Een goed begin is het halve werk

Daar is ‘ie dan: jouw onderhoudspakket. Het pakket dat jou en jouw Technische Dienst gaat helpen om overzicht te creëren en jou bijstaat wanneer jij keuzes moet maken. Deze keuzes kunnen nu gemaakt worden op basis van data. Data die jouw team zelf heeft vergaard. Stilstand, geplande stops, documenten, historie en zo kunnen we nog wel doorgaan. Kortom, het is één grote kennisbron over jouw objecten. 

Maar hoe kan je nou precies al deze kennis gaan verzamelen? Hoe ga je überhaupt van start met een onderhoudspakket? Waar beginnen we mee en waar werken we naar toe? Het zijn allemaal logische vragen en daar geven wij natuurlijk graag antwoord op.

Roel Tiekink, McMain Specialist, vertelt over een vliegende start met onderhoudssoftware

Starten met McMain Software

Nadat onze technische consultants jullie McMain omgeving hebben klaargezet is het tijd om van start te gaan. Zoals je in ons stappenplan kunt zien, starten we met de kick-off. Met deze bijeenkomst begint het hele onderhoudsavontuur dat we samen zijn aangaan. Tijdens deze kick-off kijken jullie samen met een McMain consultant hoe het systeem werkt en hoe je het best kunt beginnen. Daarnaast inventariseert de consultant onder andere de volgende zaken:

  • Waar liggen de groeimogelijkheden binnen jullie team en de software
  • Welke onderdelen gaan jullie de aankomende tijd intensief gebruiken;
  • Wat zijn de doelen die we willen bereiken op korte- en lange termijn.

Zo leggen we op deze dag alle basiselementen van het systeem uit, maar richten we ook samen de objectenstructuur en autorisatie in. Als laatst zetten we de KPI’s aan. Zo kan je de volgende dag McMain al in praktijk brengen en aan de slag gaan. Tijdens deze aftrap kunnen jullie de eerste vragen stellen die binnen jullie team heersen. Zo werken we toe naar een vliegende start

Trainingen en consultancy

Het systeem draait en de kick-off is afgerond. Belangrijk is om nu veel vlieguren te maken, want het is net als autorijden: je leert het door het te doen. Natuurlijk is het altijd mooi meegenomen als je de fijne kneepjes van de software kunt leren. Daarom hebben we bij McMain verschillende basistrainingen gemaakt om het programma goed te leren kennen, namelijk:

  • Basis training I voor de monteur
  • Basis training II voor de werkvoorbereider;
  • Basis training III voor de beheerder.

Van de basis tot aan een gevorderden level bieden wij trainingen aan. Is het moment daar om een stap verder te gaan of juist om naar de logistieke kant van McMain te kijken? Start dan met onze training Logistiek of Gevorderd I of Gevorderd II. Zo kunnen jullie als echte professionals aan de slag na de trainingen met het systeem.

Hulp bij implementatie

Hebben jullie liever iemand die één-op-één met jullie meekijkt? Dan is consultancy een goede optie om extra kennis te vergaren over jullie onderhoudsomgeving. Ook kijken we hoe het onderhoud bij jullie aan toe gaat en hoe jullie onderhoudsbeheer naar een volgend level kan worden getild. Merken jullie dat de implementatie veel tijd kost? Dan kunnen onze consultants bijspringen. Een onderhoudsbeheersysteem is namelijk niet in één dag gevuld. Onze consultants kunnen een inschatting maken hoeveel tijd het kost om het te vullen en daarna eventueel ook uitvoeren. Zo heb je binnen mum van tijd, een volledig werkend systeem.

Extra steuntje in de rug

Naast onze consultancy en trainingen, is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met onderhoudssoftware. In onze kennisbank en actueel pagina stellen wij al onze downloads en kennisartikelen beschikbaar voor jullie. Zo kun je op je eigen moment onze webinar kijken, waarin we vertellen hoe je kunt starten met onderhoudssoftware of het e-book over voorspellend onderhoud downloaden. Neem dus gerust een kijkje om te kijken welk thema aansluit bij jullie situatie. Heb je brandende vragen? Al jullie vragen kunnen jullie via de mail of via onze live chat aan ons stellen.

Zelf aan de slag
Zin om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware? Snappen wij! Vraag een gratis trial aan van onze online onderhoudssoftware en ga zelf op ontdekking in onze omgeving. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via sales@mcmain.nl of bel naar 0341 – 750 500.