Rapportages

Onderbouw met cijfers en rapportages jullie onderbuikgevoel


 • Zet data om in cijfers
 • Breng belangrijke details naar voren
 • Maak concrete verbeterplannen
 • Doelen bereikt? Dan gaat ook bij ons de vlag uit
 • Rapportages op maat
 • Probeer gratis rapportages uit in McMain Online

Data omzetten naar verbeterplannen

Het gebruik van rapportages binnen jullie Technische Dienst is een goede methode om overzicht te creëren over wat er afspeelt op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan inkooporders of werkopdrachten. Het is een weerspiegeling van een bepaalde tijdsperiode en is handig om een algeheel overzicht te krijgen die je met het management kunt delen. Zo kunnen jullie met gemak laten zien waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt of juist gemaakt moeten worden. Simpel en snel zetten jullie met een rapportage al jullie verzamelde data om naar bijvoorbeeld een concreet verbeterplan.

Klantervaring

Van Delft Biscuits

“De ondersteuning van McMain ervaar ik als zeer fijn. Als wij een specifieke vraag hebben, staan zij altijd klaar om een rapport te maken. Het zijn wat dat betreft net tovenaars. Als het systeem bij iedereen gemeengoed wordt, is het echt een toevoeging voor een bedrijf.”

Rapportagesoftware in vogelvlucht

Zijn jullie op zoek naar een manier om al jullie data om te zetten naar duidelijke overzichten? Dan is de rapportages module van McMain iets voor jullie.

Custom made rapporten

We hebben veel verschillende rapporten in McMain zoals het kostenrapport en het storingsrapport. Wil je toch een rapport dat precies aansluit bij jullie wens, zoals een rapport gegroepeerd op werkopdracht type of alle kosten rondom arbeid, materiaal en extern; dan zetten onze technische tovenaars dit in elkaar.

Verbeterplannen o.b.v. storingshistorie

Kijk met een storingsrapport hoe vaak een storing is voorgekomen met een oorzaakcode, zoals vervuiling. Als vervuiling de afgelopen periode al meerdere malen is voorgekomen, kun je inzoomen en kijken waarom die vervuiling op die specifieke productielijn constant opnieuw voorkomt. Dat is de juiste voeding voor een verbeterplan.

Altijd weten wat er speelt op de werkvloer

Wat gebeurt er op de werkvloer? Wat kunnen we doen om ongewenste situaties te voorkomen? Jullie schrijven alles wat op de werkvloer gebeurt op met een reden: overzicht en informatie verzamelen voor een volgende stap. Rapportages helpen hierbij. Maak van de grote kosten blackbox een duidelijk overzicht: waar zitten de kosten, uren, materialen en contractors? Draai een rapport uit, zie welke kostenposten er zijn en maak weloverwogen keuzes met deze data.

Details aanbrengen in informatie

Breng details aan in de informatie die jullie hebben verzameld. Een dashboard geeft de huidige situatie aan: 6 werkopdrachten over streefdatum bijvoorbeeld. Maar een rapportage geeft de dieperliggende informatie weer over deze werkopdrachten. Wanneer is de werkopdracht in uitvoer gezet, hoelang is de TD daar al mee bezig en hoelang is deze werkopdracht al over streefdatum?

Zorg voor balans tussen adhoc en gepland werken

Het constant blussen van brandjes op de werkvloer is niet fijn. Vaak is het percentage ad hoc taken groter dan gepland werk. Streef ernaar om stilstand te plannen en daarmee storingen te voorkomen. Balanceer het geplande werk met ad hoc taken. Leer van de storingen die er zijn om zo proactief het team aan te sturen.

Kosten per laag tonen

De boomstructuur bestaat uit verschillende lagen, zoals een fabriek – afdelingen – productielijnen – onderdelen. En deze opbouw is er met een reden. Want door deze gelaagdheid kun je op al deze verschillende niveaus een rapport uitdraaien. Denk aan de kosten op productieniveau of juist op onderdeelniveau. Zo zie je in één oogopslag de kosten voor de uren, materiaal en externe factoren, maar ook aanschafdatum en kosten.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit de module Rapportages.

 • Custom made is mogelijk: jouw wensen in een rapport
 • Details aanbrengen in informatie
 • Basis voor verbeterplannen
 • Houvast tijdens management overleggen
 • Onderbuikgevoel omzetten in duidelijke cijfers
 • Altijd weten wat er speelt op de werkvloer
 • Excellijstjes zijn verleden tijd
 • Overzicht over bepaalde tijdsperiodes

Speel met de data uit McMain en maak weloverwogen keuzes

Rapportages zijn belangrijk op elk niveau binnen de organisatie. Een productiemanager wil graag weten waarom zijn productie goed loopt of juist niet en de manager wil graag weten welke bedrijfskosten er zijn gemaakt. Organiseer daarom alle assets in een gelaagde boomstructuur. Op die manier kunnen jullie op verschillende lagen binnen de organisatie, informatie ophalen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld zien welke kosten er door externen zijn gemaakt op de technische afdeling. Zijn die hoog? Misschien goed idee om intern iemand op te leiden die deze uren kan oppakken. Door met de data uit McMain te spelen, kunnen jullie weloverwogen keuzes maken op elk niveau binnen de organisatie.

McMain Online zelf ervaren?

Gebruik McMain Online 30 dagen gratis

McMain Online zelf ervaren? Dat kan! Ga aan de slag met onze trial en probeer McMain Online 30 dagen kosteloos

Nu aanvragen

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Demo aanvragen
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Trial aanvragen