Olie, gas en energie

Zet veiligheid en inspectie voorop binnen jullie organisatie


 • Voldoen aan wet- en regelgeving
 • Stroomlijn communicatie tussen ploegen en afdelingen met het logboek
 • Bedrijfszekere en betrouwbare assets
 • Grip op jullie productieplanning
 • Werken in een veilige omgeving
 • McMain 30 dagen gratis uitproberen

Classificatie en certificering digitaal gewaarborgd

Binnen de olie-, gas- en energie wordt veel gewerkt met classificatie en certificering. Het is belangrijk om aan te tonen dat je volgens de juiste certificering aan het werk bent. McMain helpt jullie te voldoen aan de wet- en regelgeving met de werkvergunningenmodule, procedures en inspectielijsten. Alles wordt digitaal én centraal opgeslagen, dus tijdens een audit of controle halen jullie moeiteloos de juiste informatie tevoorschijn.

McMain helpt jullie om assets in optimale conditie te houden. Je wilt weten wat er met je machines gebeurt. In McMain bouw je waardevolle historie op. Daarnaast kun je eenvoudig plannen, meterstanden bijhouden en jullie inkoop & voorraad beheren. McMain bevat alles voor een vloeiend productieproces. Benieuwd waar verbetering mogelijk is? Met onze rapportagemodule zie je direct waar verbetering mogelijk is en blijft jullie organisatie groeien tot een steeds hoger niveau.

Klant­­ervaringen

Eurol: “McMain is onmisbaar voor onze Technische Dienst”
McMain Software bewaakt integriteit bij ECW
Seafox
Zeeland Refinery: “Met het Grafisch Planbord besparen wij 3 tot 4 uur per week”

Eurol

“Inzicht krijgen, dat is waar ik naartoe werk. Het voorraadbeheer, de onderhoud- en reparatie kosten per machine en de storing- en stilstandtijd. Maar ook de uren van de Technische Dienst. Waar gaan die heen en wat zijn de koplopers in storingen? Om deze informatie te verkrijgen, moet het wel goed ingevuld worden. Dat is een kwestie van een handigheid erin krijgen en er een gewoonte van maken binnen het team. We registreren steeds meer en zo krijg ik de kosten, op installatie en machine niveau, inzichtelijk.”

Harry Bosch
Hoofd Technische Dienst

ECW Geomanagement B.V.

“Tegenwoordig is het niet meer alleen tell me, maar ook show me. Alles moet aantoonbaar zijn. Dit kun je uit je hoofd doen of via Excel. Het is alleen zo dat je alles voor de overheid aantoonbaar moet hebben en gebruik moet maken van een systeem dat alles voor je bijhoudt.”

Peter Breed
Projectleider

Seafox

“We hebben de offshore servers, onshore servers en de centrale McMain database. Daarin vindt de inkoop plaats. Deze centrale database is gekoppeld aan Navision, het financiële pakket van Microsoft. Dat is een hele constructie die destijds erg belangrijk was bij de keuze voor McMain. Tegenwoordig communiceert de onshore database elk uur met de offshore server. Vroeger ging dit via een USB stick en voegden we alles samen via de mail.”

Ruud van Duivenvoorde
Purchase & Logstic Manager

Zeeland Refinery

“Voorheen moesten we handmatig een planning maken. Dit is nu van de baan sinds we het Grafisch Planbord hebben. Waar de planning ons eerst 3 tot 4 uur kostte, zijn wij nu binnen een half uur klaar. Ook besparen we veel tijd rondom onze maandrapporten. We drukken op de knop en we hebben ons rapport. Voorheen moesten we handmatig de data uit de verouderde database halen en in een spreadsheet invoeren. Je wordt tussendoor ook nog wel eens onderbroken, dus je was er algauw een dag aan kwijt.” "

Martin Vos
Reliability Engineer

Olie, gas en energie in vogelvlucht

Binnen de olie- en gasindustrie, petrochemie, worden hoge eisen gesteld aan alles in en om de productie. Vaak zijn deze onderhevig aan veel verschillende classificaties en certificeringen, bijvoorbeeld DNV-GL. Het heeft als doel om leven, eigendommen en het milieu te beschermen. Controle en inspectie zijn dus van enorm belang en mogen niet worden ondermijnd in deze branche.

Rust, regelmaat en overzicht

McMain zorgt voor rust en overzicht met heldere rapportages en KPI’s. Breng jullie organisatie tot een nóg hoger niveau.

Autorisatie op het juiste niveau

Afscherming van rechten en functionaliteiten is heel eenvoudig binnen McMain. De User en Utility-beheertool verzorgt jullie autorisatie tot in de puntjes.

Ieder zijn eigen McMain

Iedere gebruiker krijgt zijn ‘eigen’ McMain, waarbinnen hij de registratie verwerking kan en mag uitvoeren. De gebruiker wordt niet belast met overbodige informatie.

McMain groeit mee

Voor complexere organisaties zijn schermen en functionaliteiten zelf te vervaardigen en autoriseren. Flexibiliteit zit standaard in onze Software, zo groeit McMain met jullie mee.

Effectieve afhandeling van incidenten en storingen

Handel incidenten en storingen effectief af met behulp van McMain. Binnen McMain maken jullie eenvoudig rapportages aan zodat jullie altijd op de hoogte zijn en er geen waardevolle informatie verloren gaat.

Zorgeloos audits door

Binnen McMain kunnen jullie werkzaamheden en certificeringen registreren en opslaan. Daarnaast heeft McMain logboeken op meerdere elementen. Zo zijn jullie ten alle tijden gefundeerd voorbereid op audits.

Automatische mail bij storingen

Wanneer er een storing of incident wordt gemeld op een risico-installatie, wordt er automatisch een mail verzonden naar jullie veiligheidsdeskundige.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over olie, gas en energie

 • NEN 3140-interface
 • Material Safety Data Sheet (MSDS) en Chemisch Informatieblad (ICSC)
 • Risico's in kaart dankzij de risicomatrix
 • Volledig webbased, altijd en overal toegang tot McMain
 • Doelmatig beheer correctief en preventief onderhoud
 • Quality, Health, Safety and Environment functionaliteiten
 • Validatie op meerdere niveaus
 • Mobiele storingsregistartie voor snelle en efficiënte afhandeling

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren

Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.