Maintenance Management Software

Alle onderhoudsinformatie van assets op één plek • Bespaar tijd op onderhoud
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Uniek in Nederland: 30 dagen gratis uitproberen

Bundel alle informatie met Maintenance Management Software

Bespaar 3 tot 8% op het onderhoudsbudget

Jullie Technische Dienst heeft ontzettend veel waardevolle kennis over elke asset, maar het is soms zoeken naar de juiste informatie. En dat kost tijd. Is dat herkenbaar? Door alle informatie digitaal in een onderhoudsbeheersysteem te bundelen, hebben jullie snel de juiste gegevens bij de hand. Daarnaast geeft Maintenance Management software overzicht. Door slim onderhoud uit te voeren, bijvoorbeeld preventief, wordt stilstand in de productie beperkt. Concreet kunnen jullie hierdoor wel 3 tot 8% op jullie totale onderhoudsbudget besparen.

Klant­ervaringen
Bammens: “Met McMain kunnen wij 2 tot 4 uur op storingen besparen”
80% van de automatisering op mijn afdeling is de verantwoordelijkheid van McMain
McMain bij Provincie Groningen
Koninklijke Bammens B.V.

“We besparen op dit momenteel minstens twee uur op bekende storingen, omdat er is vastgelegd waar het probleem lag en hoe je dit kan oplossen. Zo kunnen de monteurs sneller aan de slag met de juiste oplossing.”

Evert Meerveld
Hoofd Technische Dienst
F. Wellink Lekkerkerk

“Nu heb ik alle nodige gegevens in McMain staan. Als er een auditor komt, laat ik dat allemaal zien. Dan gaat de auditor na 5 minuten de deur uit en zegt hij: het is goed. En het is ook goed.”

Ernst-Jan Kuitems
Hoofd Technische Dienst
Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder
  KLM logo Suez logo

Wat is een CMMS?

Onderhoud met Computerized Maintenance Management Software

Computerized Maintenance Management Software (CMMS) focust zich op onderhoud. Het vervangt de papieren werkbonnen en uitpuilende archiefkasten voor meer overzicht en structuur. Vanuit dit systeem is het een eitje om met modules o.a. het preventieve werk, inkoop- en voorraadbeheer en meldingen op te pakken. Wat is het doel van een CMMS? Het beheren en stroomlijnen van alle onderhoudsactiviteiten van de operationele assets.

Wij zijn McMain
En daar zijn we trots op

De kracht van McMain Maintenance Software

Een pakket dat zich aanpast aan jullie

Met McMain maintenance management software kiezen jullie voor een pakket dat snel gebruiksklaar is: binnen 3 weken starten jullie. Gegarandeerd. Met onze verschillende modules stemmen we de software volledig af op jullie organisatie.

Onderhoudspakket op maat

McMain maintenance management bestaat uit verschillende modules die je eenvoudig aan of uit kunt zetten. Ben je toe aan de volgende stap? Breid je maintenance management pakket dan eenvoudig uit met modules die passen bij jullie onderhoudsdoelstellingen.

Fleet maintenance software

Preventief onderhoud

Met de preventieve onderhoudssoftware module werken jullie niet meer reactief, maar proactief. Jullie maintenance management software denkt namelijk met jullie mee. Wacht niet af tot een storing optreedt, maar verricht gepland onderhoud. Dat voorkomt kostbare stilstand. 

Maintenance management software

Overzichtelijke geschiedenis

Van elke asset een overzichtelijke storings- en onderhoudsgeschiedenis met maintenance software. Zo weten jullie altijd precies wat er is gebeurd met jullie installaties en kunnen jullie eerder voorgekomen storingen sneller oplossen. 

Maintenance management software

Inkoop en voorraad

Beheer jullie locaties en magazijnen eenvoudig in de maintenance management software van McMain. Breng in kaart welke materialen in welke hoeveelheden worden gebruikt. Met de informatie uit McMain bestel je altijd op tijd. Zo grijpen jullie nooit meer mis.

Inkoop en voorraadbeheer software

Grafische werkplanning

Krijg grip op jullie onderhoudsplanning door real-time jouw werkzaamheden grafisch te tonen op een planbord. Zo wordt orde scheppen in de alledaagse chaos een fluitje van een cent. Je ziet in één oogopslag wat er de aankomende weken op de planning staat.

Grafische werkplanning in maintenance management software

Werkbon app

Combineer jullie maintenance management software met onze werkbon app: de Digitale Monteur. Met deze app kunnen jullie storingen registreren en werkbonnen afhandelen en extra informatie toevoegen. Zo hebben monteurs altijd jullie volledige machinepark en alle nodige informatie in hun broekzak.

Werkbon app de digitale monteur

Binnen drie weken starten

Binnen 3 weken staat jullie onderhoudsbeheersysteem klaar voor gebruik. Gegarandeerd een vliegende start met McMain maintenance management software. Ga samen met één van onze consultants aan de slag met een optimaal werkende onderhoudsomgeving.

De McMain Consultancy groep - Maintenance management software

De belangrijkste voordelen van onze onderhoudssoftware

Alles wat je moet weten over Maintenance Management Software van McMain

 • Aan de slag met jullie inkoop & voorraad
 • Eenvoudig digitaal inzicht en overzicht
 • Stel je eigen pakket samen
 • Alles voor een gestroomlijnd onderhoudsproces
 • Laagdrempelige storingsregistratie en afhandeling
 • Al meer dan 30 jaar ervaring in onderhoud en technisch beheer
 • Binnen drie weken van start met jullie pakket
 • 30 dagen gratis onderhoudssoftware uitproberen

Een demo bij jullie op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer het nu

Prijzen en pakketten

Kies jullie Maintenance Management software bundel

Een CMMS is er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat is maar goed ook, want elk team is anders en heeft ook andere wensen. Dankzij de modulaire opbouw van McMain kun je instappen op elk niveau en kiezen voor het ideale pakket voor jouw Technische Dienst. Je kunt eenvoudig op- of afschalen zodat er een pakket ontstaat dat naadloos aansluit op jullie wensen. Hoe groot (of klein) je organisatie en budget ook zijn, er is altijd een passend pakket.

Lite

De ideale tool voor de basis van je Technische Dienst.

€35
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €15 per maand/gebruiker
 • Objectbeheer
 • Storingsregistratie
 • Preventief Onderhoud
 • Grafisch Planbord
 • Meldingen
 • Werkinstructies & Inspecties
Pro (coming soon)

Het geavanceerde platform voor de onderhoudsprofessional.

€65
per maand/gebruiker
Mobiele gebruiker: €25 per maand/gebruiker
 • Alles van Team +
 • Meerdere vestigingen
 • Meerdere talen
 • Screen Editor
 • Software op maat
 • Beschikbaarheid over alle modules

Maintenance Management software modules

De Maintenance Management software bestaat uit basismodules die jullie inzicht en overzicht geven. Met onze plug en play modules is het asset management pakket eenvoudig uit te breiden, zodat het volledig aansluit bij jullie organisatie. 

Veelgestelde vragen over Maintenance Management Software

Onze Maintenance Management software is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de Maintenance Management software van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Maintenance Management software helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Maintenance Management software is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Onze McMain Maintenance Management software wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.