EAM software

Optimaliseer de levensduur van jullie assets en werk toe naar maximale beschikbaarheid


 • Optimale prestaties van jullie assets
 • Heb grip op de inkoop & voorraad
 • Optimaliseer de bestaande werkprocessen
 • Zorg voor een gestroomlijnde facturatie
 • Stel jullie ideale asset management softwarepakket samen
 • Uniek: probeer onze EAM software gratis uit

Wat is Enterprise Asset Management software?

Wij vertellen het hier allemaal

Elk bedrijf heeft assets. Het is belangrijk om deze in optimale conditie te houden. Je wilt graag weten wat de locatie is van de asset, wie ze gebruikt en hoeveel ze waard zijn. Dat is precies waar je Enterprise Asset Management software, ook wel EAM software of Asset Management software genoemd, voor kunt inzetten. EAM software bevat alles wat je nodig hebt voor het beheer van de assets op verschillende afdelingen en (geografische) locaties.

Asset management software helpt je daarom bij alles wat te maken heeft met vermogensbeheer. Denk aan de inkoop, boekhouding, operaties en veiligheid, maar ook onderhoud en voorraad. Totale kosten en verschillende features om de assets te beheren, analyseren en volgen. Het kan allemaal. Met als ultiem doel de levensduur van jullie assets te optimaliseren, toe te werken naar maximale beschikbaarheid en als kers op de taart de operationele kosten zo laag mogelijk te houden.

Wij zijn McMain
En daar zijn we trots op

Werk met dashboards in EAM software

Alle belangrijke informatie in één oogopslag

Dit is het dashboard dat automatisch als eerste verschijnt wanneer in je inlogt in jullie Enterprise Asset Management software. Naast de aanpasbaarheid van het dasboard is deze ook interactief zodat je overal op door kunt klikken. Zo zie je direct dat er een aantal werkopdrachten met een hoge prio openstaan. Benieuwd welke dit zijn en ze dan ook gelijk doorzetten naar de juiste medewerker? Je hoeft alleen maar op de tegel te klikken en alle details worden zichtbaar. Op deze manier zie je direct alle belangrijke informatie.

Breid de EAM software uit met mobiele hulpmiddelen

Versterk de Technische Dienst met de Digitale Monteur en het Grafisch planbord

Software, dat is toch ingewikkeld? We horen het vaak en we kunnen uit de grond van ons hart zeggen dat het absoluut niet waar is. Versterk, vereenvoudig en breid jullie asset management software met digitale tools. Denk bijvoorbeeld aan de Digitale Monteur. Dit is onze onderhoud app waarmee je het volledige machinepark in je broekzak hebt. Registreer storingen, handel digitale werkbonnen af en voeg alle nodige feedback, inclusief beeldmateriaal, toe aan de werkopdracht. Dit allemaal op locatie, naast je installatie. Dat scheelt een hoop stappen op een dag.

Planningen zijn vaak grote onoverzichtelijke bestanden waardoor het niet duidelijk is wat de verwachtingen zijn. Monteurs weten niet wanneer de werkopdracht afgerond moet zijn of dat die überhaupt of zijn naam staat. Dat is verleden tijd dankzij het Grafisch Planbord. Met deze werkplanning maak je eenvoudig en snel een overzicht voor de aankomende tijd. Wisselt er iets? Dan sleep je eenvoudig de werkopdracht naar een andere dag of werknemer. Hang een groot scherm op in de werkplaats en zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is.

De belangrijkste voordelen van EAM software op een rij

Alles wat je moet weten over de Asset Management software van McMain

 • Een vaste consultant die jullie software door en door kent
 • Breid de software uit met de Digitale Monteur en het Grafisch Planbord
 • Eenvoudig digitaal inzicht en overzicht voor de hele Technische Dienst
 • Effectieve afhandeling storingen en werkaanvragen
 • Historie van alle assets digitaal binnen handbereik
 • Stel jullie eigen EAM software samen met onze losse modules

Een demo of de software zelf uitproberen?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de Asset Management software. Tijdens deze demo laat hij zien hoe de software werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Demo aanvragen
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer nu

FAQ

Ons EAM is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat EAM beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het EAM van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Een EAM is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain EAM wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

EAM software, Enterprise Asset Management software, helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Met een CMMS regel je alles rondom het beheer en onderhoud van de assets. Ook de planning speelt hier een grote rol. Een EAM bedient alle facetten binnen een bedrijf die ook maar iets te maken hebben met vermogensbeheer. Denk aan inkoop, boekhouding en operaties, maar ook onderhoud en voorraad. Ze houdt rekening met de totale kosten en biedt een breed scala aan functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de asset prestaties. We vertellen hier uitgebreid over het verschil tussen CMMS en EAM.