ESA Foods

“McMain geeft ons grip op onze voorraad”

ESA Foods is onderdeel van de Van Drie Groep, een wereldwijde marktleider in kalfsvlees. Het bedrijf levert kalfsvlees aan bedrijven in de retail, groothandel en foodservice en aan vleesverwerkingsbedrijven. Wij spraken met Jeroen Vermij, werkzaam binnen de Technische Dienst van ESA over zijn ervaringen met de software van McMain. 

Op de vraag hoe lang de onderhoudssoftware van McMain al wordt gebruikt binnen ESA, vertelt Jeroen: “Ik denk dat we bij ESA nu al een jaar of tien gebruik maken van McMain en binnen de Van Drie Groep misschien nog wel veel langer.” Jeroen is een oude bekende, want ESA is niet het enige bedrijf waar Jeroen met McMain heeft gewerkt.  In dit artikel vertelt hij over zijn ervaringen met de onderhoudssoftware van McMain. 

De software van McMain als de rode draad voor voorraad

“We gebruiken de software van McMain voornamelijk voor het onderhoud. Daarnaast doen we nu ook nog een stukje magazijnvoorraad van de facilitaire dienst. Het is de bedoeling dat alles steeds meer gedocumenteerd gaat worden zodat het programma echt voor ons gaat werken.” Op dit moment wordt McMain nog vooral gebruikt als plattegrond. “Dankzij McMain kunnen we zien wat waar staat. Als iets in McMain staat, hangen de onderhoudsmodellen daaronder. De artikelen beginnen nu ook langzaam te komen. In de ultieme situatie weten we precies wat onze voorraad is.”

De ideale situatie: het complete pakket

“Op een andere locatie binnen Van Drie hadden we het volledige pakket in gebruik. Dat is een groot voordeel voor mij. Ik ben bekend met de software en weet wat er mogelijk is. Bij ESA werken wij nu nog met de basismodules. Onze wens is om het volledige pakket te gaan gebruiken. Van storingen aanmaken tot het beheren van het magazijn. Ik vind persoonlijk de modules van McMain erg handig. Eén van de grote stappen die wij willen maken, is het gebruik van tablets en barcodescanners. Dat scheelt onze Technische Dienst veel heen en weer lopen en maakt de administratie makkelijker én sneller.”

“Om de basiskennis van het systeem te leggen, zijn de trainingen een aanrader”

Support en trainingen

Jeroen is enthousiast over de trainingen en support vanuit McMain. “Ik weet dat ik gelijk geholpen wordt als ik bel. Je krijgt direct terugkoppeling en je wordt gewoon goed geholpen. Dat is heel fijn.” Daarnaast heeft Jeroen de drie basistrainingen en de logistiek training gevolgd. “Ik vind de trainingen echt heel goed. Als je een vraag hebt, kun je die ook gelijk stellen. Je kunt zo goed laten zien waar je tegenaan loopt tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Dan kijken ze mee hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen. Het is daarnaast ook leuk om een training te volgen. Je leert namelijk een hoop andere mensen kennen uit jouw vakgebied. Je hoort hun verhalen, welke onderdelen van McMain ze gebruiken en hoe ze daarmee omgaan. Het is heel erg interessant om te horen hoe de onderhoudssoftware van McMain binnen andere organisaties wordt gebruikt.” 

“Je leert tijdens de trainingen ook andere mensen kennen uit jouw vakgebied. Je hoort hun verhalen, welke onderdelen van McMain ze gebruiken en hoe ze daarmee omgaan. Het is heel erg interessant om een keer ergens anders te zijn en te horen hoe McMain wordt gebruikt.”

“Direct McMain gebeld”

ESA is niet het enige bedrijf waar Jeroen met McMain heeft gewerkt. “Ik heb ook bij een ander bedrijf een onderhoudsprogramma mogen opstarten. Ik heb toen als eerst Jos van McMain gebeld. Dat is echt puur omdat ik er heel fijn mee werk. Ik wilde graag weer met McMain werken.” 

Zelf aan de slag met McMain (Online)
Jeroen vindt McMain een echte aanrader. “Het programma kent heel veel voordelen, dus ik zou dit zeker aan anderen willen vertellen zodat zij ook de keuze kunnen maken voor McMain.” Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit. Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.