Preventief Onderhoud

Ga voor optimaal onderhoud met preventief onderhoud software


 • Preventieve onderhoudsmodellen
 • Werkzaamheden eenmalig registreren
 • McMain geeft je op tijd een seintje
 • Analyses gekoppeld aan jullie KPI's
 • Onderbouwde beslissingen en betere bedrijfsresultaten
 • Koppeling met jullie NEN 3140-metingen

Preventief onderhoud software neemt jullie werk uit handen

Hoe fijn zou het zijn als al jullie onderhoud bijna vanzelf zou gaan? Met de preventive maintenance system software van McMain tillen jullie de onderhoudsprocessen naar een hoger niveau. Slechts één keer een werkbon aanmaken waarna het systeem de werkopdrachten genereert? McMain kan het! Met de module voor preventive maintenance.  Zo maken jullie de overstap van reactief naar proactief werken. Door tijdig onderhoud te verrichten en de storing niet af te wachten, voorkom je kostbare, en onnodig lange, stilstandstijd.

Klant­ervaring

Asset management systeem bij De Ruwbouw Groep
DFE Pharma en McMain Onderhoudssoftware
Zavin: “Met McMain zijn we 60 tot 70% meer preventief gaan werken”

De Ruwbouw Groep

“Het mooie is dat de monteurs nu het gemak van de onderhoudssoftware en online tools inzien, maar ook dat er informatie uit McMain komt waar zij daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. We hebben hier 72 banden en wij doen daar nu preventief onderhoud aan. Daar maken we netjes de preventief onderhoudslijsten voor en de checklists waarmee het onderhoud controleren. We zien nu al dat het aantal storingen is gehalveerd en vergelijking met vorig jaar, dat is dankzij het preventieve onderhoud.”

Geo de Bruin
Hoofd Technische Dienst

DFE Pharma

"De resultaten mogen er echt zijn: de hoeveelheid grote storingen en minder langdurige storingen lopen terug. Het is mooi om te zien hoe onze OEE de afgelopen negen maanden met 17% is verhoogd dankzij inspectierondes en preventief onderhoud. Door deze resultaten krijgen ze binnen de organisatie ook meer vertrouwen in de afdeling. Dit resulteert weer in meer orders."

Erik Wierenga
Hoofd Technische Dienst

Zavin

"Binnen McMain hebben wij ons papieren logboek gedigitaliseerd. Hierdoor hebben wij een eenduidige manier van communiceren tussen de verschillende afdelingen en verdween de ruis. Voor ons is McMain meer dan alleen onderhoudssoftware. Want naast de onderhoudswerkzaamheden, vind je bijvoorbeeld het logboek, maar ook de verlofaanvragen en alles rondom ons kwaliteitssysteem in McMain. Overal kom je McMain tegen. De technische dienst gebruikt het, de administratie, de productie, maar ook bij het management kom je het programma tegen."

Ron Roffel
Operationeel directeur

Preventief onderhoudssoftware in vogelvlucht

Wie wil nou niet dat alles vanzelf gaat? De preventive maintenance software van McMain wordt jullie veel werk uit handen genomen. Eenmalig een werkbon aanmaken en er daarna niet meer naar om hoeven kijken. Dát is het gemak van McMain.

Optimaal onderhoud

Binnen McMain hoeven werkzaamheden maar één keer geregistreerd te worden. Voeg de basisgegevens, zoals  frequentie en de duur tussen de werkzaamheden, toe aan jullie preventief onderhoudsmodel. Na de registratie maakt McMain automatisch werkopdrachten aan.

Nooit meer achterstallig werk

Wanneer werkzaamheden achterstallig zijn, worden jullie ten alle tijden gealarmeerd door McMain. Zo zien jullie niets meer over het hoofd. Dat is preventive maintenance in optima forma.

Verdeel de werklast

Op basis van ingestelde KPI’s kunnen gedegen analyses gemaakt worden. Op basis van de analyses kan de werklast van monteurs effectief ingericht en verdeeld worden in de preventive maintenance software van McMain.

Werk proactief

De onderhoudswerkzaamheden en stops kunnen worden opgenomen in de planning binnen McMain. Zo weten jullie medewerkers waar ze aan toe zijn en werken ze proactief. Neem onderbouwde beslissingen met McMain voor nóg betere bedrijfsresultaten.

QHSE software

Doeltreffend inspecteren

Door het tijdig uitvoeren van preventieve onderhoudswerkzaamheden, kan ongewenste stilstand voorkomen worden. Dankzij de preventief onderhoud software van McMain kunnen jullie doeltreffend inspecteren op basis van tijdsfrequentie, meterstanden of draaiuren.

Inkoop en voorraadbeheer software

Inzicht in NEN 3140-metingen

McMain heeft een speciale module voor het registreren van jullie NEN 3140 keuringen. Zo kunnen jullie altijd aantonen dat jullie voldoende inspecties en herstelwerkzaamheden hebben uitgevoerd.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit de preventive maintenance software van McMain

 • Preventief onderhoudsmodellen
 • Procedures, inspectie- en clusterlijsten
 • Meterstanden en triggers
 • Mogelijke onderhoud stops
 • Mogelijkheid tot creëren van looproutes
 • Servicecontracten met bijbehorende informatie
 • Eventuele extern uitvoerende partners
 • Meetcodes instelbaar
 • Prioritering op basis van verwachte kosten en tijd
 • Mogelijkheid tot koppelen van office-documenten

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?

Probeer nu