Maintenance Management Software

Beheer alle onderhoudsinformatie van assets vanuit één plek


Zorg voor optimale beschikbaarheid van je assets met de Maintenance Management Software van McMain. Doordat alle informatie op één plek staat werk je efficiënter en bespaar je veel tijd.


Probeer 30 dagen gratis
 • Bespaar tijd op onderhoud
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Uniek in Nederland: 30 dagen gratis uitproberen

Deze organisaties profiteren al van McMain Maintenance Management Software

  KLM logo Suez logo

Wat is Maintenance Management Software?


Maintenance Management Software stelt de Technische Dienst in staat om het onderhoud aan alle assets binnen een organisatie op een efficiënte manier te beheren.

In dit onderhoudsbeheersysteem kan alle informatie over assets worden vastgelegd. Denk hierbij aan handleidingen, foto’s, onderhoudshistorie en nog veel meer. Het voordeel hiervan is dat alle informatie op één plek terug te vinden is. Medewerkers van de Technische Dienst hoeven dus nooit meer lang te zoeken naar informatie.

Hierdoor kunnen ze storingen sneller oplossen en onderhoud efficiënter uitvoeren. Dit leidt ertoe dat installaties minder lang stilstaan in het geval van storing en dat de productie sneller hervat kan worden.

Daarnaast is het met de software mogelijk om onderhoudsmodellen aan te maken per asset. Hierdoor worden onderhoudswerkzaamheden automatisch toegevoegd aan de werkplanning van de TD, zodat alle assets in optimale conditie blijven.

 • Alle informatie op één plek
 • Minder stilstandtijd per asset
 • Houd assets in topconditie

Maak kennis met het maintenance systeem van McMain

Maintenance Management Software voor effectief onderhoudsbeheer


Met de Maintenance Management Software van McMain breng je eenvoudig structuur aan in het onderhoud van je assets. Je kunt een boomstructuur opzetten waarin je alle assets gemakkelijk kunt indelen en terugvinden. Dit werkt op dezelfde manier als in Asset Management Software.

Bij elke asset vind je alle informatie die je nodig hebt om onderhoud goed en efficiënt uit te kunnen voeren. Wanneer er onderhoud aan een asset wordt uitgevoerd, wordt deze informatie automatisch aan de historie toegevoegd. Zo heb je een compleet beeld van de onderhoudshistorie en heeft iedereen toegang tot de informatie.


Probeer 30 dagen gratis


Altijd en overal inzicht met de maintenance app

Laat TD'ers mobiel werken met de Digitale MonteurDe Digitale Monteur is McMain’s maintenance management app. Met deze app werken TD’ers snel informatie bij over assets en kunnen ze werkopdrachten bekijken en gereedmelden, waar ze ook zijn.

Bovendien is in de Digitale Monteur alle informatie over assets te vinden die nodig is bij het uitvoeren van onderhoud. Daardoor hoeven monteurs nooit meer lang te zoeken en houden ze meer tijd over voor het uitvoeren van onderhoud en het oplossen van storingen.

Het is met de app ook heel gemakkelijk om gewerkte uren te registreren. Zo krijg je een nauwkeurig overzicht, zonder administratieve rompslomp voor monteurs.


Ontdek de Digitale Monteur

Beheer de voorraad met Maintenance Management Software

Zorg ervoor dat je nooit meer misgrijpt


Dankzij de mogelijkheid om je voorraad in McMain Maintenance Management Software te registeren, weet je altijd welke materialen je tot je beschikking hebt. Dit kan je per magazijn en artikellocatie inzien.

Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je een onderdeel in een machine moet vervangen omdat deze onverwacht is uitgevallen.

Bovendien is het mogelijk om direct vanuit de Maintenance Management Software van McMain inkooporders naar leveranciers te versturen. Zo houd je dus niet alleen grip op de voorraad, maar ook op alle materiaalkosten.Ontdek de mogelijkheden van de software

Alles dat je nodig hebt voor efficiënt maintenance management

Objectbeheer software

Assetbeheer

Altijd en overal inzicht in de status en historie van elke asset in jouw organisatie.

Werkopdrachtbeheer software

Werkopdrachtbeheer

Maak nieuwe werkopdrachten aan, wijs ze toe aan een monteur en meld ze gereed.

Planning software

Werkplanning

Beheer de planning van het werk en bekijk de capaciteit per monteur.

Preventief onderhoud software

Preventief onderhoud

Richt onderhoudsmodellen in en verklein de kans op onverwachte uitval.

Inkoop en voorraadsoftware

Inkoop en voorraad

Beheer de inkoop van onderdelen en zorg dat er altijd voldoende voorraad is.

Gebruikers over McMain:
Koninklijke Bammens B.V.

“We besparen op dit momenteel minstens twee uur op bekende storingen, omdat er is vastgelegd waar het probleem lag en hoe je dit kan oplossen. Zo kunnen de monteurs sneller aan de slag met de juiste oplossing.”

Evert Meerveld
Hoofd Technische Dienst
F. Wellink Lekkerkerk

“Nu heb ik alle nodige gegevens in McMain staan. Als er een auditor komt, laat ik dat allemaal zien. Dan gaat de auditor na 5 minuten de deur uit en zegt hij: het is goed. En het is ook goed.”

Ernst-Jan Kuitems
Hoofd Technische Dienst
F. Wellink Lekkerkerk
Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

Prijzen en pakketten

Kies de Maintenance Management Software die bij jouw organisatie past

Hoe kies je nou de juiste Maintenance Management Software voor jouw organisatie? Omdat iedere organisatie anders is, is er niet één pakket dat voor iedereen het beste is. Bij McMain kun je daarom kiezen uit verschillende pakketten. Zo is er altijd een optie die goed bij jouw organisatie aansluit. En mocht je later van meer opties gebruik willen maken, of met meer gebruikers willen werken, dan kun je gemakkelijk uitbreiden.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
 • Objectbeheer
 • Storingsregistratie
 • Preventief Onderhoud
 • Grafisch Planbord
 • Meldingen
 • Werkinstructies & Inspecties
Pro

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€75
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €35 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Audit trail
 • Single sign-on (SSO)
 • Beschikbaarheid over alle modules

De voordelen van Maintenance Management Software

Daarom kiezen voor het maintenance systeem van McMain

 • Stroomlijn je onderhoudsprocessen
 • Eenvoudig digitaal inzicht en overzicht
 • Bewaar het overzicht op de werkplanning
 • Minder stilstand van installaties
 • Alle documentatie in een overzicht
 • Gebruiksvriendelijk maintenance systeem

McMain Maintenance Management Software proberen?

Vraag nu jouw trial aan en maak vrijblijvend kennis met de software


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over Maintenance Management Software

Onze Maintenance Management software is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de Maintenance Management software van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Maintenance Management software helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Maintenance Management software is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Onze McMain Maintenance Management software wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.