Wagenparkbeheer software

Wagenparkbeheer software

Met de wagenparkbeheer software van McMain beheren jullie de gehele levensloop van jullie wagenpark.


 • Werk met meterstanden voor het juiste onderhoud
 • Verzekeringen en schades geborgd
 • Optimale beschikbaarheid van het wagenpark
 • Praktische ondersteuning voor de werkplaats
 • Registreer, toets en rapporteer over jullie wagenpark en materieel
 • Probeer de wagenparkbeheeersoftware gratis 30 dagen uit

Meer controle met wagenparkbeheer software

Koppel alle informatie in wagenparkbeheer software

Minder administratie, meer controle. Hoe zorg je er als materieelbeheerder voor dat je het overzicht behoudt van het wagenpark en het materieel? Dat kan een uitdaging zijn. Zeker papieren administratie is tijdrovend en maakt het lastig om een actueel en compleet inzicht te hebben. Het is van belang dat alle voertuigen zoveel mogelijk beschikbaar zijn en dat alle informatie over de voertuigen opgeslagen is binnen de organisatie. Met wagenparkbeheer software kunnen jullie op basis van alle data die jullie verzamelen de juiste beslissingen maken. Denk aan onderhoud, vervanging of juist het optimaliseren en uitbreiden van het wagenpark en het materieel. Het doel? Stilstand voorkomen en een optimale beschikbaarheid garanderen.

Klant­ervaringen

EBS Bus in werkplaats
McMain bij Provincie Groningen
service en onderhoud software Ortessa

EBS Public Transportation B.V.

"We zitten middenin een transitie naar meer datagedreven werken en willen informatie inzien op monteur-, werkplaats- en bus niveau. Dus denk aan onderlinge kostenverschillen, kosten per bus, waar worden de dure onderdelen gebruikt en welke materialen worden er verspild? Zo kunnen we kostenefficiënt gaan werken.”

Frans ter Beke
Delivery Manager

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

Ortessa

"Alle loaders, voertuigen en sorteerinstallaties binnen Ortessa zijn voorzien van een QR-code. Zo hoeft de monteur die alleen maar te scannen om het juiste object voor zich te krijgen. Het team reageert er heel positief op, dat is fijn. Het mobiel werken en een onderhoudsprogramma dwingt ons om anders te denken. We bepalen nu alles vooraf: wat gaan we doen, wanneer en wie."

Henk Janssen
Functioneel Applicatiebeheerder

De kracht van McMain wagenparkbeheer software

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

Met de wagenpark software van McMain kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken starten jullie. Gegarandeerd. Door onze plug and play modules, stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Direct overzicht

Creëer duidelijke overzichtslijsten van al het materieel en gereedschap. Informatie is vaak versnipperd binnen organisaties of alleen opgeslagen in het hoofd van medewerkers. Met een materieelbeheersysteem bundelen jullie gestructureerd alle belangrijke informatie over het onderhouden van jullie wagenpark en materieel.

Wagenparkbeheer software

Optimale beschikbaarheid

Om optimale beschikbaarheid te realiseren is het belangrijk om de werkzaamheden zoals de uitvoering van het onderhoud en de afhandelingen van schades goed op elkaar af te stemmen. Want jullie wagenpark en materieel zijn essentieel voor het uitvoeren van diensten en projecten.

Wagenparkbeheer software

Een optimale vervangingsplanning

Door de afschrijvings- en vervangingskosten van jullie voertuigen of objecten zo goed mogelijk in kaart te brengen, is het mogelijk een zo optimaal mogelijke vervangingsplanning op te stellen. Omdat je vervangt op het juiste moment, houden jullie de verspilling minimaal en de beschikbaarheid optimaal.

Wagenparkbeheer software

Grip op operationele kosten en projecten

McMain berekent alles voor jullie door. Vul de juiste hoeveelheid en de inkoopprijzen in, dan pakt McMain het verder voor jullie op. Zo creëren jullie inzicht in de gemaakte kosten in jullie wagenpark en materieelbeheer systeem. Ga je over het budget heen? McMain pikt het tijdig op en geeft jullie direct een signaal.

Wagenparkbeheer software

Inzicht in jullie wagenpark en materieel

Houd de controle strak door informatie en afspraken op vele gebieden zoals financieel, verzekeringen en onderhoud binnen handbereik te hebben in jullie wagenpark en materieelbeheer software.

Wagenparkbeheer software

Vliegende start

Jullie wagenpark en materieelbeheer systeem staat binnen 3 weken klaar voor gebruik. Zo kunnen jullie snel aan de slag om het beheer digitaal en op rolletjes te laten verlopen. 

Wagenparkbeheer software

De belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over wagenparkbeheer software bij McMain

 • Een krachtige wagenpark- en materieelbeheer oplossing
 • Behoud van inzicht en overzicht van het wagenpark
 • Een eigen samengesteld pakket dankzij de modulaire opbouw
 • Alles voor een gestroomlijnd onderhoudsproces
 • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud en technisch beheer
 • Laagdrempelige registratie voor de werkplaats
 • Effectieve afhandeling en storingen en werkaanvragen
 • Historie van al het materieel

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de Fleet Management Software. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?

Probeer het nu

Wat kan een materieelbeheersysteem voor jullie betekenen

Direct overzicht in al het materieel en gereedschap

Een materieelbeheersysteem, ook wel MBS genoemd, verzamelt alle informatie over het materieel op één plek en ook nog eens digitaal. Efficiënt materieelbeheer is niet alleen belangrijk bij het verlopen van een project zodat het juiste materieel op de juiste plek is, maar ook om grip te hebben op de materieelkosten. Met een materieelbeheersysteem kun je altijd en overal aan de slag met het beheer.

Prijzen en pakketten

Kies jullie wagenparkebeheer software bundel

Wagenpark en materieelbeheer software is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Je kunt eenvoudig op- of afschalen zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Team

De basis onder de knie of tijd voor uitbreiding? Sla je (volgende) slag met Team.

€50
per maand/gebruiker
Mobile user: €20 per maand/gebruiker
 • Alles van Lite +
 • Autorisatiebeheer
 • Vakgroepen
 • Projectbeheer
 • Contractbeheer
 • Inkoop- & Voorraadbeheer

Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€65
per maand/gebruiker
Mobile user: €25 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Screen Editor
 • Software op maat
 • Beschikbaarheid over alle modules

Fleet Maintenance Software modules

De Fleet Management Software bestaat uit basismodules die jullie inzicht en overzicht geven. Met onze plug en play modules is het asset management pakket eenvoudig uit te breiden, zodat het volledig aansluit bij jullie organisatie. 

Contractbeheer

Met de online contractbeheer software van McMain kun je alle contracten van interne en externe partijen beheren. Zo halen jullie maximaal resultaat.

Documentbeheer

Sla alle gewenste documenten op één plek op in het documentbeheer van McMain. Zo ziet elke McMain-gebruiker dezelfde, actuele informatie.

Facturatie & Financiën

Straal vertrouwen uit naar jullie klanten en factureer uit in een handomdraai door McMain te koppelen aan het financiële systeem binnen jullie organisatie.

gereedschapbeheer en uitleenbeheer - hamer icon

Gereedschap- en uitleenbeheer

Veilig en voorbereid aan het werk met onze uitleen en gereedschapsbeheer software. Zo blijft al jullie kostbare gereedschap in goede staat.

Incident Management

Maak gemakkelijk meldingen aan en krijg inzicht in de historie en status van je assets, zodat resources straks goed kunnen worden ingezet.

Inkoop- en voorraadbeheer

Met inkoop- en voorraadbeheer breng je eenvoudig in kaart welke materialen en hoeveelheden gebruikt worden. Zo grijpen jullie nooit meer mis.

Koppelingen

Versoepel de informatiestroom en voorkom dubbele invoer door een interface te maken tussen jullie verschillende programma’s.

Multi-Site

De module multi-site is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met meerdere werkmaatschappijen. Groei met jullie organisatie mee en werk in één McMain.

NEN 3140

Ga voor een veilige werkomgeving. Registreer alle veiligheidsinspecties eenvoudig en snel in jullie onderhoudsprogramma.

Objectbeheer

Registreer nu jullie onderhoud van alle assets centraal binnen de organisatie en haal meer rendement uit de asset management software van McMain.

Preventief Onderhoud

Vertrouw erop dat McMain jullie helpt herinneren met inplannen van aangemaakte werkbonnen. Dát is het gemak van preventief onderhoud.

Projectbeheer

Behaal efficiëntie met jullie onderhoudsprojecten. Met projectbeheer software creëer je een totaaloverzicht van alle lopende projecten en afspraken.

Rapportages

Weerspiegel een bepaalde tijdsperiode, onderbouw het onderbuikgevoel en zet data om tot informatie met de rapportages van McMain.

Relatiebeheer

Leg alles vast, beheer jullie relaties, automatiseer het facturatieproces. Ga voor eenvoudige, heldere communicatie met relatiebeheer software.

Storings­registratie

Met de storingsregistratie software van McMain is het mogelijk om simpel (mobiel) een storing te registreren en de downtime te beheersen.

Werkopdracht­beheer

Meer grip op jullie totale werkproces? Met werkorder software van McMain staat al jullie informatie overzichtelijk in één systeem.

Werkplanning

Met de onderhoudsplanning software van McMain kunnen jullie op een betrouwbare en overzichtelijke manier alle manuren effectief beheren.

Werkvergunningen

Doorloop het hele proces van aanvraag tot goedkeuring, gebruik en opslaan van jullie werkvergunningen in de historie digitaal in McMain.

FAQ

Onze wagenparkbeheersoftware is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de wagenparkbeheersoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Wagenparkbeheersoftware zorgt ervoor dat alle elementen van jullie wagenpark of vloot inzichtelijk zijn. Het is je rechterhand bij het uitvoeren van onderhoud aan de voertuigen, maar ondersteunt ook bij het administratieve beheer. Zo hebben jullie grip op de operationele kosten, maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld verzekeringen en contracten van jullie voertuigen.

Wagenparkbeheersoftware is in verschillende situaties inzetbaar. Zowel bij bedrijven met een eigen werkplaats als bij het uitbesteden van het onderhoud kunnen gebruik maken van de software. Dus draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van een verzameling transportmiddelen? Dan is wagenparkbeheersoftware de juiste tool voor jullie.

Dankzij de wagenparkbeheersoftware van McMain heeft  EBS OV inzicht op monteur- werkplaats- en busniveau. En ook Ortessa is enthousiast. Klik op de links en ontdek waar en hoe de wagenparkbeheersoftware van McMain hen heeft geholpen.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.