CMMS

Computerized Maintenance Management Systeem voor de Technische Dienst


Een CMMS brengt structuur en overzicht in het werk van de Technische Dienst. Dankzij deze software blijven alle assets van een organisatie in topconditie.


Probeer 30 dagen gratis

 • Maximaal inzetbare assets

 • Efficiënt werkende Technische Dienst

 • Technische kennis op één plek terug te vinden

Zij maken al gebruik van het CMMS van McMain

  Gemeente Hardinxveld Giessendam Logo Van Delft Biscuits Produlab Pharma logo De Kuyper logo

Wat is een CMMS?

Alles dat jij moet weten over een Computerized Maintenance Management Systeem


Een CMMS is Maintenance Management Software. Hiermee kun je gemakkelijk al je onderhoud plannen en uitvoeren. Door het instellen van preventieve onderhoudsmodellen, vertelt het CMMS je wanneer het tijd is voor onderhoud aan bepaalde assets.

Een CMMS neemt de Technische Dienst veel plannings- en opzoekwerk uit handen. Hierdoor blijft er meer tijd over voor het echte werk: storingen oplossen en onderhoud uitvoeren.

Door alle informatie over assets in de software vast te leggen, bouw je vanzelf een historie op. Daarnaast is het mogelijk om extra informatie als foto’s of handleidingen toe te voegen.

Op die manier zorg je ervoor dat alle relevante informatie over iedere asset die onderhouden moet worden op één plek te vinden is. Wel zo efficiënt.

 • Onderhoudsbeheersysteem voor de TD
 • Werk efficiënter en bespaar tijd
 • Alle info over je assets op één plek

Maak kennis met de CMMS software van McMain

Een volledige CMMS oplossing in één systeem


In het CMMS dashboard van McMain zie je direct alle informatie die relevant is voor de Technische Dienst. Je kunt direct op dashboard cards en andere elementen doorklikken voor meer informatie.

Zo kan elke TD’er bijvoorbeeld direct zien welke werkopdrachten er op zijn of haar naam staan en deze per stuk bekijken.

Daarnaast zijn er algemene gegevens te bekijken zoals de meest voorkomende storingsoorzaken en de assets met de meeste storingen.


Probeer 30 dagen gratis

CMMS app: de Digitale Monteur

Altijd en overal toegang tot alle informatie


De Digitale Monteur is de CMMS app van McMain Software. Met deze app hebben monteurs altijd en overal toegang tot alle informatie die bij de assets hoort.

Bovendien is het mogelijk om in de app werkopdrachten in te zien en gereed te melden. Verder kun je heel gemakkelijk een foto of andere media toevoegen aan de gegevens.

Met de Digitale Monteur op hun smartphone of tablet, kunnen monteurs ook altijd hun werkplanning inzien en direct door naar de volgende klus.


Meer over de Digitale Monteur

Onze gebruikers over McMain CMMS:

Machandel

"Door de verbeterde synergie tussen TD en productie hebben we minder storingen dan voorheen."

Franke Koopmans
Hoofd Technische Dienst
Logo Machandel
De Ruwbouw Groep

“We zien nu al dat het aantal storingen is gehalveerd in vergelijking met vorig jaar, dat is dankzij het preventieve onderhoud in McMain”

Geo de Bruin
Hoofd Technische Dienst
Logo De RuwBouw Groep
Suez

"Met McMain hebben wij de performance van onze installaties met 15% verbeterd"

Roy Kobes
Projectleider en plantmanager

Kies het juiste CMMS pakket voor jouw organisatie

Al te beginnen vanaf 1 gebruiker en altijd op te schalen

De CMMS software van McMain is er voor iedere organisatie: groot of klein. Je kunt klein beginnen en uitbreiden als je meer functionaliteiten wilt gaan gebruiken of met meer medewerkers van de software gebruik wilt maken. McMain is een SaaS-systeem. Dit houdt in dat alle data in de cloud wordt opgeslagen, in plaats van interne servers. Hierdoor hebben alle medewerkers overal en op ieder moment toegang tot de software. Ook ben je bij McMain verzekerd van tweewekelijkse updates van de CMMS software.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker

De belangrijkste voordelen van een CMMS op een rij

Waarom jij zou moeten kiezen voor McMain

 • Stroomlijn je onderhoudsprocessen
 • Bewaar het overzicht op de werkplanning
 • Alle informatie altijd en overal beschikbaar
 • Gebruiksvriendelijk
 • Historie van alle assets in zicht
 • Effectieve afhandeling storingen en aanvragen

Kennismaken met het CMMS systeem van McMain?

Probeer de software dan 30 dagen gratis uit


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over een CMMS

Ons CMMS is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij McMain Online 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Ja, dankzij de Connector + is het mogelijk om jullie onderhoudspakket te koppelen met de meeste programma’s. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een CMMS is in vele sectoren inzetbaar, want met een CMMS zijn jullie in control zijn over de assets en assets kom je overal tegen. Ons McMain CMMS kom je bijvoorbeeld tegen in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waarin een CMMS ingezet kan worden.

CMMS staat voor Computerized Maintenance Management System en helpt jullie om de historie en belangrijke informatie van de assets vast te leggen. Zo is het makkelijker om processen te optimaliseren, is de technische kennis voor iedereen beschikbaar en raken jullie deze ook niet meer kwijt. Het uiteindelijke resultaat? Maximaal presterende installaties en een vloeiend werkende Technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Nee, je kan al vanaf één gebruiker starten met McMain Online. Dat maakt dit CMMS dus inzetbaar voor zowel kleine als grote organisaties. Groeit je team? Dan kan je altijd uitbreiden met extra gebruikers en functionaliteiten.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.