Onderhoudssoftware voor scholen en opleidingscentra

Houd je gebouwen en installaties in topconditie met McMain onderhoudssoftware voor scholen en opleidingscentra. Zo beheer je alles in één systeem, heb je altijd alle informatie bij de hand en vergeet je geen enkele onderhoudsbeurt meer.

Probeer 30 dagen gratis

 • Alle informatie in één systeem
 • Overzicht op alle installaties
 • Periodiek onderhoud instellen

Onderhoud je gebouwen en installaties met McMain


In McMain Online beheer je het onderhoud aan al je gebouwen en de installaties en apparatuur die daaronder valt. Je kunt al deze assets in een overzichtelijke boomstructuur indelen.

Zo vind je snel en gemakkelijk alle informatie per asset. Denk hierbij aan algemene gegevens, handleidingen, onderhoudsschema’s, etc. Met McMain Online beheer je onder andere deze assets:

 • Gebouwen

 • Lokalen

 • Computers

 • Koeling

 • CV ketels

 • Sanitair


Werk overal met de mobiele apps van McMain


Alles bij de hand met de Digitale Monteur

De Digitale Monteur is de onderhoudsapp van McMain. In deze app kunnen monteurs alle informatie over assets, zoals handleidingen of andere documentatie, opzoeken. Wel zo efficiënt als je even iets op moet zoeken terwijl je met een klus bezig bent.

In plaats van het halve schoolgebouw door te lopen en ergens in een map te gaan spitten naar de juiste informatie, heb je dankzij de app alles dat je zoekt in een paar seconden gevonden. Zo kun je direct weer verder met de klus. Tel uit je (tijds)winst!


Storingen melden met de Digitale Melder

Een storing wil je zo snel mogelijk oplossen. Zeker als de verwarming in de winter is uitgevallen of als het ergens lekt. Het is dan van belang dat de Technische Dienst hier zo snel mogelijk van op de hoogte is.

Met de gratis Digitale Melder app kan al het personeel, van directeur tot leerkracht tot schoonmaker, een storing melden bij de TD. Als de storing verholpen is, krijgt de melder daar automatisch een bericht over.

Zo betrek je iedereen in je organisatie bij het onderhoudsbeheer.

Technische opleider? Neem McMain op in je lesprogramma


Biedt jouw onderwijsinstelling technische opleidingen aan? En wil je studenten en cursisten kennis laten maken met digitaal onderhoudsbeer? Dan kun je McMain opnemen in het lesprogramma.

Zo leren studenten en cursisten wat het is om machines en installaties digitaal te registreren en onderhoud te plannen. Digitaal onderhoudsbeheer is nu én in de toekomst niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van onderhoudsprofessionals.

Software speelt ook een belangrijke rol bij de transitie naar Onderhoud 4.0. Door installaties uit te rusten met sensoren en de data te koppelen aan McMain, leren studenten en cursisten over voorspellend onderhoud. Zo zijn ze optimaal voorbereid op een toekomst als technisch professional.

Meer weten? Neem contact op

Zij gingen je voor:
ROVC en McMain maken onderhoudsbeheer en Industrie 4.0 praktisch voor iedereen

"Sinds we met McMain zijn gaan werken hebben we een ontzettende efficiëntieslag gemaakt binnen de TD"

Erwin de Kruijff
Practicum Innovatiemanager
Logo ROVC

De belangrijkste features van McMain Online

Alles dat je nodig hebt voor succesvol onderhoudsbeheer op jouw school of opleidingscentrum

Objectbeheer software

Objectbeheer

Beheer alle gebouwen en installaties vanuit één centrale plek.

Storingsregistratie software

Storingsregistratie

Selecteer eenvoudig de juiste asset om storingen op te registreren.

Werkopdrachtbeheer software

Werkopdrachtbeheer

Maak werkopdrachten aan voor monteurs en controleer ze.

Planning software

Werkplanning

Eenvoudig werk inplannen op basis van beschikbaarheid en capaciteit.

Preventief onderhoud software

Periodiek onderhoud

Krijg automatisch een melding als het tijd is voor periodiek onderhoud.

Documentbeheer software

Documentbeheer

Voeg heel eenvoudig handleidingen, foto’s en andere documentatie toe.

Prijzen en pakketten

Onderhoudssoftware op maat voor jou

Of je nu de enige bent binnen jouw onderwijsinstelling die verantwoordelijk is voor onderhoud, of een heel team om je heen hebt: McMain heeft een geschikt pakket voor jouw situatie. Elk pakket is zo samengesteld dat het optimaal aansluit op de behoeften van kleine tot grote organisaties. En weet je nog niet zeker of je alle functionaliteiten wilt gaan gebruiken? Dan kun je klein beginnen en, als je daar aan toe bent, uitbreiden met meerdere gebruikers en features.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker

De belangrijkste voordelen op een rij

Daarom kiezen voor McMain onderhoudssoftware voor scholen en opleidingscentra • Snel alle informatie bij de hand
  Alle informatie is op één plek in de software te vinden. Je hoeft dus nooit meer lang te zoeken in Excelsheets en stapels papieren.

 • Assets in topconditie houden
  Met een onderhoudsmodel bepaal je eenmalig het juiste interval voor onderhoud per asset. Zo blijven je assets optimaal werken.

 • Grip op de werkplanning
  Je kunt werkopdrachten eenvoudig inplannen en bekijken welke medewerker ruimte heeft om werkzaamheden uit te voeren.

Maak vrijblijvend kennis met McMain Online

Vul hieronder je gegevens in en probeer de software 30 dagen gratis


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meest gestelde vragen over McMain onderhoudssoftware

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.