Verpakkings­industrie

Krijg inzicht in storingen met asset management software en heb grip op het preventieve onderhoud


 • Alle documentatie bij de hand met de Digitale Monteur
 • Inzicht in ombouwtijd en storingen
 • Stel je eigen pakket modulair samen
 • Optimale beschikbaarheid van de assets
 • Overzicht in de geplande werkzaamheden met het Grafisch Planbord
 • Uniek in Nederland: probeer McMain Online 30 dagen gratis

Ga aan de slag met de uitdagingen van de verpakkingsindustrie

In control over jullie machines

Iedereen krijgt zijn eigen vracht binnen. Van chocola tot aan bloemstukken, maar het doel is hetzelfde: de juiste verpakking om het juiste product. Wanneer de elementen binnen komen is het tijd om te wegen en te ordenen zodat ze uiteindelijk in de juiste verpakking en doos zitten aan het eind van de rit. Werken jullie met ombouwmomenten vanwege verschillende producten? Sla dan een efficiëntie slag door te werken met ombouwrapporten en ombouwchecks zodat alles goed gaat voor, tijdens en na het ombouwen.

Klant­ervaringen

Royal De Ree Holland

"We hadden altijd gewoon documenten in de kast liggen. Van die half gescheurde briefjes. Die werden dan eens in het jaar netjes uitgetypt en geprint op een A4’tje. Best een hele klus. Als we op zoek waren naar gegevens, moesten we in een archiefkast op zoek. Nu staat alles digitaal en is het makkelijk terug te vinden en altijd leesbaar. Dankzij McMain gaat er nooit meer waardevolle informatie verloren”

Peter de Jong
Technische Dienst
Vetipak

“Het gebruikersgemak was voor één van de belangrijkste redenen om voor McMain te kiezen en triggert ons om belangrijke werkzaamheden op te pakken.”

Rens van de Rakt
Verpakkingstechnoloog

Verpakkings­industrie in vogelvlucht

Inzicht in de ombouw(tijd)

Om alle producten goed en op tijd verpakt te krijgen, is het van groot belang dat alle machines juist zijn ingesteld. Zorg daarom met zogenoemde ombouwchecks of alles is zoals het moet zijn. Door te werken met een asset management systeem kunnen jullie bijvoorbeeld ook zien hoe vaak een storing voorkomt na een ombouw. Zo zitten jullie er altijd bovenop.

Al het onderhoud in één overzicht

McMain schept overzicht in alle onderhoudsgerelateerde zaken. Met het Grafisch Planbord kunnen jullie filteren op het soort onderhoud, zowel preventief als correctief. McMain geeft jullie aan welke contractors onderhoud komen uitvoeren. Zo zijn jullie als team altijd op de hoogte van aankomend en huidige onderhoudstaken.

Standaard koppelingen

Veel organisaties willen al hun bedrijfsprocessen binnen één integraal platform onderbrengen. McMain heeft veel ervaring met koppelingen met verschillende systemen (ERP, SCADA, MES). Zo creëren we samen één betrouwbaar geheel.

Proces kritische onderdelen op voorraad

Verschillende onderdelen zijn kritiek voor jullie verpakkingsproces. Deze wil je dus niet misgrijpen. Binnen McMain is het mogelijk om een onderdeel als proces kritisch aan te merken. Op deze manier krijg jij een melding wanneer dit onderdeel niet meer op het gewenste voorraadniveau zit en voorkom je onnodige stilstand.

Optimale beschikbaarheid

Dankzij het eerstelijns onderhoud (TPM) hebben jullie meer machinebeschikbaarheid. Dankzij de  registratie van correctief en preventief onderhoud werken jullie aan optimale beschikbaarheid en rendementen van jullie installaties.

Alle belangrijke documentatie bij de hand

Stuur het technische team met asset management software op het tablet. Dankzij de Digitale Monteur kan iedereen de historie inzien van de assets op de werkorder en heeft iedereen belangrijke documentatie altijd bij de hand.  Zo hebben zij storingen nog eerder onder controle en kunnen zij gelijk melding maken van storingen en ongewenste situaties.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over software voor de Verpakkings­industrie

 • Inzicht in belangrijke documentatie met de Digitale Monteur
 • Voer en hanteer digitale inspecties en procedures met gemak uit
 • Creëer een duidelijke planning met het Grafisch Planbord
 • Vastleggen van meldingen en gevaarlijke situaties
 • Overzichtelijk bundelen van werkzaamheden voor geplande stops
 • Beheren van belangrijke kwaliteit- & technische documenten
 • Optimale beschikbaarheid en rendementen van installaties
 • Gedegen analyses voor vervanging en/of revisie

Asset managent software als rechterhand van jullie team

Creëer inzicht in al jullie assets

Waar de één de focus heeft op het voorkomen van storingen rondom de ombouw, kan voor de andere Technische Dienst de focus liggen op preventief onderhoud. Een van de allerbelangrijkste elementen rondom preventief onderhoud is het volgen en maken van een planning. Zo kan het team zien wanneer er werk klaarstaat en wanneer zij dit moeten afronden. Check, check, dubbelcheck. Door op pad te gaan met de Digitale Monteur kan iedereen de historie inzien van de assets op de werkorder en heeft iedereen belangrijke documentatie altijd bij de hand.

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren
Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.