Milieu & recycling

Duurzaam en circulair aan de slag met onderhoud


 • Bespaar tijd op onderhoud
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Stel je eigen pakket modulair samen
 • 30 jaar ervaring met maintenance management
 • Advies en meedenken: daar krijgen we energie van
 • Uniek in Nederland: 30 dagen trial

Altijd in control met de software van McMain

Organisaties binnen milieu en recycling zijn vanuit de overheid verplicht om vast te leggen welk onderhoud ze uitvoeren. Omdat jullie veel met chemicaliën en gevaarlijke producten te maken hebben, is het belangrijk om op een veilige manier te werken. De wet- en regelgeving rondom veiligheidseisen worden bovendien steeds verder aangescherpt. Maar hoe weet je zeker en bewijs je dat je veilig werkt en voldoet aan de regels?

Daar komt McMain om de hoek kijken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de gevaarlijke stoffenmodule wanneer je werkt met chemicaliën. Koppel de module aan je werkopdrachten en je weet precies in welke klasse ze vallen en hoe je storingen zo snel mogelijk kunt oplossen. Het systeem houdt bij wat doorlooptijden en procedures zijn en alarmeert jou tijdig. Dankzij McMain hoeven jullie je geen zorgen meer te maken of je aan de regels voldoet. Jullie zijn in control omdat jullie gevaarlijke situaties snel herkennen, analyseren en registreren.

Klant­ervaringen

Zavin

"Binnen McMain hebben wij ons papieren logboek gedigitaliseerd. Hierdoor hebben wij een eenduidige manier van communiceren tussen de verschillende afdelingen en verdween de ruis. Voor ons is McMain meer dan alleen onderhoudssoftware. Want naast de onderhoudswerkzaamheden, vind je bijvoorbeeld het logboek, maar ook de verlofaanvragen en alles rondom ons kwaliteitssysteem in McMain. Overal kom je McMain tegen. De technische dienst gebruikt het, de administratie, de productie, maar ook bij het management kom je het programma tegen."

Ron Roffel
Operationeel directeur
Suez

"Met McMain hebben wij de performance van onze installaties met 15% verbeterd"

Roy Kobes
Projectleider en plantmanager
Ortessa

"Alle loaders, voertuigen en sorteerinstallaties binnen Ortessa zijn voorzien van een QR-code. Zo hoeft de monteur die alleen maar te scannen om het juiste object voor zich te krijgen. Het team reageert er heel positief op, dat is fijn. Het mobiel werken en een onderhoudsprogramma dwingt ons om anders te denken. We bepalen nu alles vooraf: wat gaan we doen, wanneer en wie."

Henk Janssen
Functioneel Applicatiebeheerder
  Suez logo

Milieu & Recycling in vogelvlucht

Veel bedrijven krijgen in toenemende mate te maken met wet- en regelgeving, normering en verscherpte veiligheidseisen. Door doemscenario’s wordt de wetgeving strenger. Het risico van onoverzichtelijke of onvolledig informatie kan leiden tot extra kosten, boetes, imagoschade, omzetverlies of zelfs een bevel tot sluiten. Met McMain zijn jullie in control en gaan jullie voor maximale veiligheid voor jullie personeel, machines en middelen.

Juiste en volledige documentatie

Om de vereiste keurmerken te behalen en te voldoen aan de eisen, is het belangrijk om correcte en volledige informatie aan te leveren. McMain helpt jullie om dit digitaal te documenteren.

Datagedreven risicoanalyses

Continu verbeteren en risico’s beheersen zijn cruciale punten bij kwaliteitskeuringen. Breng risico’s in kaart aan de hand van een risicomatrix. Datagedreven analyses geven jullie organisatie handvatten om slimmere keuzes te maken voor verbetertrajecten.

Eenvoudig meldingen registreren

De eerste stap naar een veilige omgeving is het herkennen en analyseren van gevaarlijke situaties. De McMain Incidentmelder-app is ontwikkeld om deze situaties eenvoudig te registreren. Op elk moment én elke locatie. Ga voor een veilige omgeving met McMain.

Werkvergunningen

Met de werkvergunningmodule zijn jullie altijd veilig aan het werk. Minimaliseer de risico’s voor jullie personeel omdat je altijd de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Alle belangrijke gegevens zijn makkelijk terug te vinden. Niet alleen fijn voor jullie eigen administratie, maar ook tijdens audits.

Effectieve afhandeling van incidenten en storingen

Bij een melding zien jullie direct wat er aan de hand is. Voeg foto’s toe aan meldingen en maak eenvoudig vervolgopdrachten aan op incidenten en storingen.

Zorgeloos audits door

Binnen McMain kunnen jullie werkzaamheden en certificeringen registreren en opslaan. Daarnaast heeft McMain logboeken op meerdere elementen. Zo zijn jullie ten alle tijden gefundeerd voorbereid op audits.

Automatische mail bij storingen

Wanneer er een storing of incident wordt gemeld op een risico-installatie, wordt er automatisch een mail verzonden naar jullie veiligheidsdeskundige.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over milieu & recycling

 • Gevaarlijke stoffenregistratie
 • Material Safety Data Sheet (MSDS) en Chemisch Informatieblad (ICSC)
 • Snel inzage in gebruiksaanwijzingen, veiligheidsinstructies en tekeningen
 • Zorgeloos voldoen aan wet- en regelgeving
 • Optimale beschikbaarheid en rendement van installaties
 • Gedegen analyses voor vervanging en/of revisie
 • Logboek voor de communicatie tussen verschillende afdelingen te verbeteren
 • Optimale veiligheid voor mens en omgeving

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.