Werkvergunningen

Al jouw werkvergunningen centraal


 • Het gehele werkvergunningenproces digitaal
 • Verhoogde veiligheid op de werkvloer
 • Alternatieve procedures
 • Koppeling met gasmetingen
 • Sloten en labels voor minimale risico's
 • Verschillende rollen en bevoegdheden geborgd

Het gehele proces digitaal geborgd

Het hele proces kan nu van aanvraag, goedkeuring, gebruik en het opslaan van de werkvergunning in de historie digitaal worden doorlopen. Dat betekent dat kwijtgeraakte documenten, stapels papier en omslachtige administratieve handeling tot de verleden tijd behoren. Alle belangrijke gegevens zijn terug te vinden, dat is niet alleen handig voor jullie eigen administratie, maar ook tijdens audits. Met de hulp van verschillende templates zorg je ervoor dat je altijd de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, Handmatig zoeken naar de juiste punten is niet nodig omdat elk template alleen de relevante zaken  bevat. Een goed opgestelde vergunning zorgt ervoor dat jij en je collega’s ook daadwerkelijk stilstaan bij de aandachtspunten. Zo krijgen jullie meer grip op jullie werkvergunningen en werkzaamheden.

Klant­ervaring

Seafox

“We hebben de offshore servers, onshore servers en de centrale McMain database. Daarin vindt de inkoop plaats. Deze centrale database is gekoppeld aan Navision, het financiële pakket van Microsoft. Dat is een hele constructie die destijds erg belangrijk was bij de keuze voor McMain. Tegenwoordig communiceert de onshore database elk uur met de offshore server. Vroeger ging dit via een USB stick en voegden we alles samen via de mail.”

Ruud van Duivenvoorde
Purchase & Logstic Manager

Werkvergunning software in vogelvlucht

Zijn jullie op zoek naar een manier om al jullie werkvergunningen digitaal te beheren? Dan is de werkvergunning software van McMain iets voor jullie

Alternatieve procedures

Voor werkzaamheden waarbij een complete vergunning misschien overbodig is, kun je een alternatieve procedure aanmaken. Dan hoef je bijvoorbeeld alleen nog maar toestemming te geven. Dat scheelt waardevolle tijd omdat je niet steeds het hele proces opnieuw hoeft te doorlopen.

Gasmetingen

Om het risico op ongelukken te verkleinen, willen veel organisaties hun gasmetingen documenteren. Zo kunnen jullie altijd zien welke gasniveaus er gemeten zijn, weten jullie zeker dat de omgeving veilig is en kunnen jullie op tijd ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.

Werkvergunningen digitaal aanmaken

Dankzij de werkvergunningen software kunnen werkvergunningen nu digitaal worden aangemaakt en opgeslagen.

Sloten en labels

Voor bepaalde werkzaamheden moet een machine uitstaan. Om te zorgen dat deze ook uit blijft staan, kunnen jullie een slot toevoegen. Hierbij hoort een label waarop uitgelegd wordt dat de machine uitstaat en waarom. Zo is iedereen altijd op de hoogte en loopt de monteur geen onnodige risico’s.

Bevoegdheden geborgd

Het vergunningenproces kent verschillende rollen. In het systeem kun je selecteren welke personen bevoegd zijn tot welke acties. Zo weet je zeker dat de juiste personen toestemming geven op werkzaamheden.

Alles in één systeem

Dankzij de werkvergunningenmodule hebben jullie nog maar één systeem nodig. Dankzij de condities staan alle punten die relevant zijn voor de uit te voeren werkzaamheden in de vergunning. Zwaai Excel maar gedag.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit de werkvergunningen software van McMain

 • Bewustwording van mogelijke risico’s
 • Zeg de papierwinkel gedag
 • Alle documentatie centraal beschikbaar
 • Opbouw van historie
 • De verschillende rollen in het vergunningenproces geborgd
 • Op maat gemaakte vergunningen voor elke soort werkzaamheid
 • Altijd de juiste documenten bij de hand
 • Templates voor al jullie werkzaamheden

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer nu