Food & feed

Sta aan de top van de voedselketen met onderhoudssoftware op de werkvloer


 • Beperk risico's en garandeer voedselveiligheid
 • Optimaliseer de traceerbaarheid van processen
 • Meld en volg incidenten mobiel
 • Planning, uitvoer en vastlegging in één systeem
 • Waarborg het onderhoudswerk digitaal en centraal
 • Probeer onze onderhoudssoftware 30 dagen gratis uit

Minimaliseer risico's en traceer processen

De voedingsbranche draait overuren in Nederland en duizenden mensen zijn werkzaam binnen deze branche. We kunnen dus wel stellen dat deze sector van groot belang is. Instanties stellen strikte kwaliteitseisen en deze zijn er niet voor niets. De gezondheid van het volk staat op het spel. Niet alleen de kwaliteitswaarden kennen strikte regels, ook de productie moet de juiste richtlijnen volgen.

De gevolgen kunnen groots zijn als het personeel de installaties niet goed onderhoudt of de richtlijnen niet volgt. Aan de hand van een totaaloverzicht van jullie assets, blijven de risico’s minimaal. Alle historie wordt vastgelegd in een database waardoor jullie werken aan de traceerbaarheid van jullie processen. Na inspecties moeten productielijnen door minstens twee personen gecheckt worden voor je weer kunt produceren. Zo waarborg je de veiligheid en hygiëne. Voorkom schijnveiligheid en blijf ‘on top of the foodchain’. Probeer het onderhoudsbeheersysteem uit, gratis en vrijblijvend, en ontdek de meerwaarde voor jullie team.

Klant­ervaringen

F. Wellink Lekkerkerk

“Nu heb ik alle nodige gegevens in McMain staan. Als er een auditor komt, laat ik dat allemaal zien. Dan gaat de auditor na 5 minuten de deur uit en zegt hij: het is goed. En het is ook goed.”

Ernst-Jan Kuitems
Hoofd Technische Dienst
F. Wellink Lekkerkerk
Cornelis Vrolijk Seafood

"De data in McMain dienst als bewijsvoering om te laten zien hoe wij met situaties omgaan en hoe wij voldoen aan de eisen van FSSC 22000."

Rick van den Berg
Hoofd Research & Development
Cornelis Vrolijk Seafood logo
ESA Foods

“Je leert tijdens de trainingen ook andere mensen kennen uit jouw vakgebied. Je hoort hun verhalen, welke onderdelen van McMain ze gebruiken en hoe ze daarmee omgaan. Het is heel erg interessant om een keer ergens anders te zijn en te horen hoe McMain wordt gebruikt.”

Jeroen Vermij
Technisch Beheerder
Detailresult

"Door McMain kunnen we onderhoud plannen. Wij zijn 25% meer preventief gaan werken. Hierdoor heeft de productie minder stilstand en dit bespaart geld."

Martijn Joon
Hoofd Technische Dienst
Detailresult Groep logo
  De Kuyper logo Logo Van Delft Biscuits

Onderhoudsbeheer­systeem voor de food & feed industrie

Beheer alle onderhoudswerkzaamheden in asset management software

Veiligheid is voor de voedselindustrie een topprioriteit. Het is een continu proces van kennis vergaren, ervaringen opdoen, leren en verbeteringen doorvoeren. Bij McMain begrijpen we dat maar al te goed. Daarom helpen wij jullie om assets en voorzieningen in uitstekende staat te houden. Ga samen met McMain voor een veilige werkvloer.

Food & beverages

Voedselveiligheid is één van belangrijkste onderwerpen binnen food & beverages. En dat is terecht. Je wilt immers met man en macht voorkomen dat consumenten last hebben van productiefouten, want de gevolgen kunnen groots zijn. Voorkom onnodige risico’s met een onderhoudsbeheersysteem.

Kwekers & telers

Veiligheid voor mens en natuur, dat vraagt om een goede balans. Binnen jullie branche maken jullie gebruik van vele vernuftige snufjes voor een optimaal productieproces. Laat niets over aan het toeval en ga voor bedrijfszekerheid met asset management software.

Zuivel

Binnen de zuivelindustrie is de scheidingslijn tussen een kwalitatief goede en afgekeurde producten dun. Schadelijke bacteriënvormen een risico bij zuivelproducten, want zelfs met een goede verhitting blijft de kans op nabesmetting aanwezig. Waarborg daarom het proces met asset maintenance management software. Weggooien is immers zonde.

Vlees & vis

Binnen de vis- en vleesverwerkende industrie en -handel gelden strenge eisen op het gebied van levensmiddelenwetgeving, voedselveiligheid en kwaliteitszaken. Er zijn veel regels waar organisaties zich aan moeten houden. Denk aan de traceerbaarheid van de productiemethode en de herkomst. Ziekmakende bacteriën liggen altijd op de loer.

Banket en bakkerijen

De allerlekkerste en de meest verse broden produceren, dat is jullie doel. Automatiseer de dagelijkse routines binnen een bakkerij zodat het werken nog makkelijker wordt en de kans op fouten verkleint. Verzamel daarnaast informatie om meer inzicht in de bedrijfsprocessen te krijgen; zo gaan jullie voor de verbetering van het rendement.

Diervoeding

Je trouwe viervoeter, van huisdier tot boerderijdier, is je beste vriend en die verdient natuurlijk het beste. Belangrijk is daarom dat de voeding voor dieren correct wordt geproduceerd. Voorkom productiefouten met asset maintenance management software en verzorg jullie assets met evenveel liefde als de dierenvrienden dat doen.

Voedselverpakking

Het verpakken en goed houden van vers voedsel is een heel proces. De verpakking beschermt het product tijdens en na zijn reis. Essentieel dat deze verpakking dus ten alle tijden in goede staat moet verkeren. Zorg voor een gestroomlijnd en foutloos productieproces en laat je niet onaangenaam verrassen.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over een onderhoudsbeheersysteem om je collega's te overtuigen

Maar hoe krijg je dan iedereen mee in jouw besluit dat een asset management systeem voor jullie, in de voedselverwerking- en verpakkingsindustrie, dé oplossing is? Eigenlijk is het heel simpel en we hebben het al eerder verteld: je hebt alle informatie al in huis hiervoor, alleen het is onvindbaar. Vertel wat het allemaal oplevert. Behoefte aan een lijstje waarmee je iedereen in één keer overtuigt? Jij vraagt, wij draaien. Hier is die dan:


 • Vastleggen en bewaken van kritische controlepunten
 • Preventieve onderhoudsmodellen en procedures
 • Frequente controle van onderhoud op object
 • Verzamel kennis en historie van elk object
 • Kostenbesparingen door doelmatige onderhoudsuitvoering
 • Gedegen analyses voor vervanging en/of revisie
 • Vastleggen audit types op meerdere objecten/ records
 • Toegankelijk voor meerdere users vanaf elk device of locatie

Een demo bij jou op locatie?

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain ervaren?
Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.