B&G Hekwerk

“McMain zorgt voor continuïteit in ons machinepark en we zijn af van de administratieve rompslomp”

Bij B&G Hekwerk houden ze zich bezig met toegangsbeheer. De naam verklapt het al een beetje, maar vanuit hun fabriek in Brabantse Veldhoven leveren ze allerlei soorten hekwerk en poorten aan binnen- en buitenland. Wij spraken met Gerard Staals, hij is sinds 2019 verantwoordelijk voor de Technische Dienst.

Hoewel ze bij B&G Hekwerk al sinds 2013 gebruik maken van McMain, hebben ze onlangs de overstap gemaakt naar McMain Online. Gerard vertelt ons over zijn ervaringen met de onderhoudssoftware van McMain. Samen met zijn collega, die elektromonteur is, onderhoudt hij het machinepark en het gereedschap van B&G Hekwerk. 

“We hebben een machinepark van zes wat grotere productiemachines waar we periodiek onderhoud aan doen. Verder werken we met veel gereedschap waarvoor we voornamelijk toestandsafhankelijk onderhoud verrichten. Met zijn tweetjes houden we de boel hier draaiende en dat gaat eigenlijk wel heel goed, er is veel geautomatiseerd en het machinepark is goed ingericht.”

Waarom onderhoudssoftware

“Ik vind het belangrijk dat we altijd weten wat de staat van een machine is, dat we de gegevens snel terug kunnen vinden. Ons ultieme doel is dat we ons nooit meer druk hoeven te maken om het onderhoud. Onderhoudsintervallen komen automatisch naar voren, dus we vergeten het periodieke onderhoud nooit ‘per ongeluk’. Door te werken met McMain, bouwen we waardevolle machine historie op, zonder administratieve rompslomp. McMain bevat alles wat je nodig hebt voor je onderhoudswerkzaamheden, het is een heel mooi compleet programma.“

“We hebben McMain bij B&G Hekwerk ingericht vanuit het oogpunt van de continuïteit van ons machinepark. Het is fijn om bij te houden welke storingen we hebben gehad en wat daar de oplossing voor was. Sommige storingen komen niet zo vaak voor en door alles vast te leggen, kunnen we snel aan de slag met de oplossing. Onderhoudssoftware zorgt ervoor dat je niet steeds het wiel opnieuw uit hoeft te vinden. En dat scheelt ons heel veel tijd.”

McMain brengt rust en overzicht in onze Technische Dienst, zonder administratieve rompslomp. Zo houden we meer tijd over voor het daadwerkelijke onderhoud”

De overstap naar McMain Online

“De vorige versie die we gebruikten, was erg uitgebreid. In het oude programma gebruikten we ook niet alles. Toen tipte Marja ons op McMain Online. Ik heb de gratis trial aangevraagd en kwam erachter dat McMain Online Lite een stuk compacter en gebruiksvriendelijker werkt voor ons, tegen een kleine prijs. Dat het makkelijk te gebruiken is, is voor mij het belangrijkst. Dus we waren snel overtuigd. Mijn collega is ook enthousiast over McMain Online. 

Toen we besloten over te stappen, heeft McMain alle bestaande data uit het oude systeem overgezet naar onze nieuwe onderhoudsomgeving. De opgebouwde historie, intervallen, werkinstructies en leveranciers. Van alleen al de leveranciers hebben we er bij B&G Hekwerk zo’n 250 dus het is heel fijn dat we dat niet handmatig over hoefden te zetten. Dat scheelt een hoop kostbare tijd”. 

“Het unieke van McMain is dat alles online draait. Ik kan altijd en overal bij de juiste gegevens. Ook vanaf huis.”

Support vanuit de software

“McMain heeft ons niet alleen goed begeleid tijdens de overstap, maar ook tijdens onze dagelijkse werkzaamheden. We hebben een fijne consultant en als ik een supportvraag indien, word ik vaak binnen een paar uur gebeld en geholpen. Het aanvragen van support is super makkelijk via de chat in de software. We zijn overigens niet de enige binnen onze groep die enthousiast zijn over McMain Online. Een ander bedrijf binnen de groep heeft hetzelfde programma aangeschaft. Ik raad het andere Technische Diensten ook zeker aan om gebruik te maken van de onderhoudssoftware van McMain.”

Zelf de voordelen van onderhoudssoftware ervaren?

Ben jij benieuwd naar de voordelen van onderhoudssoftware voor jullie organisatie? Probeer onze software dan gratis uit tijdens de 30 dagen trial. Of download ons productboek. Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500