Veelgestelde vragen

Dat is mogelijk. We stellen onze software 30 dagen gratis beschikbaar en laten ook graag zien wat de Digitale Monteur allemaal kan in combinatie met ons onderhoudsbeheersysteem. Vraag de gratis een trial aan in McMain Online en laat ons weten dat je ook graag de Digitale Monteur wilt zien. Dan zorgen wij ervoor dat jullie onze software kunnen uitproberen.

Ja zeker! Juist de Digitale Monteur is hier meer dan geschikt voor. Het doel van deze werkbon app is namelijk om het werk van de monteurs te verlichten. De juiste assets zo snel mogelijk tevoorschijn toveren op de tablets, is één van de functionaliteiten waarin de Digitale Monteur uitblinkt. Scan de QR-code op de machine en voer alle nodige informatie in op de melding of storing.

Het grote verschil ligt hem in zijn eenvoud. McMain, onze desktop variant is een uitgebreid programma. Logisch, want het volledige onderhoud moet hierin worden beheerd. Omdat niet alle functies voor elke medewerker relevant is, hebben wij de Digitale Monteur ontwikkelt. Deze werkbon app bevat alle essentiële onderdelen voor het dagdagelijkse gebruik en onderhoudsbeheer. Kortom, met de Digitale Monteur heb je het volledige machinepark in je broekzak.

De Digitale Monteur voorziet jullie van alle informatie op de werkvloer en maakt het onderhoudsbeheer een stuk makkelijker. Je kunt namelijk storingen en meldingen aanmaken, foto’s toevoegen, machines vrijgeven, materiaalafgiftes regelen, automatisch stilstanden registeren en uren boeken op een werkopdracht. Natuurlijk is er meer, maar dan wordt deze rij zo lang 😉

 

 

Direct! Als jullie McMain onderhoudsomgeving al draait, is het mogelijk om de Digitale Monteur hiermee te laten communiceren. Na het tekenen van de offerte installeer je de app, je logt in en kunt gebruik maken van de werkbon app. Hij is direct klaar voor gebruik.

De Digitale Monteur is onze werkbon app waar jullie zowel storingen in kunnen registreren als werkbonnen afhandelen. Het ondersteunt de Technische Dienst en zorgt ervoor dat iedereen altijd en overal de juiste kennis en documentatie bij de hand heeft.

Nee, dat is niet verplicht. Het fijne aan dit CMMS systeem is dat het inzetbaar is voor zowel een kleine als een grote Technische Dienst. Zo kan iedereen gebruik maken van een CMMS systeem. Groeit jullie team? Dan kunnen jullie extra gebruikers aanschaffen.

Ja zeker, wanneer jullie een trial aanvragen, stellen wij McMain Online 30 dagen gratis en vrijblijvend beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo en moment de software uitproberen. Tijdens deze proefperiode bieden we op allerlei hulpmiddelen aan om de software optimaal te leren kennen.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken. Wij ontzorgen jullie op het gebied van performance, beveiliging en zorgen ervoor dat de software altijd in topconditie is.

Met een CMMS regel je alles rondom het beheer en onderhoud van de assets. Ook de planning speelt hier een grote rol. Een EAM bedient alle facetten binnen een bedrijf die ook maar iets te maken hebben met vermogensbeheer. Denk aan inkoop, boekhouding en operaties, maar ook onderhoud en voorraad. Ze houdt rekening met de totale kosten en biedt een breed scala aan functies rondom het volgen, beheren en analyseren van de asset presentaties. We vertellen hier uitgebreid over het verschil tussen CMMS en EAM. 

Een CMMS is in vele sectoren inzetbaar, want met een CMMS zijn jullie in control zijn over de assets en assets kom je overal tegen. Ons McMain CMMS kom je bijvoorbeeld tegen in de productie-, verpakking- en verpakkingsindustrie. Maar er zijn nog veel meer sectoren waarin een CMMS ingezet kan worden.

CMMS staat voor Computerized Maintenance Management System en helpt jullie om de historie en belangrijke informatie van de assets vast te leggen. Zo is het makkelijker om processen te optimaliseren, is de technische kennis voor iedereen beschikbaar en raken jullie deze ook niet meer kwijt. Het uiteindelijke resultaat? Maximaal presterende installaties en een vloeiend werkende Technische Dienst. Probeer McMain Online gratis uit en ontdek het zelf.

Tof dat jullie stappen willen zetten met de onderhoudssoftware. Laten we eens bellen om de mogelijkheden door te nemen en wellicht zelfs een plan de campagne.

De Quick scan bestaat uit de voorbereiding van de consultant, een inventarisatie, het uitwerken van het adviesplan en een belafspraak om dit rapport door te nemen.

In principe is de Quick scan voor elke McMain-gebruiker geschikt. Van een Lite tot aan een Prof licentie. Heb je de kick-off bijvoorbeeld een jaar geleden gehad? Dan is het nu een mooi moment om te kijken waar jullie staan, wat nog beter kan en welke nieuwe doelstellingen jullie kunnen zetten.

Op basis van jullie huidige situatie, maar ook op basis van jullie doelstellingen en ambities, geven onze consultants advies hoe jullie dit kunnen bereiken. Daarnaast geven we ook in het advies aan waar de kansen liggen. Denk aan bepaalde rapportages of modules die geschikt zijn voor jullie team. Kortom, een strategisch plan op maat dat houvast biedt zodat jullie je onderhoudsdoelstellingen.

Onze consultants werken voor de quick scan met verschillende rapporten zoals percentage preventief werk behaald, top 10 objecten met storing en preventief vs correctief vs storingen. Deze storingen gebruiken we tijdens de voorbereiding al zodat we goed voorbereidt het gesprek met elkaar kunnen aangaan.

Ja, in overleg is het mogelijk om de consultant een dagdeel op locatie te ontvangen.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Zit je ook na het lezen van de antwoorden op de veelgestelde vragen nog met een dringende vraag? We helpen je graag aan een antwoord. Laat ons via de mail, het contactformulier of telefonisch weten welke vragen je hebt. Dan zorgen wij dat je vraag terecht komt bij de juist persoon.

Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 8:30 en 17:30.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
McMain Software

Wethouder Jansenlaan 78
3844 DG Harderwijk

Support:
0341- 750500
support@mcmain.nl

Verkoop & Advies:
0341- 750500
sales@mcmain.nl

Voor overige vragen:
0341- 750500
info@mcmain.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag 08:30 – 17:30

Bij storing buiten kantoortijden, bel:
+31 (0) 629 228 448