Seafox

Seafox

McMain verzorgt onderhoudsbeheer bij Seafox

Seafox is een toonaangevend offshore bedrijf dat diensten levert ter ondersteuning van de olie- & gassector. Gevestigd in Europa en het Midden-Oosten opereert Seafox over de hele wereld. Al deze grote installaties gaan onderhouden worden met de software van McMain. Zowel op de verschillende Seafox vestigingen, als de RIG’s ,werkplatformen, op zee. Seafox gaat werken met magazijnbeheer, inkoop en QHSE standaards om de veiligheid te waarborgen. 

Het management van Seafox wil dat de RIG’s van de Noordzee vloot in de best mogelijke staat worden gehouden. Om dit te realiseren besloot zij gebruik te maken van onderhoudssoftware. De software zien zij als middel voor de verantwoordelijken op de RIG’s om deze goed onderhouden staat te realiseren.

“Met McMain werken wij conform de regels en normen”

Doordat Seafox over de gehele wereld opereert, wordt McMain Onderhoudsbeheer in het Engels uitgeleverd. Om grip te krijgen op de autorisatie van de gebruikers zijn verschillende functies gebruikt. Denk hier bijvoorbeeld aan functies zoals de OIM (Offshore Installation Manager), de Chief Engineer en de Matco (Material Coördinator). Daarnaast ondersteunt McMain Seafox om conform de regels en normen van exploitatie van olie- en gaswinning met onder andere werkvergunningen.

“Werkvergunningen en verbeterprojecten zitten allemaal in McMain. Door alles in één systeem te hebben werken wij transparanter, sneller en volgens de veiligheidseisen.”

Soepele implementatie

McMain zal verschillende op maat gemaakte trainingen verzorgen om de implementatie soepel te laten verlopen. Ook voor de bemanning is McMain een handig hulpmiddel waar ze elke dag veel profijt van hebben. Ook klantspecifieke wensen zijn gerealiseerd door McMain om zo tot de optimale oplossing voor Seafox te komen. Eén van deze wensen was het realiseren van FiFo (First In First Out) bij voorraadbeheer.

Van ad-hoc naar preventief

Stap 1 van het onderhoudsbeheer was: breng alle installaties die aan boord staan in kaart en maak voor elke installatie een onderhoudsmodel. Dat onderhoudsmodel zorgt ervoor dat op gezette tijden het onderhoud wordt uitgevoerd. Dit kan zowel via tijdsinterval of via meterstanden. Deze gehele werkwijze is doorgevoerd over alle werkplatformen. Eén van de belangrijkste voordelen van McMain was dat nu vanaf het hoofdkantoor van Seafox er complete controle is over alle 12 de RIG’s, waar ook ter wereld.

Aan de slag met McMain (Online)

Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware van McMain? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit.