Overheid & semi-overheid

Zorg voor optimale veiligheid en beschikbaarheid van openbare ruimtes met asset management software


 • Garandeer de veiligheid van mens & omgeving
 • Vergemakkelijk inspecteren en beheren van assets
 • Waarborg het volledige financiële beheer: van vervangingswaardes tot investeringen
 • Digitaal inspecties verwerken
 • Risico’s in kaart brengen door middel van risicomatrix
 • Uniek in Nederland: 30 dagen trial

Waarborg de veiligheid voor mens en omgeving

Overheidsinstanties hebben onder andere de taak om dienend te zijn naar de mens en zijn omgeving met een veilige openbare ruimte. Met zijn alleen maken we vaak ongemerkt gebruik van gebouwen, wegen en bruggen. We vinden het vanzelfsprekend dat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid hiervan gegarandeerd wordt. De asset management software van McMain helpt jullie om deze assets te beheren.

Klant­ervaringen

McMain bij Provincie Groningen
Universiteit Utrecht: “Door McMain is onze effectiviteit met 25% gestegen”  
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

Universiteit Utrecht 

“McMain kunnen we uitbreiden met een module als dat nodig is. Zo werkt bijvoorbeeld de afdeling uitleenbeheer ook met McMain. Zo kunnen we apparatuur gaan uitlenen voor verschillende afdelingen of gebruikers.”

Peter de Graaf
Teamleider glasinstrumentmakerij en Service en Onderhoud

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Het meest maken we gebruik van de werkopdrachten-module. Dat is de basis voor onze monteurs. Dankzij de koppeling met de Digitale Monteur beschikken onze medewerkers onderweg over alle noodzakelijke uitvoeringsgegevens. Dat geeft veel positieve reacties. Voor gemeenten is het belangrijk om meldingen te registreren en de melder op de hoogte te houden. De koppeling tussen McMain en Fixi is daarom heel fijn. We kunnen nu alles afhandelen in één systeem."

Jaap van Houwelingen
Bedrijfsleider buitendienst
  Universiteit Utrecht

Overheid & Semi-overheid in vogelvlucht

Het bieden van een veilige omgeving is een belangrijke taak voor overheden. Met asset management software is het eenvoudig om assets te beheren en inspecties te verwerken. Zo waarborgen jullie de veiligheid voor mens en omgeving.

Digitaal inspecties verwerken

Met behulp van de Digitale Monteur-app kunnen werkopdrachten op elk moment en op elke locatie worden opgepakt, afgewerkt en afgesloten, óók in buitengebieden. Zo gaat de efficiëntie van jullie buitendienst aanzienlijk omhoog.

Beheer arbeidsmiddelen en materieel

Preventief onderhoud aan arbeidsmiddelen en materieel is noodzakelijk en verplicht wanneer deze binnen overheidsinstanties worden gebruikt. Met hulp van McMain, zorgen jullie ervoor dat alle arbeidsmiddelen in goede en veilige conditie blijven.

Incident Melder App

In de Incident Melder App maken jullie eenvoudig meldingen of incidenten aan via een tablet of smartphone. Elke ambtenaar op pad kan toegang krijgen tot het meldingenportaal om een melding in te schieten van een ongewenste situatie. Deze informatie komt inclusief foto vervolgens centraal terecht zodat jullie een vervolgactie op in kunnen plannen.

Grafische werkplanning in maintenance management software

Automatische mail of sms

Wanneer er een incident of storing wordt gemeld op een risico-installatie, wordt automatisch een mail of sms verzonden naar jullie veiligheidsdeskundige.

Gedegen analyses

Datagedreven analyses geven jullie organisatie inzicht in de processen en waar jullie tekortkomen. Op basis hiervan kun je verbeterplannen opstellen en jullie resources anders indelen.

Service maintenance software

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over overheid & semi-overheid

 • Autorisatie op meerdere niveaus mogelijk
 • Snel inzage in gebruiksaanwijzingen, veiligheidsinstructies en tekeningen
 • Kalibratie registratie en procedures
 • Beheren van belangrijke kwaliteit- & technische documenten
 • Flexibel en schaalbare software
 • Risico’s in kaart brengen door middel van risicomatrix
 • NEN 3140 interface
 • Digitaal inspecteren met de Digitale Monteur app

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?

Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.