Ooms Producten legt onderhoud digitaal vast met McMain

Ooms Producten is leverancier van bitumineuze producten voor de asfaltindustrie. De organisatie beschikt over eigen productie- en wegontwerpfaciliteiten en een laboratorium. Sinds 2012 maakt Ooms Producten deel uit van Strukton.

In 2018 is Ooms Producten gaan werken met de Asset Management software van McMain en onlangs heeft de organisatie de overstap gemaakt naar McMain Online. Werktuigbouwkundige Dennis Blokmaker vertelt erover: “In eerste instantie hebben wij McMain aangeschaft voor voorraadbeheer. Maar na het wegvallen van onze asfaltcentrale werd de software voor dat doel overbodig.”

Onderhoud reguleren en vastleggen

“Toen we in 2022 meer wilden gaan doen met het reguleren en vastleggen van onderhoud, kwam McMain weer om de hoek kijken. Want hoewel we de software op dat moment niet meer gebruikten voor voorraadbeheer, is McMain natuurlijk wel een hele geschikte oplossing voor het registreren van onderhoud. Daarom heb ik contact opgenomen met McMain om te overleggen over de mogelijkheden voor ons.

We willen McMain gaan inzetten als onderhoudsbeheersysteem voor onze bitumen installatie. Ons doel is ervoor te zorgen dat het voor iedereen op de locatie inzichtelijk is wat er speelt binnen de installatie. Daarom is het voor ons ook belangrijk dat de software niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook overzichtelijk is.

“Het is voor ons belangrijk dat software gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is”

Na het contact dat we de afgelopen tijd weer hebben gehad met McMain, bleek dat een overstap naar McMain Online voor ons de beste optie zou zijn. We zijn nu gestart met de implementatie van de software. Tot op heden verloopt dit goed en zijn we te spreken over de samenwerking.”

McMain inzetten tijdens audits

“Als we McMain helemaal hebben ingericht”, gaat Dennis verder, “verwacht ik dat onze bedrijfsvoering vereenvoudigd en inzichtelijker wordt. Elk jaar willen we het pakket verder gaan uitbreiden. Ons doel is om uiteindelijk tijdens audits alles te kunnen overleggen vanuit McMain.

“Uiteindelijk willen we tijdens audits alles kunnen overleggen vanuit McMain”

Denk daarbij aan onderhoudsintervallen en registraties van keuringen en certificeringen. Ook willen we middelen toepassen en inzetten om het onderhoud voorspelbaar te maken. Daarnaast zien we voor de toekomst ook een belangrijke rol voor McMain op het gebied van QHSE.”

Over een half jaar nemen we opnieuw contact op met Dennis en kijken we hoe de implementatie van McMain Online is verlopen.

Zelf starten met digitaal onderhoud?

Wil jij ook starten met het digitaal vastleggen van je onderhoud? Probeer dan de gratis trial van McMain Online. Zo kun je geheel vrijblijvend 30 dagen kennismaken met de software en kom je erachter of dit bij jou en je organisatie past. Heb je vragen? Neem dan contact op via sales@mcmain.nl of +31(0)34-750500.