan je het werk gemakkelijk en snel in. Een werkopdracht wordt dan automatisch aan de betreffende medewerker toegewezen. Ook kun je met de capaciteitsplanning direct zien welke monteurs nog ruimte hebben voor nieuwe opdrachten en wie al volgepland is.

Dit zeggen onze klanten:
KLM Catering Services

“Wij wilden graag structuur en dat alles op één plek is terug te vinden. Op deze manier kunnen we ook beslissingen maken op basis van ervaring en data. Je merkt dat de ontwikkelaar dit als uitgangspunt heeft gebruikt en zelf dicht bij de techniek heeft gestaan. Hierdoor is het geen boekhoudprogramma."

Michel van Hooijdonk
Maintenance Engineer
KLM logo
DFE Pharma

"De resultaten mogen er zijn: onze OEE is met 17% verhoogd dankzij inspectierondes en preventief onderhoud."

Erik Wierenga
Hoofd Technische Dienst
DFE Phorma logo
Machandel

"Door de verbeterde synergie tussen TD en productie hebben we minder storingen dan voorheen."

Franke Koopmans
Hoofd Technische Dienst
Logo Machandel

Prijzen en pakketten

Kies het onderhoudsbeheersysteem dat bij jouw organisatie past

Hoe kies je nou een onderhoudsbeheersysteem dat geschikt is voor jouw situatie en organisatie? Bij McMain bieden we verschillende pakketten aan zodat je de juiste keuze kunt maken. Of je nu in een grote of kleine organisatie werkt, er is altijd een geschikt McMain pakket voor je. Twijfel je? Dan kun je altijd klein beginnen en uitbreiden met andere functionaliteiten en meerdere personen als je daar aan toe bent.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker

De belangrijkste voordelen op een rij

Daarom kiezen voor het onderhoudsbeheersysteem van McMain

 • Altijd en overal alle documentatie bij de hand
 • Onderhoudshistorie opbouwen bij elke asset
 • Bespaar veel tijd doordat informatie op één plek staat
 • Zeer gebruiksvriendelijke software
 • Volledig overzicht op de werkplanning van de TD
 • Iedere maand gratis updates

Onderhoudsbeheersysteem liever eerst proberen?

Maak vrijblijvend kennis met McMain. Vraag nu je gratis trial aan!


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen over een onderhoudsbeheersysteem?

Ons onderhoudsbeheersysteem is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het onderhoudsbeheersysteem van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Een onderhoudsbeheersysteem is heel breed inzetbaar. Een onderhoudsbeheersysteem zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain onderhoudsbeheersysteem wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

Een onderhoudsbeheersysteem helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

In een onderhoudsbeheersysteem regel je alles rondom het beheer en onderhoud van jullie assets. Jullie planning speelt daar een grote rol in. Een EAM beslaat alle zaken binnen een bedrijf die te maken hebben met vermogensbeheer. Dat kan inkoop, boekhouding, operaties, maar ook onderhoud en voorraad zijn. Een EAM vormt zich rond de totale kosten en heeft een grote hoeveelheid functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de prestaties van jullie assets. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen een onderhoudsbeheersysteem en EAM. 

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.