Industrie & productie

Laat jullie installaties presteren op het juiste moment


 • Minimale downtime van assets
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Voer onderhoud georganiseerd en efficiënt uit
 • Grip op jullie productieplanning
 • Voldoen aan regelgeving met inspectielijsten en procedures
 • Probeer McMain 30 dagen gratis uit

McMain als kennisbank en productie­hulpmiddel

Stilstand kost geld, want zonder werkende assets kunnen jullie niet produceren. We hoeven jullie daarom vast niet te overtuigen van het belang van tijdig en efficiënt onderhoud. Daarnaast worden de regels rondom veiligheid en duurzaamheid steeds verder aangescherpt. Het is belangrijk om aan te tonen dat jullie product aan de juiste kwaliteitseisen voldoet.

In McMain zien jullie in één oogopslag wat er de komende tijd op jullie afkomt. Sla technische kennis op, voeg informatie toe over jullie asset en verricht onderhoud op het juiste moment. McMain is jullie kennisbank en productiehulpmiddel. Zo houden jullie het overzicht en is jullie productie haarfijn op orde.

Klant­ervaringen

Plastifran BV

“Voor mij was het belangrijk om bij de storingen informatie toe te voegen. Zo creëer ik een duidelijk beeld per machine wat er is gebeurd en welke handelingen er zijn uitgevoerd om de storing op te lossen. Mijn uitgangspunt was om voor een eventuele opvolger het werk makkelijker te maken. Er is nu historie, we kunnen aan de slag met preventief onderhoud en McMain Online vormt een leidraad voor iedereen binnen de organisatie.”

Hans van Limpt
Hoofd Technische Dienst
De Ruwbouw Groep

“We zien nu al dat het aantal storingen is gehalveerd in vergelijking met vorig jaar, dat is dankzij het preventieve onderhoud in McMain”

Geo de Bruin
Hoofd Technische Dienst
Logo De RuwBouw Groep
Soprema

“Dankzij McMain is onze beschikbaarheid met ruim 30% gestegen"

Tjerk de Jong
Maintenance Manager
Soprema logo
Hessels Zeefbanden

“Sinds we McMain gebruiken hebben we 30 uur minder storingen per maand”

Marco Schuur
Hoofd Technische Dienst
Logo Hessels Zeefbanden
  Forbo logo Logo Mogema

Industrie & productie in vogelvlucht

Het oplossen van storingen aan assets is een frustrerende een zeer kostbare bezigheid. Preventief onderhoud voorkomt onnodige stilstand en overmatige slijtage een machineonderdelen. De kans op ongeplande, vaak hoge reparatiekosten, wordt hiermee geminimaliseerd. Dankzij digitalisering kunnen jullie op basis van analyses proactief gaan sturen. Jullie historie wordt automatisch bijgewerkt en jullie planning wordt in een handomdraai getoond. Bespaar tijd én geld met McMain.

Al jullie onderhoud in één overzicht

McMain schept overzicht in alle onderhoudsgerelateerde zaken. Met de geavanceerde onderhoudsplanning kunnen jullie filteren op het soort onderhoud, zowel preventief als correctief. McMain geeft jullie aan welke contractors onderhoud komen uitvoeren.

Autoscheduling

Autoscheduling is een aanvullende mogelijkheid op de planning. Hierbij worden preventieve werkzaamheden automatisch gegenereerd op vastgestelde tijden.

McMain denkt mee

McMain alarmeert jullie via To Do’s en notificaties. Zo weten jullie op tijd of werkzaamheden over tijd zijn. Daardoor kunnen jullie je richten op jullie core business.

Synergie tussen productie en TD

Door het gebruik van McMain als kennisbank voor de Technische Dienst en productie, hebben jullie het gezamenlijke doel om onderhoud goed georganiseerd uit te voeren. Dat vermindert verstoringen.

Datagedreven analyses

Na het verhelpen van een verstoring, wordt de productielijn door McMain vrijgegeven. Zo kunnen jullie bij veel voorkomende storingen de historie raadplegen. Daarnaast kunnen jullie gedegen analyses maken voor vervanging en- of revisie.

Optimale beschikbaarheid

Dankzij het eerstelijns onderhoud (TPM) hebben jullie meer machinebeschikbaarheid. Dankzij de  registratie van correctief en preventief onderhoud werken jullie aan optimale beschikbaarheid en rendementen van jullie installaties.

Belangrijkste voordelen op een rij

Alles wat je moet weten over industrie & productie

 • Effectieve afhandeling van incidenten & storingen
 • Workflow georiënteerd
 • Vastleggen van meldingen en gevaarlijke situaties georiënteerd
 • Veiligheid op de werkvloer met werkvergunningen
 • Logboek op meerdere elementen
 • Overzichtelijk bundelen van werkzaamheden
 • Digitale inspecties en procedures
 • Volledig webbased altijd en overal toegang tot McMain

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren
Probeer nu

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.