Eurol

“McMain is onmisbaar voor onze Technische Dienst”

Eurol B.V. is een Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en actief in meer dan 80 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio zoals smeermiddelen, additieven, technische vloeistoffen en reiniging- en onderhoudsproducten. Harry Bosch, Hoofd Technische Dienst, vertelt over zijn McMain ervaring.

Ons gesprek begon met een terugblik, want hoe voerden zij hun beheer uit voordat McMain werd gebruikt? “Bij Eurol werd er voorheen met Excel gewerkt, maar dat heb ik niet meegemaakt. Toen ik begon bij Eurol, was McMain al geïmplementeerd. Hiervoor heb ik wel met andere onderhoudssoftware gewerkt en dat was soms best wel een uitdaging, dus ik kan zeggen dat McMain gebruiksvriendelijk is en niet onnodig complex. Je hebt het snel onder de knie. Dat komt vooral door logische opbouw van het programma, want het is vanuit het oogpunt van onderhoud opgezet.”

Trainingen bij McMain Software

“Toen ik binnenkwam bij Eurol heb ik tekst en uitleg gehad van het toenmalig Hoofd Technische Dienst. Daarna ben ik er zelf mee aan de slag gegaan. Het programma is qua werking prima te volgen en je hebt de basis zo onder de knie. Omdat ik meer verdieping en uitbreiding wilde qua functionaliteiten van het programma, ben ik afgelopen jaar op locatie in Harderwijk geweest voor trainingen. Dan komen er meer functies naar boven en krijg je meer inzicht in de mogelijkheden. Maar als je het aanschaft, kan je in de basis gelijk beginnen met het systeem. Daarnaast is de helpdesk altijd bereikbaar mocht je nog vragen hebben betreffende de werking.”

“Na mijn ervaring met andere onderhoudssoftware, kan ik zeggen dat McMain gebruiksvriendelijk is.”

“Onze eigen werkwijze op een efficiënte manier”

“We zijn nu begonnen met voorraadbeheer en inkoop, maar ook met kalibratie. Het inkoopgedeelte zijn we aan het inrichten en dat verloopt prima. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat er de mogelijkheid is om het systeem aan te passen naar onze specifieke wensen. Zo hebben wij onze eigen bestel lay-out kunnen doorvoeren in McMain. Het is precies zoals wij het willen hebben. Hierdoor kunnen wij dankzij McMain onze eigen werkwijze voortzetten, maar op een efficiëntere manier. Voor de uitvoer van zowel het preventieve als het correctieve onderhoud fungeert het programma als hulpmiddel en geheugensteun. Op deze manier zijn onze werkzaamheden overzichtelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook onderscheid maken in preventief en correctief onderhoud, maar ook wettelijke keuringen en inspecties. Dat is iets wat McMain heeft aangepast voor mij. Zo kan ik op soort (onderhoud)werkzaamheden en inspecties filteren.”

Inzicht verkrijgen met onderhoudssoftware

Zoals elk bedrijf zijn eigen werkproces heeft, heeft het ook zijn eigen doelstellingen. Wat wil je bereiken met de software en waar wil je naartoe? “Inzicht krijgen, dat is waar ik naartoe werk. Het voorraadbeheer, de onderhoud- en reparatiekosten per machine en de storing- en stilstandstijd. Maar ook de uren van de Technische Dienst. Waar gaan die heen en wat zijn de koplopers in storingen? Om deze informatie te verkrijgen, moet het wel goed ingevuld worden. Dat is een kwestie van een handigheid erin krijgen en er een gewoonte van maken binnen het team. Er wordt steeds meer geregistreerd dus ik kan de uren steeds beter verklaren en krijg ik de kosten, op installatie en machine niveau, inzichtelijk. Van hieruit kunnen conclusies worden getrokken; hierbij valt te denken aan het inzichtelijk krijgen van de Mean Time Between Failures (MTBF) en de Mean Time To Fail (MTTF). Tevens zijn deze gegevens dan ook te gebruiken voor het opstellen van FMECA’s voor bepaalde kritische installaties/machines. Ik zou McMain daarom omschrijven als een onmisbare tool voor de Technische Dienst.”

“Ik zou McMain omschrijven als een onmisbare tool voor de Technische Dienst.”

Geld besparen

“Mijn ultieme doel dat ik nu heb voorgenomen is het magazijn op te nemen in McMain. Door materialen en artikelen te koppelen aan machines kan ik de verbruikskosten en gepland onderhoud inzichtelijk krijgen. Maar wat is het gebruik vanuit het magazijn? Via het inkoopbeheer wordt ook inzichtelijk wat we daadwerkelijk uitgeven aan elke machine/installatie. Dit gaat ons helpen te bepalen welke materialen/slijtdelen op voorraad te gaan nemen. Hierbij rekening houdend met de kosten en levertijd van bepaalde artikelen. Aan de hand hiervan kunnen in de toekomst budgetten worden bepaald.”

Modulaire opbouw en mogelijkheid tot uitbreiding

“Een groot voordeel van McMain vind ik de modulaire opbouw. Er zijn veel mogelijkheden om het programma uit te breiden, wanneer de Technische Dienst daar aan toe is. Ook is het mogelijk om items naar wens aan te passen. We gaan dus stap voor stap te werk. Het is namelijk zo dat je gaandeweg tot (andere) inzichten komt en dan zijn er allerlei mogelijkheden om McMain uit te breiden of aan te passen. Van moment tot moment kijk ik welke tool er nodig is en dat helpt dan weer efficiënter te werken. Zo wil ik mij dus nog richten op de Digitale Monteur App en de module werkvergunningen. Het doel is om zo tijd te besparen en overzicht te creëren. We hebben het allemaal druk en als een systeem het op kan lossen en ons daarbij helpt is dat prachtig. Het programma neemt heel wat werk uit handen. Kortom, we kunnen efficiënter werken en tijd besparen.”

Meer weten?
Wil jij ook aan de slag om geld en tijd te besparen? Probeer gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit! Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500