De McMain Quick scan

Laat jullie onderhoudssysteem screenen door onze consultants


Quick scan aanvragen
 • Breng de huidige status in kaart
 • Krijg inzicht met speciale Quick scan rapportages
 • Advies & verbeterpunten op basis van jullie data
 • Binnen 2 weken een adviesrapport om te bespreken
 • Consultant op locatie
 • Zet de Quick scan in voor 500,-

Wat houdt dat precies in?

Van A tot Z leggen wij dit aan je uit

Willen jullie graag de korte- en lange termijndoelstellingen weer scherp krijgen en met een strategisch plan aan de slag gaan? Met onze Quick scan kunnen we jullie hiermee helpen. Wat is een quick scan precies? Eén van onze consultants duikt in jullie McMain-systeem en haalt alle informatie boven water die nodig is voor het adviesrapport. Na de inventarisatie spreken we een moment af – mogelijk op locatie – om de data en de huidige situatie te bespreken. Vervolgens stelt hij op basis van al deze verzamelde informatie een adviesrapport op waarmee jullie direct aan de slag kunnen. Kortom, de Quick scan bestaat uit drie onderdelen namelijk: de voorbereiding, de inventarisatie en afsluitend een adviesrapport op maat.


Dit volledige pakket krijgen jullie voor 500,-

De Quick scan in vogelvlucht

Een adviesrapport die volledig aansluit bij jullie situatie, maar waaruit bestaat dit adviesrapport? Bekijk hier alle thema's

Draagvlak

Wat is het draagvlak van McMain binnen de organisaties, wat is het beleid rondom McMain en kloppen de functies op de werkvloer ook met de functies binnen McMain? Op al deze vragen geeft de consultant antwoord en tips.

Planning

Hoe planmatig werkt het team en wat is de huidige situatie versus de oude situatie rondom planning? Is er winst te behalen en zo ja, hoe gaan we deze doelen meten en inzichtelijk maken? De consultant duikt in deze kwestie.

Objecten / installaties

Het hart van het asset management systeem: de objecten/installaties. Hoe is de objectboom opgezet? In hoeverre zijn de objecten voorzien van data? We evalueren dit in combinatie met jullie doelstellingen. Willen jullie aan de slag met kosten? Dan kijken wij of alles kostentechnisch goed wordt weggeschreven.

Interne kennis

We brengen in kaart wat de kennis is van het team over McMain en we kijken naar de vereisten die het vraagt om McMain naar het volgende level te tillen. Daarnaast zetten we de interne doelstellingen scherp en vragen we aan het team wat hun input hiervoor is.

Uitvoering

Onze consultants kijken met een frisse blik naar jullie uitvoering van onderhoudsregistratie. Hoe en in welke mate registreert het team informatie en hoe zetten jullie deze informatie in? We kijken hier bijvoorbeeld naar de storingsoorzaken en hoe de monteurs deze gebruiken. Hoe verantwoorden de monteurs hun uren en waarop worden openstaande en gereedgemelde bonnen gecontroleerd?

Mogelijk: inkoop- en voorraad

Wellicht maken jullie gebruik van de module inkoop- en voorraadbeheer. Onze consultant kijkt bijvoorbeeld naar hoe jullie kunnen beginnen met artikelen op stuklijsten of in hoeverre een import nodig is en ook mogelijk is om een verbeterslag te maken in jullie inkoop- en voorraad.

Het advies

Wanneer deze thema’s de revue hebben gepasseerd, gaan we aan de slag met het advies. Op elk thema zullen we aangeven waar de verbeterslagen liggen, maar natuurlijk ook: wat gaat er goed binnen het team en moeten jullie zeker voort zetten.

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over de Quick scan bij McMain

 • Frisse blik op jullie onderhoudsstrategie
 • Binnen twee dagen contact met onze consultant
 • Inzicht in jullie huidige situatie
 • Strategisch plan waarmee je direct aan de slag kunt
 • Introductie van nieuwe modules en/of sensorechnologie
 • Adviesrapport op maat

Quick scan aanvraag

Vraag hier jouw Quick scan voor een frisse blik op jullie onderhoudsstrategie. Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met jullie op voor jullie traject.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ

De Quick scan bestaat uit de voorbereiding van de consultant, een inventarisatie, het uitwerken van het adviesplan en een belafspraak om dit rapport door te nemen.

In principe is de Quick scan voor elke McMain-gebruiker geschikt. Van een Lite tot aan een Prof licentie. Heb je de kick-off bijvoorbeeld een jaar geleden gehad? Dan is het nu een mooi moment om te kijken waar jullie staan, wat nog beter kan en welke nieuwe doelstellingen jullie kunnen zetten.

Op basis van jullie huidige situatie, maar ook op basis van jullie doelstellingen en ambities, geven onze consultants advies hoe jullie dit kunnen bereiken. Daarnaast geven we ook in het advies aan waar de kansen liggen. Denk aan bepaalde rapportages of modules die geschikt zijn voor jullie team. Kortom, een strategisch plan op maat dat houvast biedt zodat jullie je onderhoudsdoelstellingen.

Onze consultants werken voor de quick scan met verschillende rapporten zoals percentage preventief werk behaald, top 10 objecten met storing en preventief vs correctief vs storingen. Deze storingen gebruiken we tijdens de voorbereiding al zodat we goed voorbereidt het gesprek met elkaar kunnen aangaan.

Ja, in overleg is het mogelijk om de consultant een dagdeel op locatie te ontvangen.

Tof dat jullie stappen willen zetten met de onderhoudssoftware. Laten we eens bellen om de mogelijkheden door te nemen en wellicht zelfs een plan de campagne.