Onderhoudsbeheersysteem

Werken met een onderhoudsbeheersysteem

Ontwikkel inzicht en overzicht voor de Technische Dienst met onderhoudssoftware


 • Procedures en werkinstructies altijd binnen handbereik
 • Registreer snel en eenvoudig storingen
 • Vind snel de juiste assets met QR-codes
 • Vink inspectielijsten direct af op de werkvloer
 • Alle historie van de installaties digitaal bij de hand
 • Uniek in Nederland: 30 dagen gratis uitproberen

Bespaar 3 tot 8 % op het onderhoudsbudget

Versterk het technisch personeel met onderhoudsbeheersoftware

Onderhoudssoftware is de rechterhand van de Technische Dienst. Het creëert overzicht in de zee van werkbonnen, ondersteunt het team met preventieve onderhoudsmodellen, maar ook met het bijhouden van de voorraad. Ons product leveren zowel webbased als in de cloud of op jullie eigen servers. Dankzij een onderhoudsbeheersysteem vervangen jullie de papieren werkbonnen en maken de uitpuilende archiefkasten plaats voor overzicht. Door te werken met de bijvoorbeeld onze werkbon app is het ook voor de monteurs op de werkvloer gemakkelijk om de historie erbij te halen of direct een storing te registreren. Wel zo handig. Vanuit de onderhoudssoftware is het een eitje om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld preventief onderhoud en inkoop-en voorraad. Kortom, een onderhoudsbeheersysteem stroomlijnt de onderhoudsactiviteiten van al jullie operationele assets.

De onderhoudssoftware van McMain in vogelvlucht

Met de onderhoudsbeheersoftware van McMain kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken kunnen jullie van start met het pakket. Jullie pakket om precies te zijn, want door de plug & play modules stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Maintenance Management

Een onderhoudsbeheersysteem geeft de Technische Dienst inzicht. Door bijvoorbeeld slim preventief onderhoud uit te voeren, zijn jullie in control over de installaties en werken jullie toe naar geplande stilstand. Concreet besparen jullie hierdoor 3 tot 8% op jullie totale onderhoudsbudget.

Facility Management

Geef de faciliteiten binnen jullie organisatie de ruimte om te groeien en beheer eenvoudig jullie middelen met onderhoudsbeheersoftware.

Onderhoudsbeheersysteem

Field service

Krijg grip op jullie planning met de grafische weergave van jullie buitendienst en zorg voor korte lijntjes en duidelijke afspraken. Zo hebben jullie korte lijntjes, duidelijke afspraken en zetten jullie dat stapje extra voor een uitstekende service met onderhoudssoftware.

Fleet Management

Beheer van aanschaf tot afschaf jullie wagenpark en materieel met de Fleet Management Software. Zo bundelen jullie alle kennis binnen één systeem. Zo hebben jullie praktische ondersteuning voor de werkplaats en werken jullie toe naar een optimale beschikbaarheid van het wagenpark.

Onderhoudsbeheersysteem

Logistics

Altijd real time inzicht in jullie technisch voorraadbeheer. Zo grijp je nooit meer mis en werken jullie toe naar optimaal voorraadbeheer.

McMain Online

McMain in een modern jasje. Snel en overzichtelijk de juiste informatie altijd beschikbaar voor de Technische Dienst, zodat jullie assets de optimale beschikbaarheid behalen.

Onderhoudsbeheersysteem

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over het onderhoudsbeheersysteem van McMain

 • Alle machinedocumentatie overal bij de hand
 • Registreer en meld storingen gemakkelijk met onze werkbon app
 • Overzichtelijke historie van alle assets
 • Versterk de mobiliteit van de Technische Dienst
 • Eenvoudig overzicht in alle werkopdrachten met het Grafisch Planbord
 • Heb grip op de voorraad en het inkoopproces

Onderhoudssoftware anno nu

Voorzie de Technische Dienst van alle technische kennis die ze nodig hebben

Ruim 30 jaar geleden riep Frank McMain in het leven. Een onderhoudsbeheersysteem om al jullie onderhoudswerkzaamheden en kennis digitaal in te vereeuwigen. Super belangrijk, want goed technisch personeel en technische kennis worden steeds schaarser. Met de komst van McMain Online is nu, ruim 30 jaar later, een nieuw tijdperk aangebroken. De nieuwe generatie onderhoudssoftware is een feit. Bereikbaar en laagdrempelig, zoals jullie van ons gewend zijn, maar dan volledig webbased. Mocht je nu denken: ‘maar hoe zit dat dan met alle features van jullie oude pakket?’, niet getreurd. McMain Online bevat alle functionaliteiten van zijn voorganger, maar heeft een fris sausje gekregen.


Een demo of de software zelf uitproberen?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Demo aanvragen
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer gratis de trial

Waarom wij McMain Online gratis beschikbaar stellen

Kan dat echt? Het onderhoudsbeheersysteem gratis uitproberen?

Ja zeker! Het is een voldongen feit dat zelf een product kunnen bekijken en testen, de beste manier is om te kijken of het voldoet aan de eisen. Als het vaststaat dat het product voldoet aan de wensen, is het een stuk gemakkelijker om de rest van de organisatie mee te krijgen. Wat wij als McMain belangrijk vinden is dat alle Technische Diensten de mogelijkheid krijgen om een digitaliseringsslag te maken. Een onderhoudsbeheersysteem is één van de tools die een Technische Dienst aanzienlijk kunnen versterken en verbeteren. Daarom stellen wij ons onderhoudsbeheersysteem de eerste 30 dagen gratis beschikbaar. Zo kunnen jullie op je eigen moment kijken of de software geschikt is voor jullie team.


FAQ

Ons onderhoudsbeheersysteem is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het onderhoudsbeheersysteem van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Een onderhoudsbeheersysteem is heel breed inzetbaar. Een onderhoudsbeheersysteem zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain onderhoudsbeheersysteem wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

Een onderhoudsbeheersysteem helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

In een onderhoudsbeheersysteem regel je alles rondom het beheer en onderhoud van jullie assets. Jullie planning speelt daar een grote rol in. Een EAM beslaat alle zaken binnen een bedrijf die te maken hebben met vermogensbeheer. Dat kan inkoop, boekhouding, operaties, maar ook onderhoud en voorraad zijn. Een EAM vormt zich rond de totale kosten en heeft een grote hoeveelheid functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de prestaties van jullie assets. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen een onderhoudsbeheersysteem en EAM. 

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.