EAM Software

Maximaliseer de levensduur van je assets met een EAM systeem


Met McMain EAM software optimaliseer je de beschikbaarheid van al je assets. Ook helpt een EAM systeem je om de operationele kosten zo laag mogelijk te houden.


Probeer 30 dagen gratis
 • Laat je assets optimaal presteren

 • Krijg grip op inkoop & voorraad

 • Optimaliseer bestaande werkprocessen

Deze organisaties maken al gebruik van McMain EAM software

  Logo Van Delft Biscuits Provincie Groningen logo

Wat is Enterprise Asset Management software?

Zorg voor maximale inzetbaarheid van al je assets


Elk bedrijf heeft assets. Het is belangrijk om deze in optimale conditie te houden. Je wilt graag weten wat de locatie is van elke asset, wie ze gebruikt en hoeveel ze waard zijn. Dat is precies waar je EAM software, wat staat voor Enterprise Asset Management software, voor kunt inzetten. EAM software bevat alles wat je nodig hebt voor het beheer van de assets op verschillende afdelingen en (geografische) locaties.

EAM software helpt je daarom bij alles wat te maken heeft met vermogensbeheer. Denk aan de inkoop, boekhouding, operaties en veiligheid, maar ook onderhoud en voorraad. Met EAM software beheer, analyseer en volg je totale kosten en verschillende features van je assets. Het ultieme doel is de levensduur en beschikbaarheid van je assets te optimaliseren en de operationele kosten zo laag mogelijk te houden.

 • Houd je assets in topconditie
 • Zorg voor optimale beschikbaarheid
 • Verleng de levensduur

McMain EAM software

Een Asset Management systeem voor al je onderhoud


McMain Online is EAM software waarmee je al je assets, of dat nou machines, gebouwen of voertuigen zijn, eenvoudig kunt beheren. Daarnaast kun je aan iedere asset relevante informatie toevoegen zoals handleidingen, notities of foto’s.

Wanneer je onderhoud uitvoert aan een asset, wordt automatisch een historie opgebouwd die je altijd en overal kunt inzien. Met deze informatie kun je er voor zorgen dat je jouw assets maximaal kunt inzetten en voorkom je vroegtijdige uitval.


Probeer 30 dagen gratis


Enterprise Asset Management software on the go

Altijd en overal inzicht in de onderhoudsplanning van assets


Onderhouds app de Digitale Monteur

Werkbon app voor monteurs

De Digitale Monteur is de onderhoud app van McMain Software. Hiermee kan elke monteur van de Technische Dienst zijn of haar werk inzien en gereedmelden. Ook is het mogelijk om informatie over een asset toe te voegen, zoals een foto of tekst.

Deze onderhoud app is geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet of smartphone. Daardoor kunnen monteurs altijd en overal hun werk inzien en na het afronden van de ene klus direct door naar de volgende. Wel zo efficiënt. Bovendien is er weinig administratie nodig met de Digitale Monteur. Een korte toelichting of een foto is meestal voldoende.


Onderhoud en geschiedenis

Altijd overzicht op de werkplanning

Het Grafisch Planbord is een andere feature van McMain Online. Deze functionaliteit geeft je snel een compleet overzicht op de planning van de Technische Dienst.

Je kunt alle openstaande werkopdrachten eenvoudig in het planbord slepen met de drag & drop functionaliteit, waarna ze automatisch aan de betreffende monteur worden toegewezen. Ook geeft het Grafisch Planbord je direct zicht op de beschikbare capaciteit per medewerker. Zo kun je het werk gelijkmatig over iedereen verdelen.

Dit eggen onze klanten:
Produlab Pharma

"Validatierapporten en audit trails zijn musthaves binnen de pharma. Daarom kiezen wij voor McMain."

Davey Lakeman
Maintenance Engineer
Produlab Pharma logo
KLM Catering Services

“Wij wilden graag structuur en dat alles op één plek is terug te vinden. Op deze manier kunnen we ook beslissingen maken op basis van ervaring en data. Je merkt dat de ontwikkelaar dit als uitgangspunt heeft gebruikt en zelf dicht bij de techniek heeft gestaan. Hierdoor is het geen boekhoudprogramma."

Michel van Hooijdonk
Maintenance Engineer
KLM logo
Vetipak

“Het gebruikersgemak was voor één van de belangrijkste redenen om voor McMain te kiezen en triggert ons om belangrijke werkzaamheden op te pakken.”

Rens van de Rakt
Verpakkingstechnoloog

EAM software voor iedere organisatie

Kies het juiste pakket voor jouw Technische Dienst

De juiste EAM Software kiezen voor je organisatie lijkt op het eerste gezicht misschien erg ingewikkeld. Want hoe kies je nou het juiste pakket? Bij McMain houden we het graag simpel. Je kunt al beginnen vanaf 1 gebruiker en met alleen de standaard features. Wil je na verloop van tijd uitbreiden? Dan kun je eenvoudig upgraden naar een ander pakket of meer gebruikers toevoegen.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €25 per maand/gebruiker

De belangrijkste voordelen van EAM software op een rij

Alles wat je moet weten over de Enterprise Asset Management software van McMain

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Werk overal met de Digitale Monteur
 • Eenvoudig overzicht op de werkplanning van de TD
 • Handel storingen en opdrachten efficiënt af
 • Bekijk de historie van alle assets op één plek
 • Iedere maand gratis updates

Kennismaken met de EAM software van McMain?

Probeer de software dan 30 dagen gratis


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meest gestelde vragen over McMain EAM software

Ons EAM is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat EAM beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het EAM van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

EAM software, Enterprise Asset Management software, helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Een EAM is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain EAM wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Met een CMMS regel je alles rondom het beheer en onderhoud van de assets. Ook de planning speelt hier een grote rol. Een EAM bedient alle facetten binnen een bedrijf die ook maar iets te maken hebben met vermogensbeheer. Denk aan inkoop, boekhouding en operaties, maar ook onderhoud en voorraad. Ze houdt rekening met de totale kosten en biedt een breed scala aan functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de asset prestaties. We vertellen hier uitgebreid over het verschil tussen CMMS en EAM.