ConDoor – Door solutions

“Dankzij McMain zijn wij in control over de werkvloer”

Binnen ConDoor – Door solutions wordt er elke dag gewerkt aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren. Volledig naar de wensen van de eindgebruiker en op maat gemaakt. Al sinds 2008 wordt het onderhoudspakket van McMain gebruikt op de werkvloer bij de Technische Dienst. Anton van Zantvoort, Maintenance Engineer bij ConDoor Door Solutions vertelt over zijn McMain ervaring.  

Zijn carrière begon op de afdeling Research & Development, tot de vraag kwam of Anton zijn huidige functie wilde gaan uitvoeren: maintenance engineer. “Ik had er nooit aan gedacht dit te doen maar het sluit wel aan bij wat ik heb gedaan: middenkader engineering. Waar ik voorheen de droom had om tekenaar te worden, word ik nu heel blij van het werk dat ik nu doe. Dit werk is heel afwisselend en maakt dat ik constant op een andere plek ben.”

Op maat is onze standaard

Binnen ConDoor wordt elke deur naar de wensen van de klant gemaakt en daar vinden McMain en ConDoor elkaar. “Het fijnste aan McMain vind ik dat het team luistert naar mijn wensen. Op maat is onze standaard, maar ook die van McMain. Wij vertalen de wensen van onze klant naar een hoogwaardige garagedeur en McMain levert ons wat wij nodig hebben. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden binnen McMain. Om deze mogelijkheden te ontdekken en ze te kunnen gebruiken, ben ik een half jaar geleden bij McMain op training gegaan. Het is namelijk heel handig om het onderhoudspakket te gebruiken en te kennen. Ik denk dat het wel belangrijk is om commitment te hebben voor onderhoudssoftware en om er training in te nemen. Daar is McMain een goede partner in. Het is een enthousiast en jong team waar goed en fijn mee te communiceren is.”

“Door McMain hebben wij alle onderhoudsinformatie op één plek, digitaal opgeslagen. Hierdoor worden storingen sneller opgelost en hebben wij meer tijd.”

Een eigen draai geven aan McMain

Iedereen heeft zijn eigen wensen over een systeem. Het is belangrijk dat jouw manier van werken niet veranderd hoeft te worden bij het aanschaffen van een onderhoudspakket. “Belangrijk voor mij is het feit dat er goed met een softwarepakket te werken is. Dit betekent dat het duidelijk is waar je moet klikken en dat de historie terug te vinden is. Ik ben helemaal gewend aan McMain nu. Er zijn veel opties en voor mij werkt dit top. Van mijn voorganger heb ik grotendeels geleerd hoe het systeem werkt. Wat ik een groot voordeel vind, is dat ik nu zelf een eigen werkwijze kan maken, ook al heeft mijn voorganger er ook in gewerkt. Wat ik bijvoorbeeld heb veranderd is het documenteren. Facturen en documenten van machines zijn nu te vinden bij het object zelf.”

“Het werken wordt steeds efficiënter”

Elke organisatie heeft zijn eigen systeem ontwikkeld voordat zij aan de slag gaan met een onderhoudspakket. Dit varieert van Excel tot een papieren boekhouding of een combinatie van. “Voorheen hadden wij alles overal en nergens op papier en een computer staan. ConDoor bleef groeien, dus dat moest netjes gedocumenteerd worden. McMain wordt ook steeds meer gebruikt, zeker na de update en de tablets. Zo hoeft de Technische Dienst niet meer van hot naar her te vliegen en hebben wij de storingen beter voor elkaar. We maken sinds een paar maanden ook gebruik van het Grafisch Planbord. Ik merk dat de mensen minder naar mij toe komen wat ze moeten doen. Er is meer duidelijkheid, want de mensen zien wat er aan zit te komen aan onderhoud.”

Door McMain zijn wij in control over de werkvloer. De werkzaamheden worden efficiënter opgepakt en hierdoor krijgen wij meer ruimte voor preventief onderhoud.” 

Preventief onderhoud is ons streven

“Het ultieme doel dat ik binnen ConDoor voor onszelf heb, is dat het onderhoud er helemaal inzit en dat ik de tijd heb om alles eruit te halen. Ik zou graag nóg meer onderhoud doen dan wij nu al doen, maar ik moet wel rekening houden met verschillende beschikbare uren en machines die niet stil kunnen staan. Momenteel verschuift er veel binnen ConDoor, want de operators krijgen steeds meer kennis van onderhoud, dus zij helpen ons steeds meer. Een goed voorbeeld is het smeren van de machines. Hierdoor hebben wij als Technische Dienst meer tijd.”

Meer weten?
Denk je dat een onderhoudspakket jou ook kan helpen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit Of neem vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500