Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om een pakket te kiezen dat bij jullie Technische Dienst past Begin daarom bij wat jullie willen bereiken met onderhoudssoftware. Als je weet wat je wensen en behoeften zijn en deze hebt geprioriteerd, kun je kijken welk pakket het beste aansluit bij jullie doelstellingen. Vraag in je netwerk eens rond welke programma’s anderen gebruiken, vraag een demo aan of probeer de software gratis uit.

Onderhoudssoftware zorgt voor rust en overzicht binnen de Technische Dienst. Vaak staat waardevolle technische kennis niet digitaal vastgelegd. Zonde, want daardoor is het soms best een zoektocht naar de juiste informatie. Dankzij onderhoudssoftware wordt alle belangrijke informatie digitaal gebundeld, hebben jullie altijd de juiste informatie bij de hand en handelen jullie werkopdrachten sneller én slimmer af. Het resultaat? Een besparing van 3 tot 8% op jullie totale onderhoudskosten.

Onze onderhoudssoftware voor de Technische Dienst is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Los van hoe groot of klein jullie budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij onze onderhoudssoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar voor jullie Technische Dienst. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Onderhoudssoftware helpt de Technische Dienst om de historie en belangrijke informatie over jullie objecten vast te leggen. Zo is optimaliseren jullie de processen eenvoudig en is jullie technische kennis voor iedereen beschikbaar. Omdat alles digitaal is opgeslagen, raken jullie geen belangrijke informatie meer kwijt. Onderhoudssoftware maakt jullie werkzaamheden makkelijker en zorgt dat jullie meer tijd overhouden voor de kern van jullie werk: het onderhouden van de objecten. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie installaties. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Ja, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

Nee, geen zorgen, de trial is geheel vrijblijvend. We vragen geen betaalgegevens voor het aanvragen voor je trial, dus je zit nergens aan vast. Je trial loopt gewoon af na 30 dagen. 

Wij werken volgens het principe ‘small data is big enough’. Daarmee bedoelen we dat ook kleine hoeveelheden data al veel nuttige inzichten kan brengen. Door de sensoren slim te plaatsen, kun je direct aan de slag met het interpreteren van jullie verzamelde data over de meest uiteenlopende zaken.

Heel simpel, om te kunnen starten met voorspellend onderhoud heb je sensoren nodig, deze bestaan er in allerlei soorten en maten, en software om deze sensoren te kunnen uitlezen en interpreteren. Neem contact met ons op om te kijken welke sensoren het best aansluiten op jullie onderhoudsstrategie.

Ja die is er: condition based maintenance. Bij condition based maintenance verricht je onderhoud op basis van de conditie van jullie assets. Met de hulp van sensoren kun je de conditie van je assets in de gaten houden. Zo weet je precies wanneer de conditie afneemt en er onderhoud nodig is. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten en verhoogde betrouwbaarheid en beschikbaarheid van jullie assets.

Met de hulp van sensoren kun je allerlei dingen in de gaten houden om storingen te kunnen voorspellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan trilling, verbruik, temperatuur en vermogen. Al deze zaken geven je inzicht in de conditie van je assets.

Preventief onderhoud helpt jullie om storingen te voorkomen omdat jullie machine(delen) ruim op tijd vervangen. Voorspellend onderhoud gaat een stapje verder: je kunt namelijk voorspellen wanneer een defect ontstaat. Zo kun je op het perfecte moment onderhoud verrichten. Zo treedt er minder verspilling op en besparen jullie geld. Je vervang immers geen onderdelen die nog een poosje mee hadden gekund.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Dankzij de wagenparkbeheersoftware van McMain heeft  EBS OV inzicht op monteur- werkplaats- en busniveau. En ook Ortessa is enthousiast. Klik op de links en ontdek waar en hoe de wagenparkbeheersoftware van McMain hen heeft geholpen.

Wagenparkbeheersoftware is in verschillende situaties inzetbaar. Zowel bij bedrijven met een eigen werkplaats als bij het uitbesteden van het onderhoud kunnen gebruik maken van de software. Dus draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van een verzameling transportmiddelen? Dan is wagenparkbeheersoftware de juiste tool voor jullie.

Wagenparkbeheersoftware zorgt ervoor dat alle elementen van jullie wagenpark of vloot inzichtelijk zijn. Het is je rechterhand bij het uitvoeren van onderhoud aan de voertuigen, maar ondersteunt ook bij het administratieve beheer. Zo hebben jullie grip op de operationele kosten, maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld verzekeringen en contracten van jullie voertuigen.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de wagenparkbeheersoftware 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Onze wagenparkbeheersoftware is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onze software beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS-oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Dankzij de Fleet Mangement software van McMain heeft  EBS OV inzicht op monteur- werkplaats- en busniveau. En ook Ortessa is enthousiast. Klik op de links en ontdek waar en hoe de Fleet Management software van McMain hen heeft geholpen.

Fleet Management software is in verschillende situaties inzetbaar. Zowel bij bedrijven met een eigen werkplaats als bij het uitbesteden van het onderhoud kunnen gebruik maken van de software. Dus draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van een verzameling transportmiddelen? Dan is Fleet Management software de juiste tool voor jullie.

Fleet Management software zorgt ervoor dat alle elementen van jullie wagenpark of vloot inzichtelijk zijn. Het is je rechterhand bij het uitvoeren van onderhoud aan de voertuigen, maar ondersteunt ook bij het administratieve beheer. Zo hebben jullie grip op de operationele kosten, maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld verzekeringen en contracten van jullie voertuigen.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de Fleet Management software 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Onze Fleet Management software is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat Fleet Management software beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Met een CMMS regel je alles rondom het beheer en onderhoud van de assets. Ook de planning speelt hier een grote rol. Een EAM bedient alle facetten binnen een bedrijf die ook maar iets te maken hebben met vermogensbeheer. Denk aan inkoop, boekhouding en operaties, maar ook onderhoud en voorraad. Ze houdt rekening met de totale kosten en biedt een breed scala aan functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de asset prestaties. We vertellen hier uitgebreid over het verschil tussen CMMS en EAM. 

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Een EAM is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain EAM wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

EAM software, Enterprise Asset Management software, helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het EAM van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Ons EAM is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat EAM beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij de Maintenance Management software van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Maintenance Management software is heel breed inzetbaar. De software zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Onze McMain Maintenance Management software wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

Maintenance Management software helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Onze Maintenance Management software is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ons onderhoudsbeheersysteem is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het namelijk belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Ja, dankzij de Connector + is het mogelijk om jullie onderhoudspakket te koppelen met de meeste programma’s. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ons CMMS is beschikbaar vanaf €35,- per maand. We vinden het belangrijk dat onderhoudssoftware beschikbaar is voor iedereen. Hoe groot of klein het budget is. Wil je uitbreiden? Stap dan over naar een groter en uitgebreider pakket.

Een onderhoudsbeheersysteem helpt je om belangrijke informatie over jullie assets vast te leggen en de historie te digitaliseren. Dat zorgt ervoor dat jullie processen makkelijker kunnen optimaliseren en dat technische kennis altijd en overal beschikbaar is. Je raakt het nooit meer kwijt. Dat zorgt voor maximale prestaties van jullie assets en een geoliede technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Een onderhoudsbeheersysteem is heel breed inzetbaar. Een onderhoudsbeheersysteem zorgt dat jullie in control zijn, en blijven, over jullie assets. Ons McMain onderhoudsbeheersysteem wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waar ons onderhoudsbeheersysteem goed gebruikt kan worden.

In een onderhoudsbeheersysteem regel je alles rondom het beheer en onderhoud van jullie assets. Jullie planning speelt daar een grote rol in. Een EAM beslaat alle zaken binnen een bedrijf die te maken hebben met vermogensbeheer. Dat kan inkoop, boekhouding, operaties, maar ook onderhoud en voorraad zijn. Een EAM vormt zich rond de totale kosten en heeft een grote hoeveelheid functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de prestaties van jullie assets. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen een onderhoudsbeheersysteem en EAM. 

Ja, McMain kun je zowel huren als kopen. De huurvorm, ook wel een SaaS oplossing genoemd, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een bedrag betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Daar zorgen wij namelijk voor. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij het onderhoudsbeheersysteem van McMain 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Dat is mogelijk. We stellen onze software 30 dagen gratis beschikbaar en laten ook graag zien wat de Digitale Monteur allemaal kan in combinatie met ons onderhoudsbeheersysteem. Vraag de gratis een trial aan in McMain Online en laat ons weten dat je ook graag de Digitale Monteur wilt zien. Dan zorgen wij ervoor dat jullie onze software kunnen uitproberen.

Ja zeker! Juist de Digitale Monteur is hier meer dan geschikt voor. Het doel van deze werkbon app is namelijk om het werk van de monteurs te verlichten. De juiste assets zo snel mogelijk tevoorschijn toveren op de tablets, is één van de functionaliteiten waarin de Digitale Monteur uitblinkt. Scan de QR-code op de machine en voer alle nodige informatie in op de melding of storing.

Het grote verschil ligt hem in zijn eenvoud. McMain, onze desktop variant is een uitgebreid programma. Logisch, want het volledige onderhoud moet hierin worden beheerd. Omdat niet alle functies voor elke medewerker relevant is, hebben wij de Digitale Monteur ontwikkelt. Deze werkbon app bevat alle essentiële onderdelen voor het dagdagelijkse gebruik en onderhoudsbeheer. Kortom, met de Digitale Monteur heb je het volledige machinepark in je broekzak.

De Digitale Monteur voorziet jullie van alle informatie op de werkvloer en maakt het onderhoudsbeheer een stuk makkelijker. Je kunt namelijk storingen en meldingen aanmaken, foto’s toevoegen, machines vrijgeven, materiaalafgiftes regelen, automatisch stilstanden registeren en uren boeken op een werkopdracht. Natuurlijk is er meer, maar dan wordt deze rij zo lang 😉

 

 

Direct! Als jullie McMain onderhoudsomgeving al draait, is het mogelijk om de Digitale Monteur hiermee te laten communiceren. Na het tekenen van de offerte installeer je de app, je logt in en kunt gebruik maken van de werkbon app. Hij is direct klaar voor gebruik.

De Digitale Monteur is onze werkbon app waar jullie zowel storingen in kunnen registreren als werkbonnen afhandelen. Het ondersteunt de Technische Dienst en zorgt ervoor dat iedereen altijd en overal de juiste kennis en documentatie bij de hand heeft.

Nee, dat is niet verplicht. Het fijne aan dit CMMS systeem is dat het inzetbaar is voor zowel een kleine als een grote Technische Dienst. Zo kan iedereen gebruik maken van een CMMS systeem. Groeit jullie team? Dan kunnen jullie extra gebruikers aanschaffen.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij McMain Online 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Een CMMS is in vele sectoren inzetbaar, want met een CMMS zijn jullie in control zijn over de assets en assets kom je overal tegen. Ons McMain CMMS kom je bijvoorbeeld tegen in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waarin een CMMS ingezet kan worden.

CMMS staat voor Computerized Maintenance Management System en helpt jullie om de historie en belangrijke informatie van de assets vast te leggen. Zo is het makkelijker om processen te optimaliseren, is de technische kennis voor iedereen beschikbaar en raken jullie deze ook niet meer kwijt. Het uiteindelijke resultaat? Maximaal presterende installaties en een vloeiend werkende Technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Tof dat jullie stappen willen zetten met de onderhoudssoftware. Laten we eens bellen om de mogelijkheden door te nemen en wellicht zelfs een plan de campagne.

De Quick scan bestaat uit de voorbereiding van de consultant, een inventarisatie, het uitwerken van het adviesplan en een belafspraak om dit rapport door te nemen.

In principe is de Quick scan voor elke McMain-gebruiker geschikt. Van een Lite tot aan een Prof licentie. Heb je de kick-off bijvoorbeeld een jaar geleden gehad? Dan is het nu een mooi moment om te kijken waar jullie staan, wat nog beter kan en welke nieuwe doelstellingen jullie kunnen zetten.

Op basis van jullie huidige situatie, maar ook op basis van jullie doelstellingen en ambities, geven onze consultants advies hoe jullie dit kunnen bereiken. Daarnaast geven we ook in het advies aan waar de kansen liggen. Denk aan bepaalde rapportages of modules die geschikt zijn voor jullie team. Kortom, een strategisch plan op maat dat houvast biedt zodat jullie je onderhoudsdoelstellingen.

Onze consultants werken voor de quick scan met verschillende rapporten zoals percentage preventief werk behaald, top 10 objecten met storing en preventief vs correctief vs storingen. Deze storingen gebruiken we tijdens de voorbereiding al zodat we goed voorbereidt het gesprek met elkaar kunnen aangaan.

Ja, in overleg is het mogelijk om de consultant een dagdeel op locatie te ontvangen.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Zit je ook na het lezen van de antwoorden op de veelgestelde vragen nog met een dringende vraag? We helpen je graag aan een antwoord. Laat ons via de mail, het contactformulier of telefonisch weten welke vragen je hebt. Dan zorgen wij dat je vraag terecht komt bij de juist persoon.

Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 8:30 en 17:30.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
McMain Software

Wethouder Jansenlaan 78
3844 DG Harderwijk

Support:
0341- 750500
support@mcmain.nl

Verkoop & Advies:
0341- 750500
sales@mcmain.nl

Voor overige vragen:
0341- 750500
info@mcmain.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag 08:30 – 17:30