Asset Management Software afval & recyclingbedrijven

Zorg voor een efficiënt afvalverwerkingsproces en optimale inzetbaarheid van materieel


Met de Asset Management Software van McMain beheer je al je assets vanuit één overzicht. Hierdoor heb je altijd snel toegang tot de juiste informatie en houd je alle machine en voertuigen in topconditie.


Probeer 30 dagen gratis
 • Houd je wagenpark en installaties in topconditie

 • De complete onderhoudshistorie snel terug te vinden

 • Automatisch meldingen voor keuringen en ander onderhoud

Deze organisaties vertrouwen al op McMain

  Suez logo

Asset Management voor afval- en recyclingbedrijven


Afval- en recyclingbedrijven krijgen in toenemende mate te maken met allerlei wet- en regelgeving, certificeringen en verscherpte veiligheidseisen.

Organisaties die niet in staat zijn om volledige openheid te geven over informatie en historie lopen het risico op extra kosten, boetes, imagoschade, omzetverlies of zelfs een bevel tot sluiten.

Met Asset Management Software bouw je automatisch een geschiedenis op van het onderhoud en de keuringen aan alle machines en voertuigen binnen je organisatie.

Bovendien kun je andere documentatie, zoals handleidingen of werkinstructies, aan iedere asset toevoegen. Zo heb je alle informatie altijd bij de hand en ben je geen onnodige tijd kwijt aan zoeken.

Beheer al je materieel in McMain Asset Management Software


Met McMain houd je al je assets, van voertuigen tot gereedschap tot inventaris, in topconditie.

 • Veilig werken
  Door het uitgeven en beheren van werkvergunningen in McMain Online zorg je ervoor dat er veilig gewerkt wordt. Werkvergunningen worden automatisch bij de juiste werkorders per asset opgeslagen en zijn zo gemakkelijk terug te vinden.

 • Periodiek onderhoud
  McMain Online geeft je automatisch notificaties als er onderhoud uitgevoerd moet worden. Door een onderhoudsmodel aan te maken vergeet je nooit meer een keuring of ander periodiek onderhoud.

Altijd en overal je assets beheren met de app


Werk overal vanaf je smartphone of tablet met de Digitale Monteur app van McMain. Zo beheer je al je assets on the go.

 • Informatie bekijken en toevoegen
  Bekijk documentatie of voeg snel een foto toe.

 • Storingen registreren
  Meld storingen met de app zodat ze snel worden opgepakt.

 • Werkopdrachten gereedmelden
  Gewoon op je smartphone of tablet. Lekker efficiënt

 • Pushnotificaties
  Altijd direct op de hoogte van nieuwe werkopdrachten.

Klant­ervaringen

Zavin

“Met McMain zijn we 60 tot 70% meer preventief gaan werken”

Ron Roffel
Operationeel directeur
Suez

"Met McMain hebben wij de performance van onze installaties met 15% verbeterd"

Roy Kobes
Projectleider en plantmanager

McMain Online Productboek

Wil je meer weten over McMain en onze software? Download dan het McMain Online Productboek. Zo maak je alvast kennis met onze software en de mensen die er dagelijks aan werken.

Daar het Productboek te downloaden kun je alvast een beeld vormen van de software en onze visie op onderhoudsbeheer.

De voordelen van McMain voor afval- en recyclingbedrijven


 • Gevaarlijke stoffen registratie

  Per asset of werkopdracht kun je markeren of er gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn. Is dat het geval, dan kun je de bijbehorende procedures volgen om veilig te werken.

 • Documentatie toevoegen

  Bij elke asset kun je alle relevante documentatie toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een Material Safety Data Sheet (MSDS) en Chemisch Informatieblad (ICSC).

 • Kwaliteit waarborgen

  De Asset Management Software van McMain stelt je in staat om aan de normen te voldoen die aan afval- en recyclingbedrijven gesteld worden voor certificeringen.

 • Beslissen op basis van data

  Door alle gegevens vanuit McMain te analyseren neem je weloverwogen beslissingen. Bijvoorbeeld over het vervangen van voertuigen of ander materieel.

 • Meldingen laten registreren

  De gratis Digitale Melder app van McMain maakt het voor iedereen binnen de organisatie mogelijk om een storing aan een machine of voertuig te melden aan de TD.

 • Automatische notificaties

  Wanneer er een storing is aan een asset die mogelijk kan leiden tot een veiligheidsrisico, wordt er automatisch een mail gestuurd naar de veiligheidsdeskundige.

McMain Asset Management Software proberen?

Ontdek de mogelijkheden van McMain Online met de gratis trial


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meest gestelde vragen over Asset Management Software

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.