Wagenparkbeheer software

Met de wagenparkbeheer software van McMain beheren jullie de gehele levensloop van jullie wagenpark.


 • Werk met meterstanden voor het juiste onderhoud
 • Verzekeringen en schades geborgd
 • Optimale beschikbaarheid van het wagenpark
 • Praktische ondersteuning voor de werkplaats
 • Registreer, toets en rapporteer over jullie wagenpark en materieel
 • Probeer de wagenparkbeheeersoftware gratis 30 dagen uit

Meer controle met wagenparkbeheer software

Koppel alle informatie in wagenparkbeheer software

Minder administratie, meer controle. Hoe zorg je er als materieelbeheerder voor dat je het overzicht behoudt van het wagenpark en het materieel? Dat kan een uitdaging zijn. Zeker papieren administratie is tijdrovend en maakt het lastig om een actueel en compleet inzicht te hebben. Het is van belang dat alle voertuigen zoveel mogelijk beschikbaar zijn en dat alle informatie over de voertuigen opgeslagen is binnen de organisatie. Met wagenparkbeheer software kunnen jullie op basis van alle data die jullie verzamelen de juiste beslissingen maken. Denk aan onderhoud, vervanging of juist het optimaliseren en uitbreiden van het wagenpark en het materieel. Het doel? Stilstand voorkomen en een optimale beschikbaarheid garanderen.

Klant­ervaringen

EBS Public Transportation B.V.

“Door McMain hebben we inzicht op monteur-, werkplaats- en busniveau. Zo kunnen we kostenefficiënter werken.”

Frans ter Beke
Delivery Manager
Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder
Ortessa

"Alle loaders, voertuigen en sorteerinstallaties binnen Ortessa zijn voorzien van een QR-code. Zo hoeft de monteur die alleen maar te scannen om het juiste object voor zich te krijgen."

Henk Janssen
Functioneel Applicatiebeheerder
  Provincie Groningen logo Gemeente Hardinxveld Giessendam

De kracht van McMain wagenparkbeheer software

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

Met de wagenpark software van McMain kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken starten jullie. Gegarandeerd. Door onze plug and play modules, stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Direct overzicht

Creëer duidelijke overzichtslijsten van al het materieel en gereedschap. Informatie is vaak versnipperd binnen organisaties of alleen opgeslagen in het hoofd van medewerkers. Met een materieelbeheersysteem bundelen jullie gestructureerd alle belangrijke informatie over het onderhouden van jullie wagenpark en materieel.

Optimale beschikbaarheid

Om optimale beschikbaarheid te realiseren is het belangrijk om de werkzaamheden zoals de uitvoering van het onderhoud en de afhandelingen van schades goed op elkaar af te stemmen. Want jullie wagenpark en materieel zijn essentieel voor het uitvoeren van diensten en projecten.

Een optimale vervangingsplanning

Door de afschrijvings- en vervangingskosten van jullie voertuigen of objecten zo goed mogelijk in kaart te brengen, is het mogelijk een zo optimaal mogelijke vervangingsplanning op te stellen. Omdat je vervangt op het juiste moment, houden jullie de verspilling minimaal en de beschikbaarheid optimaal.

Grip op operationele kosten en projecten

McMain berekent alles voor jullie door. Vul de juiste hoeveelheid en de inkoopprijzen in, dan pakt McMain het verder voor jullie op. Zo creëren jullie inzicht in de gemaakte kosten in jullie wagenpark en materieelbeheer systeem. Ga je over het budget heen? McMain pikt het tijdig op en geeft jullie direct een signaal.

Inzicht in jullie wagenpark en materieel

Houd de controle strak door informatie en afspraken op vele gebieden zoals financieel, verzekeringen en onderhoud binnen handbereik te hebben in jullie wagenpark en materieelbeheer software.

Vliegende start

Jullie wagenpark en materieelbeheer systeem staat binnen 3 weken klaar voor gebruik. Zo kunnen jullie snel aan de slag om het beheer digitaal en op rolletjes te laten verlopen. 

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over wagenparkbeheer software bij McMain

 • Een krachtige wagenpark- en materieelbeheer oplossing
 • Behoud van inzicht en overzicht van het wagenpark
 • Een eigen samengesteld pakket dankzij de modulaire opbouw
 • Alles voor een gestroomlijnd onderhoudsproces
 • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud en technisch beheer
 • Laagdrempelige registratie voor de werkplaats
 • Effectieve afhandeling en storingen en werkaanvragen
 • Historie van al het materieel

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de Fleet Management Software. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer het nu

Wat kan een materieelbeheersysteem voor jullie betekenen

Direct overzicht in al het materieel en gereedschap

Een materieelbeheersysteem, ook wel MBS genoemd, verzamelt alle informatie over het materieel op één plek en ook nog eens digitaal. Efficiënt materieelbeheer is niet alleen belangrijk bij het verlopen van een project zodat het juiste materieel op de juiste plek is, maar ook om grip te hebben op de materieelkosten. Met een materieelbeheersysteem kun je altijd en overal aan de slag met het beheer.

Prijzen en pakketten

Kies jullie wagenparkebeheer software bundel

Wagenpark en materieelbeheer software is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Je kunt eenvoudig op- of afschalen zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
 • Objectbeheer
 • Storingsregistratie
 • Preventief Onderhoud
 • Grafisch Planbord
 • Meldingen
 • Werkinstructies & Inspecties
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Audit trail
 • Single sign-on (SSO)
 • Beschikbaarheid over alle modules

Fleet Maintenance Software modules

De Fleet Management Software bestaat uit basismodules die jullie inzicht en overzicht geven. Met onze plug en play modules is het asset management pakket eenvoudig uit te breiden, zodat het volledig aansluit bij jullie organisatie. 

FAQ

Onze wagenparkbeheersoftware is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de wagenparkbeheersoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Wagenparkbeheersoftware zorgt ervoor dat alle elementen van jullie wagenpark of vloot inzichtelijk zijn. Het is je rechterhand bij het uitvoeren van onderhoud aan de voertuigen, maar ondersteunt ook bij het administratieve beheer. Zo hebben jullie grip op de operationele kosten, maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld verzekeringen en contracten van jullie voertuigen.

Wagenparkbeheersoftware is in verschillende situaties inzetbaar. Zowel bij bedrijven met een eigen werkplaats als bij het uitbesteden van het onderhoud kunnen gebruik maken van de software. Dus draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van een verzameling transportmiddelen? Dan is wagenparkbeheersoftware de juiste tool voor jullie.

Dankzij de wagenparkbeheersoftware van McMain heeft  EBS OV inzicht op monteur- werkplaats- en busniveau. En ook Ortessa is enthousiast. Klik op de links en ontdek waar en hoe de wagenparkbeheersoftware van McMain hen heeft geholpen.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.