Jullie gaven, ondanks deze gekke tijd, McMain een 8

Wij sloten het afgelopen jaar af met de vraag hoe jullie het werken met McMain hebben ervaren in 2020. Jullie feedback geeft ons allerlei nieuwe inzichten en zo kunnen we het jaar fris en scherp beginnen. Het was een bewogen jaar waarin veel is gebeurd en wat ons op vele gebieden aan het denken heeft gezet. Zoals het op afstand werken met jullie en natuurlijk met onze eigen collega’s. We kunnen wel stellen dat er intern en extern een hoop is veranderd. Zoals vele van jullie hebben ook wij het roer om moeten gooien, om desondanks het online werken, jullie dezelfde service te leveren. 

En trots mogen we zeggen dat dit geresulteerd is een mooie 8! In deze gekke tijd hebben wij geleerd dat transparante communicatie en flexibiliteit belangrijke elementen zijn. We zijn bijvoorbeeld begonnen aan een interne dagelijkse (korte) presentatie, zodat al onze medewerkers op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen binnen McMain. Hierdoor slaagde elke McMain’er erin om klanten, partners en andere betrokkenen te voorzien van alle nodige informatie. Om dit in stand te houden, blikken we nog even terug op 2020 en vertellen wij jullie graag onze plannen voor 2021. 

Uitbreiding McMain Online

In 2020 heeft McMain Online al verschillende nieuwe features gehad. Denk aan object specificaties, NEN3140, meldingen en een online rondleiding in onze software. Er was natuurlijk nog veel meer. Ben je benieuwd naar de andere features waarmee wij McMain Online hebben uitgebreid afgelopen jaar? Lees ze hier

Het aankomend jaar staat volledig in het teken van het verder uitbreiden van McMain Online. Zo staat de lancering van de opvolger van de Express op de planning. Dit betekent dat er steeds meer klanten kunnen overstappen op onze volledige webbased oplossing. We houden jullie op de hoogte met onze nieuwe features artikelen die we delen op onze website en LinkedIn. Dus volg onze online kanalen en wees als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 

“In McMain Online heb ik duidelijk overzicht van de aankomende onderhoudsmodellen en kan ik snel en gemakkelijk preventieve onderhoudsmodellen in elkaar zetten.” 

“Lekker zelf aan de slag”

Sinds dit jaar hebben wij ook een nieuwe manier van communiceren met jullie ontdekt: namelijk het chatten via de website. Dit zodat jullie nog makkelijker met ons in contact kunnen komen. Nog niet gezien? Neem eens een kijkje op de website en zie de oranje-knop rechtsonder staan. Fun fact, onze reactietijd is real-time, dus dat is verwachtingsmanagement on point: je weet precies waar je aan toe bent. 

Maar er is meer! Dit jaar zijn we namelijk ook begonnen aan de productvideo’s en webinars om zo een kennisbank op te bouwen. Mocht je later de video nogmaals willen bekijken of zelf lekker aan de slag willen, dan kun je rustig de video opnieuw bekijken. Heb jij nog interessante ideeën voor een video? Laat het ons vooral weten. Misschien dit keer via de chat? 😉

“Wij zijn zeer tevreden over de communicatie van McMain. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat we weten wie verantwoordelijk is voor onze supportaanvraag. Om de support nog beter te maken, zouden wij graag onze ‘oude’ incidenten terug willen zien, zodat we het wellicht in de toekomst kunnen voorkomen.”

Begrijpelijk maken van Industrie 4.0 

Een ander onderwerp waar wij druk mee aan de slag zijn geweest de afgelopen periode is voorspellend onderhoud. Er gebeurt natuurlijk veel als we kijken naar Industrie 4.0. Daarom zijn we met elkaar en onze partners in gesprek gegaan, want wat is de impact van deze ontwikkeling en hoe kunnen wij onze klanten het best helpen om op deze ontwikkeling in te haken? Dit resulteerde in vier toffe gesprekken die je hier kunt lezen. We hebben dus mooie inzichten verkregen en gaan ook aankomend jaar weer tijd steken in het begrijpelijk maken van industrie 4.0. Wil je alvast wat meer lezen over smart industry? Factory 4 Future is in het diepe gesprongen en legt hier uit wat industrie 4.0 precies inhoudt. Kortom, komend jaar staat in het teken van nieuwe features bouwen rondom Factory 4 Future om voorspellend onderhoud nog toegankelijker te maken.

De wereld een beetje duurzamer maken

Verduurzamen, een belangrijk topic voor veel bedrijven, maar ook een pijler van ons. De regels rondom verbruik en uitstoot worden strenger. De Nederlandse overheid wil vóór 2030 het verbruik van grijze energie met 55% verminderen. Grijze energie wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen en bij het gebruiken hiervan komen broeikasgassen vrij. De verplichte vermindering roept vragen op: hoe kunnen we dat verbruik verminderen dan? En hoe toon je aan dat je minder grijze energie verbruikt? Daar komt Factory 4 Future om de hoek kijken. Dankzij sensoren kunnen zaken als verbruik en uitstoot gemeten worden. Jullie zien gelijk wat jullie grootverbruikers zijn en waar een verbeterslag te maken valt. Dankzij het real-time monitoren van processen wordt verspilling inzichtelijk. Zo voorziet Factory 4 Future jullie van de handvatten die jullie nodig hebben om jullie processen te verduurzamen.

“Ik ben niet zo bekend met social media, maar ik lees wel alle updates via de mail en de nieuwsbrief.” 

Verbreden van McMain, wereldwijd

Naast de Nederlandse gebruikers van McMain, begroeten wij steeds meer nieuwe klanten over de grens. Zo wordt McMain al gebruikt in verschillende continenten. Om ook hier de communicatie transparant te houden, hebben wij voor het komend jaar ook een aantal leuke plannen. Zo zijn we de talen achter de schermen aan het uitbreiden en zal zeer binnenkort ook onze website in meerdere talen te benaderen zijn. In welke taal wil jij McMain gebruiken? Laat het ons vooral weten.

Altijd op de hoogte blijven over McMain
Wil jij geen nieuwe features en ander nieuws van McMain missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.