Objectbeheer

Bespaar tijd en geld door het beheer van jullie objecten overzichtelijk in te richten


 • Bespaar op tijd en onderhoudskosten
 • Visuele boomstructuur van jullie assets
 • Inzicht in onderhoudskosten en rendement
 • Digitale kopie van al jullie objecten
 • Historie van objecten inzichtelijk
 • Interactief dashboard

Objectbeheer voor overzichtelijk gevisualiseerde processen

De module objectbeheer digitaliseert en bundelt alle belangrijke informatie over elk object of installatie binnen jullie organisatie. Zo creëren jullie eenvoudig een overzichtelijke digitale kopie van het object waar je alle nodige gegevens gemakkelijk en snel terug vindt. Alles is daarnaast te herleiden naar een machine of afdeling. De informatie wordt namelijk automatisch opgeteld. Dat resulteert in een besparing in tijd en kosten. Het aanmaken van objecten, ook wel assets genoemd, is de eerste stap in digitaal onderhoudsbeheer. Goed beheerde assets vormen de basis van goed onderhoud. Ze zijn immers het kloppende hart van jullie werkzaamheden. Door de complete assetstructuur te visualiseren, geeft objectbeheer jullie Technische Dienst overzicht en inzicht in jullie objecten en installaties.

Klant­ervaring

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

Objectbeheer in vogelvlucht

Onderhoudssoftware die het beheer van assets overzichtelijk en zichtbaar maakt, geeft inzichten die tijd en geld besparen. We laten jullie graag zien hoe onze module objectbeheer dit doet.

Visueel overzicht

Alle gegevens van elke asset worden gegroepeerd weergegeven in een boomstructuur. Zo krijgen jullie visueel inzicht en overzicht in elke asset en de onderliggende assets. Dit zorgt ervoor dat jullie alle informatie snel en eenvoudig bij de hand hebben.

Inzicht in onderhoudskosten en rendement

McMain werkt met een hiërarchische boomstructuur. Hierdoor boekt het systeem alle kosten op het juiste niveau. Zo hebben jullie alle onderhoudskosten overzichtelijk. Dit wordt ook bijgehouden voor verbruikt materiaal, storingen, gepland werk en achterstallig werk.

Historie van objecten

Het is belangrijk om goed bij te houden hoe elke asset functioneert en welke storingen of onderhoud er is geweest. Hierdoor kunnen jullie preventief onderhoud plannen per asset en een storing voor zijn.

Afbeeldingen en informatie per asset

Elke asset heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, veiligheidsinstructies en tekeningen. Door deze gegevens digitaal op te slaan, raakt dit nooit meer kwijt en heeft iedereen snel en eenvoudig toegang tot deze gegevens.

Stamkaart

Per asset is er een stamkaart beschikbaar in de software, waarin alle informatie van dit asset ingezien kan worden. Denk hierbij aan technische specificaties en stuklijsten met onderdelen per asset.

Analyse en monitoring per asset

Het analyseren hoort standaard bij onze software. Dit zorgt ervoor dat jullie meteen weten hoe jullie er vandaag voor staan. Op een interactief dashboard wordt alles overzichtelijk gemaakt met daarbij de trends en de to do’s per dag.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit onze objectbeheermodule

 • Hiërarchische boomstructuur
 • Mogelijkheid om assets te verplaatsen
 • Onderhoudskosten per asset inzichtelijk
 • Kosten per periode inzichtelijk
 • Preventieve planning per asset
 • Interfaces met jullie andere programma's
 • Stroingsgedrag per assetniveau
 • Specificaties op basis van assettypes
 • Gedegen analyses voor vervanging en onderhoud
 • Stukslijsten per asset

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer nu