Industrie & productie

Laat jullie installaties presteren op het juiste moment


 • Minimale downtime van assets
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Voer onderhoud georganiseerd en efficiënt uit
 • Grip op jullie productieplanning
 • Voldoen aan regelgeving met inspectielijsten en procedures
 • Probeer McMain 30 dagen gratis uit

McMain als kennisbank en productie­hulpmiddel

Stilstand kost geld, want zonder werkende assets kunnen jullie niet produceren. We hoeven jullie daarom vast niet te overtuigen van het belang van tijdig en efficiënt onderhoud. Daarnaast worden de regels rondom veiligheid en duurzaamheid steeds verder aangescherpt. Het is belangrijk om aan te tonen dat jullie product aan de juiste kwaliteitseisen voldoet.

In McMain zien jullie in één oogopslag wat er de komende tijd op jullie afkomt. Sla technische kennis op, voeg informatie toe over jullie asset en verricht onderhoud op het juiste moment. McMain is jullie kennisbank en productiehulpmiddel. Zo houden jullie het overzicht en is jullie productie haarfijn op orde.

Klant­ervaringen

Plastifran
Asset management systeem bij De Ruwbouw Groep
Soprema: "Dankzij de software van McMain is onze beschikbaarheid met ruim 30% gestegen"
Hessels Zeefbanden en McMain Software

Plastifran BV

“Voor mij was het belangrijk om bij de storingen informatie toe te voegen. Zo creëer ik een duidelijk beeld per machine wat er is gebeurd en welke handelingen er zijn uitgevoerd om de storing op te lossen. Mijn uitgangspunt was om voor een eventuele opvolger het werk makkelijker te maken. Er is nu historie, we kunnen aan de slag met preventief onderhoud en McMain Online vormt een leidraad voor iedereen binnen de organisatie.”

Hans van Limpt
Hoofd Technische Dienst

De Ruwbouw Groep

“Het mooie is dat de monteurs nu het gemak van de onderhoudssoftware en online tools inzien, maar ook dat er informatie uit McMain komt waar zij daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. We hebben hier 72 banden en wij doen daar nu preventief onderhoud aan. Daar maken we netjes de preventief onderhoudslijsten voor en de checklists waarmee het onderhoud controleren. We zien nu al dat het aantal storingen is gehalveerd en vergelijking met vorig jaar, dat is dankzij het preventieve onderhoud.”

Geo de Bruin
Hoofd Technische Dienst

Soprema

“Voor de monteurs is buiten kijf de Digitale Monteur het favoriete onderdeel van McMain. Dat is echt hun ding. Door deze applicatie hebben zij alle info die ze nodig hebben altijd dicht bij de hand op de werkvloer. Zo maken we het werk een stuk makkelijker voor onszelf."

Tjerk de Jong
Maintenance Manager

Hessels Zeefbanden

“Dankzij McMain hebben we inzicht in onze storingen, waar we mee bezig zijn en hoe goed we dat doen. We kunnen nu namelijk precies terugzien of de opgepakte werkzaamheden effectief zijn. Met de grafieken en lijsten structureren we het aantal storingen e.d. en weten we welke werkzaamheden de Technische Dienst heeft opgepakt. Het laatste kwartaal van 2019 hadden we 120 storingen per maand. Begin 2020 waren dit er nog maar 85 per maand.”

Marco Schuur
Hoofd Technische Dienst

Industrie & productie in vogelvlucht

Het oplossen van storingen aan assets is een frustrerende een zeer kostbare bezigheid. Preventief onderhoud voorkomt onnodige stilstand en overmatige slijtage een machineonderdelen. De kans op ongeplande, vaak hoge reparatiekosten, wordt hiermee geminimaliseerd. Dankzij digitalisering kunnen jullie op basis van analyses proactief gaan sturen. Jullie historie wordt automatisch bijgewerkt en jullie planning wordt in een handomdraai getoond. Bespaar tijd én geld met McMain.

Al jullie onderhoud in één overzicht

McMain schept overzicht in alle onderhoudsgerelateerde zaken. Met de geavanceerde onderhoudsplanning kunnen jullie filteren op het soort onderhoud, zowel preventief als correctief. McMain geeft jullie aan welke contractors onderhoud komen uitvoeren.

digital asset management platform

Autoscheduling

Autoscheduling is een aanvullende mogelijkheid op de planning. Hierbij worden preventieve werkzaamheden automatisch gegenereerd op vastgestelde tijden.

McMain denkt mee

McMain alarmeert jullie via To Do’s en notificaties. Zo weten jullie op tijd of werkzaamheden over tijd zijn. Daardoor kunnen jullie je richten op jullie core business.

McMain helm - Whitepaper audits

Synergie tussen productie en TD

Door het gebruik van McMain als kennisbank voor de Technische Dienst en productie, hebben jullie het gezamenlijke doel om onderhoud goed georganiseerd uit te voeren. Dat vermindert verstoringen.

Datagedreven analyses

Na het verhelpen van een verstoring, wordt de productielijn door McMain vrijgegeven. Zo kunnen jullie bij veel voorkomende storingen de historie raadplegen. Daarnaast kunnen jullie gedegen analyses maken voor vervanging en- of revisie.

Optimale beschikbaarheid

Dankzij het eerstelijns onderhoud (TPM) hebben jullie meer machinebeschikbaarheid. Dankzij de  registratie van correctief en preventief onderhoud werken jullie aan optimale beschikbaarheid en rendementen van jullie installaties.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over industrie & productie

 • Effectieve afhandeling van incidenten & storingen
 • Workflow georiënteerd
 • Vastleggen van meldingen en gevaarlijke situaties georiënteerd
 • Veiligheid op de werkvloer met werkvergunningen
 • Logboek op meerdere elementen
 • Overzichtelijk bundelen van werkzaamheden
 • Digitale inspecties en procedures
 • Volledig webbased altijd en overal toegang tot McMain

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren

Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.