Asset Management

Bespaar tijd en geld door het beheer van je assets overzichtelijk in te richten

 • Bespaar tijd op onderhoud
 • Gemiddeld 3 tot 8% kostenbesparing
 • Stel je eigen pakket modulair samen
 • 30 jaar ervaring met Maintenance Software
 • Advies en meedenken: daar krijgen we energie van
 • Uniek in Nederland: gratis 30 dagen trial

Visualiseer processen voor overzichtelijk asset management

Goed beheerde assets vormen de basis van goed onderhoud. De module Asset Management digitaliseert en bundelt alle belangrijke informatie over elke asset. Door de complete asset structuur te visualiseren, geeft de onderhoudssoftware jullie Technische Dienst overzicht. Ook is alle informatie snel beschikbaar en dat resulteert in een besparing in tijd en kosten.

Klant­ervaring

McMain bij Provincie Groningen

Provincie Groningen

"Omdat we al zo lang gebruik maken van een onderhoudsbeheersysteem als McMain, hebben wij enorm veel waardevolle informatie vastgelegd. Dat heeft als voordeel dat zelfs het volledige financiële beheer er in gewaarborgd is, zelfs tot aan vervangingswaardes, investeringen en uren toe.”

Peter Doornbosch
Materieelbeheerder

Asset Management in vogelvlucht

Onderhoudssoftware die het beheer van assets overzichtelijk en zichtbaar maakt, geeft inzichten die tijd en geld besparen. We laten jullie graag zien hoe onze module Asset Management dit doet.

Visueel overzicht

Alle gegevens van elke asset worden gegroepeerd weergegeven in een boomstructuur. Zo krijgen jullie visueel inzicht en overzicht in elke asset en de onderliggende assets. Dit zorgt ervoor dat jullie alle informatie snel en eenvoudig bij de hand hebben en ziet wat er speelt.

Inzicht in onderhoudskosten en rendement

McMain werkt met een hiërarchische boomstructuur. Hierdoor worden alle kosten op het juiste niveau geboekt. Zo hebben jullie alle onderhoudskosten overzichtelijk. Dit wordt ook bijgehouden voor verbruikt materiaal, storingen, gepland werk en achterstallig werk.

Historie van objecten

Het is belangrijk om goed bij te houden hoe elke asset functioneert en welke storingen of onderhoud er is geweest. Hierdoor kunnen jullie preventief onderhoud plannen per asset en een storing voor zijn.

Afbeeldingen en informatie per asset

Elke asset heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, veiligheidsinstructies en tekeningen. Door deze gegevens digitaal op te slaan, raakt dit nooit meer kwijt en heeft iedereen snel en eenvoudig toegang tot deze gegevens.

Stamkaart

Per asset is er een stamkaart beschikbaar in de software, waarin alle informatie van dit asset ingezien kan worden. Denk hierbij aan technische specificaties en stuklijsten met onderdelen per asset.

Inkoop en voorraadbeheer software

Analyse en monitoring per asset

Het analyseren hoort standaard bij onze software. Dit zorgt ervoor dat jullie meteen weten hoe jullie er vandaag voor staan. Op een interactief dashboard wordt alles overzichtelijk gemaakt met daarbij de trends en de to do’s per dag.

Inkoop en voorraadbeheer software

Belangrijkste onderdelen op een rij

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen uit de module Asset Management.

 • Hiërarchische boomstructuur
 • Mogelijkheid om assets te verplaatsen
 • Onderhoudskosten per asset inzichtelijk
 • Kosten per periode inzichtelijk
 • Preventieve planning per asset
 • Google Maps interface
 • Trending op assetniveau
 • Specificaties op basis van assettypes
 • Gedegen analyses voor vervanging en revisie
 • Stukslijsten per asset

McMain online zelf ervaren?

Gebruik McMain Online 30 dagen gratis

Kosteloos McMain Online gebruiken mét online support. 

Nu aanvragen

Door een inzichtelijke historie per asset, doen jullie aan voorspellend onderhoud

Per asset de complete historie zien, geeft inzicht. Jullie krijgen grip op zaken als: welk onderhoud was er per asset nodig, welke storingen zijn er geweest, welke assets worden binnenkort gekeurd en wanneer komt er een contractor langs? De Asset Management software geeft antwoord op deze vragen. Het helpt jullie Technische Dienst inzicht krijgen in de onderhoudsprocessen en ze planbaar te maken. Hierdoor verandert onderhoud van “brandjes blussen” naar zelf de touwtjes in handen hebben en voortaan pro-actief en voorspellend onderhoud te plegen.

Sectoren

Inkoop en voorraadbeheer software
Verpakkingsindustrie
Service Management
Overheid & Semi-overheid
Milieu & Recycling
Industrie & Productie
Food & Feed
Olie, gas en energie
Chemie & Pharma

FAQ

Met een trial vragen jullie een gratis account aan voor 30 dagen. Wij zullen jullie op afstand ondersteunen met dit account en jullie gedurende deze 30 dagen enthousiasmeren over McMain Online. Tijdens een demo vertellen wij jullie graag persoonlijk het verhaal van McMain en laten we jullie zien wat het programma kan. Dat kan via TeamViewer of bij jullie op locatie.

Ja, met de geavanceerde configuratie tool kunnen beheerders zelf aanpassingen doorvoeren en instellingen wijzigen.

Nee, het systeem heeft per discipline (functiegroep) een profiel waarbij overbodige functies weggelaten worden.

Ja, McMain heeft een interne export-tool die probleemloos data uit McMain naar verschillende formaten kan exporteren.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ja, McMain heeft een speciale “Connector +” module beschikbaar die met de meeste formaten gekoppeld kan worden. Willen jullie weten of jullie pakket gekoppeld kan worden met McMain? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?

Probeer nu