ECW Geomanagement B.V.

“McMain Software bewaakt de integriteit”

We leven in een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij vele organisaties. Ook bij ECW Geo Management B.V. is duurzaamheid een belangrijke waarde. Peter Breed werkt bij ECW Geomanagement B.V. en hij besteedt een groot gedeelte van zijn tijd aan McMain om de integriteit van de installaties te bewaken die zij binnen het bedrijf hebben.

Een jaar geleden kwam Peter Breed binnen bij ECW, een geothermie bedrijf. Hier werkt hij twee tot drie dagen per week om het onderhoudsbeheer tot een hoger niveau te tillen. Dit doet hij met McMain Software. Peter vertelt graag over zijn ervaringen met McMain Software binnen ECW Geo Management B.V.

Software maakt het makkelijker

“Het fijne aan de samenwerking tussen ECW Geomanagement B.V. en McMain is dat beide bedrijven niet bureaucratisch zijn, waardoor je snel zaken kan doen”, begint Peter zijn verhaal. “Maar ik geef toe dat ook de prijs altijd een onderwerp is dat meespeelt bij het inkoopproces. Elk programma heeft zijn voors en tegens en elk programma heeft een kans van slagen. Het gaat er met name om hoe het programma geïntroduceerd en geïmplementeerd wordt binnen de organisatie. McMain is onderhoudssoftware die voor prijs-kwaliteit aantrekkelijk is vergeleken met andere softwareprogramma’s. Het is software waar alles in zit én het is niet te duur. Daarnaast heb je mensen nodig binnen de organisatie die het programma zien zitten. Als een softwarepakket goed geïmplementeerd wordt en iedereen weet wat de noodzaak en de achtergrond van het programma is, zou dat hun leven makkelijker maken. En daarom hebben wij gekozen voor McMain.”

“Een softwarepakket moet goed geïmplementeerd worden zodat iedereen weet wat de noodzaak is, zodat het hun leven makkelijker maakt. En daarom hebben wij gekozen voor McMain.”

Onderhoudssoftware maakt alles aantoonbaar

“Het zijn de onderdelen in de installatie. De installatie heeft een aantal beveiligingen die een aantal keren per jaar getest moeten worden om zeker te stellen dat deze nog goed functioneren. Ook alle verplichte inspecties en keuringen worden vastgelegd in het systeem. Dit kan je uit je hoofd doen of opschrijven op een kladblaadje. Het is alleen zo dat je alles voor de overheid aantoonbaar moet hebben en gebruik moet maken van een systeem dat alles voor je bijhoudt.”

“Het is de bedoeling dat dit programma ons helpt de interne- en externe bedrijfsprocessen goed te laten functioneren. Voor onszelf, maar ook voor onze toezichthouder”, vervolgt hij. “Het is tegenwoordig niet alleen meer tell me, maar ook show me. Het moet allemaal aantoonbaar zijn. Daarbij is het zo dat er een bepaald moment komt dat je beseft dat er structuur nodig is. We hebben hier nu zes operators lopen. Die moeten wel weten wie wat doet. Belangrijk is”, zegt Peter, “dat je kijkt naar je eigen bedrijfsproces bij het aanschaffen van software. Is het geschikt voor het bedrijfsproces dat jouw organisatie heeft? Wat wil je dat de software jou oplevert? Wat stop je erin en wat haal je eruit? Een ander belangrijk punt is dat je moet oppassen dat je niet zelf een programma gaat ontwikkelen. Dit betekent dat je de ontwikkelkosten betaalt, dus daar moet je een gulden middenweg in zoeken.”

“Tegenwoordig is het niet meer alleen tell me, maar ook show me. Alles moet aantoonbaar zijn. Dit kun je uit je hoofd doen of via Excel. Het is alleen zo dat je alles voor de overheid aantoonbaar moet hebben en gebruik moet maken van een systeem dat alles voor je bijhoudt.”

De andere kant: historie opbouwen

“De integriteitsbewaking is een kant van het verhaal waarom wij onderhoudssoftware wilden gaan gebruiken. De andere kant is dat je binnen het bedrijf een historie op wilt bouwen. Je wilt weten wat er met je equipement gebeurt. Je ontkomt er niet aan dat er op een bepaald moment andere mensen komen te werken. Dan is het van belang dat zij de kennis van het verleden ook kunnen inzien. Op dit moment zijn wij flink aan het uitbreiden. Dat betekent meer mensen en complexere processen. Dan bereik je het punt dat je behoefte hebt aan een programma dat alles voor je bijhoudt. Dit brengt rust, want op een bepaald moment weet je niet meer wat iemand heeft gedaan. Ook gebruiken wij het als logboek om er zo voor te zorgen dat het overzicht bewaard blijft.”

“Klein beginnen, langzaam uitrollen en beginnen met wat het belangrijkste is. Een eenvoudiger pakket dan McMain vind je niet op de markt.”

Pasklaar voor je bedrijf

“Het belangrijkste van de onderhoudssoftware is de training, implementatie en het pasklaar maken voor je bedrijf. Klein beginnen, langzaam uitrollen en beginnen met wat het belangrijkste is. Bij ons was dat integriteitsbewaking want dat is ook bij wet verplicht. Voor onze tak van sport is McMain een uitgebreid programma, maar een eenvoudiger pakket vind je niet op de markt. Uiteindelijk is het belangrijk bij het aanschaffen van software te weten dat het bedrijf flexibel is en dat je zelf weet wat je met het programma wilt. Uiteindelijk gingen wij voor McMain.”

Meer weten?
Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware? Probeer gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit! Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500