Overheid & semi-overheid

Zorg voor optimale veiligheid en beschikbaarheid van openbare ruimtes met asset management software


 • Garandeer de veiligheid van mens & omgeving
 • Vergemakkelijk inspecteren en beheren van assets
 • Waarborg het volledige financiële beheer: van vervangingswaardes tot investeringen
 • Digitaal inspecties verwerken
 • Risico’s in kaart brengen door middel van risicomatrix
 • Uniek in Nederland: 30 dagen trial

Waarborg de veiligheid voor mens en omgeving

Overheidsinstanties hebben onder andere de taak om dienend te zijn naar de mens en zijn omgeving met een veilige openbare ruimte. Met zijn alleen maken we vaak ongemerkt gebruik van gebouwen, wegen en bruggen. We vinden het vanzelfsprekend dat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid hiervan gegarandeerd wordt. De asset management software van McMain helpt jullie om deze assets te beheren.

Klant­ervaringen

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder
Veiligheidsregio Zeeland kiest voor McMain als Asset management systeem

“Werken met McMain scheelt ons onwijs veel tijd en maakt efficiënt werken mogelijk”

Loes Phil
Medewerker Materieel, Techniek en Logistiek
Logo Veiligheidsregio Zeeland
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

“McMain geeft ons structuur en overzicht. Dat zorg voor een efficiency-winst”

Jaap van Houwelingen
Bedrijfsleider buitendienst
Gemeente Hardinxveld-Giessendam
  Gemeente Dalfsen logo Logo Veiligheidsregio Zeeland Gemeente Hardinxveld Giessendam Provincie Groningen logo

Overheid & Semi-overheid in vogelvlucht

Het bieden van een veilige omgeving is een belangrijke taak voor overheden. Met asset management software is het eenvoudig om assets te beheren en inspecties te verwerken. Zo waarborgen jullie de veiligheid voor mens en omgeving.

Digitaal inspecties verwerken

Met behulp van de Digitale Monteur-app kunnen werkopdrachten op elk moment en op elke locatie worden opgepakt, afgewerkt en afgesloten, óók in buitengebieden. Zo gaat de efficiëntie van jullie buitendienst aanzienlijk omhoog.

Beheer arbeidsmiddelen en materieel

Preventief onderhoud aan arbeidsmiddelen en materieel is noodzakelijk en verplicht wanneer deze binnen overheidsinstanties worden gebruikt. Met hulp van McMain, zorgen jullie ervoor dat alle arbeidsmiddelen in goede en veilige conditie blijven.

Incident Melder App

In de Incident Melder App maken jullie eenvoudig meldingen of incidenten aan via een tablet of smartphone. Elke ambtenaar op pad kan toegang krijgen tot het meldingenportaal om een melding in te schieten van een ongewenste situatie. Deze informatie komt inclusief foto vervolgens centraal terecht zodat jullie een vervolgactie op in kunnen plannen.

Automatische mail of sms

Wanneer er een incident of storing wordt gemeld op een risico-installatie, wordt automatisch een mail of sms verzonden naar jullie veiligheidsdeskundige.

Gedegen analyses

Datagedreven analyses geven jullie organisatie inzicht in de processen en waar jullie tekortkomen. Op basis hiervan kun je verbeterplannen opstellen en jullie resources anders indelen.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over overheid & semi-overheid

 • Autorisatie op meerdere niveaus mogelijk
 • Snel inzage in gebruiksaanwijzingen, veiligheidsinstructies en tekeningen
 • Kalibratie registratie en procedures
 • Beheren van belangrijke kwaliteit- & technische documenten
 • Flexibel en schaalbare software
 • Risico’s in kaart brengen door middel van risicomatrix
 • NEN 3140 interface
 • Digitaal inspecteren met de Digitale Monteur app

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.