Gestroomlijnde en duidelijke communicatie naar de Technische Dienst

Een stevige fundering is belangrijk om verder te kunnen bouwen en deze fundering is gelegd voor de meldingen in McMain Online. Het is immers belangrijk dat er goede communicatie plaatsvindt binnen de Technische Dienst, maar ook naar hen toe. In de nieuwe versie van McMain Online is het daarom nu mogelijk om meldingen aan te maken.

Stel je het volgende eens voor: op de werkvloer komt een machine stil te staan, maar de quota voor vandaag is nog niet behaald. Dit betekent dat deze storing gemeld moet worden bij de Technische Dienst zodat zij snel aan de slag kunnen. Vanuit de melding in McMain Online kan deze worden gescreend, omgezet in een werkopdracht en doorgeschoven worden naar het Grafisch Planbord. Het startsein voor de monteurs om aan de slag te gaan met de melding. Dankzij de melding in McMain verdwijnt het niet in één grote bak en is de tijd van splinters aan communicatie voorbij.

Meldingen in McMain Online

Maar wat betekent deze nieuwe feature binnen McMain Online precies? Wij nemen jullie in vogelvlucht mee en vertellen de belangrijkste hoogtepunten van deze nieuwe ontwikkeling.

Aanmaken, bewerken en inzien van meldingen

Vanuit McMain Online heb je direct overzicht op alle lopende meldingen, kun je ze bewerken of juist inzien voor specifieke details. Met één klik op de melding zie je aan de rechterkant een overzicht verschijnen. Klik je dubbel, dan kun je de melding gedetailleerd inzien en bewerken. Alles wat je niet kon vinden in de lijstweergave, kun je in dit overzicht zien. Ook is het mogelijk om hier commentaar en documenten toe te voegen.

Storingen en werkopdrachten genereren vanuit meldingen

Een melding is meer een notitie, waaruit werk kan ontstaan. Zo hoef je niet direct werkopdrachten aan te maken, maar het biedt de mogelijkheid alle aanvragen, verzoeken, schades, gevaarlijke situaties registreren. Met het plusje rechts onderin op het overzicht van alle meldingen maak je de nieuwe meldingen aan en verschijnen ze in de lijst met meldingen met status Aangevraagd. Vanaf het moment dat je een werkopdracht of storing aangemaakt, verandert de status en pakken de monteurs het op. Zijn zij klaar met de werkopdracht, vergeet dan niet de melding af te sluiten. Zo behoud je een schoon meldingsoverzicht.

Documenten en afbeeldingen toevoegen aan meldingen

Op de detailweergave van een melding kan een primaire afbeelding worden geüpload. Deze afbeelding wordt ook laten zien in het overzicht van alle meldingen als een melding wordt aangeklikt. Naast deze afbeelding kunnen medewerkers ook extra documenten of afbeeldingen toegevoegen om het probleem verder te verduidelijken. Jij hoeft alleen een werkopdracht aan te maken vanuit de melding. McMain zorgt ervoor dat alle documenten en afbeeldingen automatisch meegaan.

Aan de slag
Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware van McMain? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de Digitale Monteur? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit Of neem vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.