Bespaar tijd en maak onderhoudsbeheer makkelijker

Sinterklaas heeft het land weer verlaten en we leven allemaal weer toe naar de volgende feestelijke periode van dit gekke jaar: Kerst. Een vervroegde cadeautjes van McMain is de nieuwe versie van McMain Online waarbij we jullie een hoop tijd besparen binnen het onderhoudsbeheer en het beheer natuurlijk een stukje makkelijker maken. Zo is het naast de object specificaties ook mogelijk om onderhoudsmodellen te dupliceren en velden verplicht te stellen, maar er is nog veel meer.

McMain Online heeft de laatste tijd al vele stappen gemaakt. Zo is het mogelijk om een digitale rondleiding te krijgen in de online omgeving en de dashboards hebben een nieuw sausje gekregen. Al met al wordt McMain Online steeds completer. Met deze update luiden wij versie 1.3 in. Dat betekent nieuwe features, want volwassen wordt je natuurlijk niet zomaar.

Wat is er nieuw in McMain Online?

We kunnen wel zeggen dat we trots zijn op de constante ontwikkelingen van McMain Online. We hebben van jullie toffe ideeën voor nieuwe features ontvangen voor onze onderhoudssoftware en daar zijn wij mee aan de slag gegaan. In vogelvlucht nemen we jullie mee door de nieuwe features van onze onderhoudssoftware:

Object specificaties 

Elk object heeft zijn eigen stamkaart waarop alle basisinformatie, zoals bijvoorbeeld serienummer of de garantiedatum. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je meer informatie kwijt wilt en daarom is McMain Online uitgebreid met de object specificaties. Deze kunnen worden gedefinieerd op het objecttype, en de waardes hiervan kunnen per object die onder dit objecttype vallen worden ingevuld. Zo heb je een snel en makkelijk overzicht van de specificaties van je machines. Er zijn vier soorten velden die jullie kunnen toevoegen, namelijk: numerieke velden, checkboxen, tekstvelden en datumvelden. Op deze manier kunnen jullie zelf je eigen velden definiëren en dus de werkwijze aanhouden die de Technische Dienst al gewend is. 

Nieuwe lay-out lijst views

Met deze feature is het mogelijk om zelf de hoeveelheid rijen te bepalen die zichtbaar zijn. Ook het navigeren binnen de software gaat een stuk sneller. Met één druk op de knop gaan jullie gelijk door naar het einde of het begin van de lijst. Doen jullie liever rustig aan of zijn jullie op zoek naar een specifieke werkorder? Dat kan natuurlijk ook, want het is bijvoorbeeld mogelijk om naar de volgende pagina te gaan. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden. Een fijne bijkomer: kolomnamen blijven altijd in beeld, ongeacht hoe ver jullie scrollen. Zo is de titel van de kolom altijd duidelijk.

Kostenplaats op object aanpasbaar

Binnen McMain Online zijn objecten altijd gekoppeld aan een kostenplaats. Binnen deze kostenplaats kunnen jullie alle informatie die belangrijk is voor het financiële plaatje kwijt, denk aan het budget. Omdat het aanpassen van een kostenplaats gevolgen kan hebben voor onderliggende objecten in de objectenboom, was het niet mogelijk om de kostenplaats achteraf te wijzigen. Daar hebben we verandering in gebracht. Dankzij deze update kan de kostenplaats op een object worden aangepast. Dat betekent dat, waar nodig, onderliggende objecten ook direct bijgewerkt worden. Zo zitten jullie niet meer vast aan een verkeerde kostenplaats. 

Verplicht stellen van velden

Met deze mogelijkheid om velden verplicht te stellen, creëren jullie een extra check op de werkzaamheden. Zo kunnen jullie voorkomen dat er op een later moment historie, en dus data, mist in de onderhoudssoftware. Het is tenslotte belangrijk dat alle informatie aanwezig is op een werkopdracht. De volgende velden kunnen een verplichting krijgen:

  • Is de storingsoorzaak ingevuld?
  • Is er feedback toegevoegd aan een werkopdracht?
  • Zijn alle inkooporders gesloten?

Vanaf het moment dat velden verplicht zijn ingesteld bij een installatie, ondersteunt McMain Online jou om een werkopdracht van alle informatie te voorzien.

Dupliceren van preventieve onderhoudsmodellen

Dubbel werk doen is zonde van de tijd, want we willen waken voor het doen van onnodig werk. Het dupliceren van een preventief onderhoudsmodel is één van de tactieken waarmee je tijd kunt winnen. Want het is zonde om voor een nieuwe asset precies een nieuw onderhoudsmodel op te stellen, als er al één in McMain staat. Maak daarom gebruik van het dupliceren. Vink het preventief onderhoudsmodel en kies in de toolbar voor het dupliceren van dit model. Hierdoor wordt alle informatie al voor je ingevuld en hoef je alleen de verschillen aan te passen.

Automatisch bepalen prioriteit

Door de haast van de dag is het soms lastig om de prioriteiten scherp te houden. Hoe fijn zou het zijn als je onderhoudssoftware met je meedenkt en aan de slag gaat met het stellen van de prioriteiten? Bij het aanmaken van storingen en correctieve werkopdrachten vult McMain de prioriteit voor jou in. Zo krijgen storingen het label ‘hoog’ en het correctieve onderhoud ‘standaard’. Blijkt dit achteraf toch niet zo te zijn? Dan kunnen jullie dit achteraf aanpassen in de details van de werkopdracht. 

Zet werkopdrachten terug in uitvoering

Je meldt een werkopdracht gereed, maar beseft daarna dat de urenregistratie nog niet is afgerond. Klinkt dat bekend? Daarin zijn jullie niet de enige, want regelmatig ontbreekt er belangrijke informatie op een werkopdracht. Kan gebeuren en het is ook niets ernstigs, maar het is wel zo fijn als deze missende informatie kan worden toegevoegd. Dit is dankzij deze update verleden tijd. Vanuit de historie van je werkopdrachten kunnen jullie nu gereedgemelde werkopdrachten terugzetten naar een actieve status. Zo kunnen jullie aanpassingen na gereedmelden alsnog doorvoeren en is de historie in de onderhoudssoftware compleet. Wel zo handig!

Zin om aan de slag te gaan?

Dat snappen wij volledig! Daarom hebben wij McMain Online voor iedereen 30 dagen gratis beschikbaar gesteld. Vraag een trial aan en ga direct van start in deze online omgeving.  Op zoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of  bel naar 0341 – 750 500.