NEN 3140

Sla alle veiligheidsregistraties simpel op in jullie onderhoudsprogramma


 • Certificaten en testrapporten
 • Voldoen aan wettelijke keuringen
 • Koppel objecten binnen McMain aan NEN 3140 testsoftware
 • Naadloze overdracht naar de mobiele testapparatuur
 • Veilige werkomstandigheden
 • Al jullie keuringen aantoonbaar

De eisen van de overheid rondom werknemersveiligheid nemen toe

De overheid stelt steeds strengere eisen aan het veilig uitvoeren van werkzaamheden en het toezicht op elektrische installaties en arbeidsmiddelen. NEN 3140 is een methode om aan de eisen van de wetgeving te voldoen. Ze helpt om incidenten zoals brand, letselongevallen en uitval van productie te voorkomen; iets waar jullie allemaal waarschijnlijk naar streven. Om de veiligheid te kunnen waarborgen zullen elektrische arbeidsmiddelen gekeurd worden op verschillende factoren, zoals piekstroom, stressbelasting en weerstandwaarde. Belangrijk is dat wanneer er tóch een incident plaatsvindt, het aantoonbaar moet zijn dat jullie alles hebben gedaan om dit te voorkomen. Ze zijn cruciaal voor de arbeid en het personeel verwacht dat zij met een gerust hart aan de slag kunnen. Met de NEN 3140 module kunnen jullie aantoonbaar maken dat jullie veilig werken en de registraties op een simpele manier opslaan, zowel intern voor jullie personeel als extern tijdens bijvoorbeeld audits.

Klant­ervaring

Gemeente Dalfsen krijgt inzicht in materieelpark dankzij McMain

“McMain wordt vooral ingezet voor het beheren en keuren van arbeidsmiddelen, want als werkgever dienen wij ervoor te zorgen dat de medewerkers met goede en veilige arbeidsmiddelen werken.”

Bertus Meijer
Coördinator Buitendienst
  Forbo Flooring Systems Universiteit Utrecht Condoor Door Solutions Varco Winterwarm Heating Solutions

NEN 3140 in vogelvlucht

We laten graag zien hoe de NEN 3140-module jullie helpt om tijd te besparen en de veiligheid te garanderen.

Koppeling PAT tester

Ga aan de slag met de Nieaf Smitt SafetyPAT 3140. De test- en meetgegevens worden direct vanuit de NEN 3140 testsoftware naar McMain gestuurd. Hierdoor verdwijnen de handmatige handelingen uit het proces.

Objecten exporteren

Selecteer en exporteer alle relevante objecten voor de NEN 3140-keuring van McMain naar de testsoftware- en apparatuur. Zo hebben jullie een naadloze overdracht van de te testen objecten naar de mobiele testapparatuur.

Alle uitgevoerde inspecties vastleggen binnen McMain

Door alle uitgevoerde inspecties vast te leggen binnen McMain besparen jullie arbeidsintensieve en foutgevoelige administratieve werkzaamheden.

Aanmaken van certificaten en testrapporten

Maak gebruik van de standaard testsoftware voor het aanmaken van certificaten en testrapporten, zodat er een duidelijk overzicht is in de technische toestand en de keuringsbehoefte van alle relevante onderhoudsobjecten.

Meetresultaten en visuele inspecties

Meetgegevens zoals randaarde, isolatieweerstand, lekstroom en het opgenomen vermogen worden vanuit de tester in McMain gezet zodat jullie dit altijd bij de hand hebben. Ook kunnen de afkeurredenen genoteerd worden.

Sla gegevens digitaal op

Elke asset heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, veiligheidsinstructies en tekeningen. Door deze gegevens digitaal op te slaan, raakt dit nooit meer kwijt en heeft iedereen snel en eenvoudig toegang tot deze gegevens.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit de module NEN 3140

 • Normering volgens ARBO-wet, NEN 50110-1/2 en NEN 3140
 • Veilige werkomgeving
 • Besparing op administratieve taken
 • Koppeling Safetypat 3140
 • Meetgegevens zoals lekstroom en isolatieweerstand
 • Historie gewaarborgd in McMain
 • Inclusief sublocaties, vestigingen en uniek NEN tag ID
 • Visuele afkeurredenen

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer nu