Gereedschap- en uitleenbeheer

Ga vanaf nu altijd veilig en voorbereid aan het werk met de gereedschapsbeheer- en uitleensoftware van McMain


 • Overzicht van interne en externe uitleentransacties
 • Veilige werkomgeving
 • Keuren volgens de normen
 • Geen verrassingen tijdens audits
 • Meetresultaten direct gekoppeld
 • Automatische meldingen

Weten waar en in welke staat materiaal zich bevindt

Vergeten waar jullie dure gereedschappen liggen, omdat jullie ze hebben uitgeleend maar de gebruiker het niet heeft teruggebracht? Niet met de equipment maintenance software van McMain. De uitleen software brengt inzicht in jullie afspraken dankzij het heldere overzicht van jullie uitleentransacties. De software geeft jullie seintje als de inleverdatum nadert, maar het gereedschap nog niet is ingeleverd. Zo kunnen jullie op tijd in actie komen en je kostbare gereedschap terughalen. Daarnaast is veiligheid op de werkvloer van belang, daarin speelt ook de staat van jullie tools een rol. De gereedschapsbeheer software en uitleensoftware werken met triggers en keuringsnormen, daardoor weten jullie zeker dat jullie met veilige arbeidsmiddelen werken en dat jullie gereedschap in goede staat verkeerd.

Klant­ervaring

Gemeente Dalfsen krijgt inzicht in materieelpark dankzij McMain

“McMain wordt vooral ingezet voor het beheren en keuren van arbeidsmiddelen, want als werkgever dienen wij ervoor te zorgen dat de medewerkers met goede en veilige arbeidsmiddelen werken.”

Bertus Meijer
Coördinator Buitendienst
Gemeente Dalfsen logo

Gereedschapbeheer en Uitleenbeheer in vogelvlucht

Veilig en voorbereid op weg. Met uitleenbeheer- en gereedschapsbeheer software hebben jullie volledige controle en inzicht in alle afspraken en keuren jullie volgens de normen. De onduidelijkheid over het wel of niet meenemen en/of terugbrengen van gereedschap is verleden tijd dankzij de equipment asset management software van McMain.

Alle interne en externe uitleen transacties overzichtelijk

De uitleen software maakt het direct inzichtelijk wie de verschillende objecten heeft meegenomen. Daarnaast attendeert McMain jullie erop of de apparaten op tijd zijn ingeleverd. Bij het verstrijken van de retourdatum signaleert McMain dat er actie moet worden ondernomen.

Zorg voor een veilige werkomgeving

Elke werkgever heeft een zorgplicht, de werkomgeving moet veilig zijn. Jullie moeten kunnen aantonen dat er voldoende inspecties en herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Binnen McMain registreren jullie dit eenvoudig.

Wet- en regelgeving geïntegreerd

Uitleenbeheer- en gereedschapbeheer software houdt rekening met wet- en regelgeving rondom veiligheid op de werkvloer, zoals de ARBO-wet, NEN EN 50110-1/2 en NEN 3140.

Keur gereedschap volgens de normen

Keur nu al jullie gereedschap volgens de normen met behulp van de Gereedschapbeheer en Uitleenbeheer-module. Alles wordt geregistreerd in de gereedschapsbeheer software van McMain waardoor jullie ten alle tijden de staat van jullie gereedschap kunnen aantonen.

Inzicht in de technische staat van objecten

De testapparatuur kan je koppelen aan McMain, waardoor alle meetgegevens direct in McMain staan. Zo krijgen jullie inzicht in de technische toestand en keuringsbehoefte van alle relevante onderhoudsobjecten.

Test-database

Binnen de equipment asset management software van McMain kunnen jullie alle relevante objecten selecteren en exporteren naar de test-database ten behoeve van het uitvoeren van jullie werk.

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit Uitleen software en Gereedschapbeheer software

 • Alle uitgevoerde inspecties vastleggen
 • Vastleggen meetresultaten
 • Vastleggen resultaten van visuele inspecties
 • Foto's toevoegen bij gebreken
 • Automatische statusmeldingen
 • Testen in de test-database

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer nu