Houd jullie magazijn altijd up-to-date

Overzicht is belangrijk voor goed onderhoudsbeheer en zorgt binnen de ploeg voor rust en regelmaat. Iedereen weet welke artikelen aanwezig zijn en welke er voor een bepaalde klus worden gebruikt. Om dit voor de Technische Dienst te vergemakkelijken is het development team bezig geweest met het updaten van de Digitale Monteur en er staan vele nieuwe features voor jullie klaar.

Zo is er op verschillende gebieden een slag gemaakt om de administratie en het bijhouden van het materiaal te verbeteren. Tijdsbesparing en gemak stonden hierbij centraal, want we willen dat jullie zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan wat jullie leuk vinden: het repareren van de assets en de productie gaande houden.

Wat is er precies nieuw in de Digitale Monteur?

De Digitale Monteur is één van onze tools die dit mogelijk maakt en is een mooie stap die een organisatie kan zetten naar digitaal onderhoudsbeheer, maar wat houden de features deze keer in? Wij geven jullie een overzicht. 

Start & stop knop

Het bijhouden van je gewerkte uren is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een simpele druk op de startknop houd je gemakkelijk bij wanneer je begonnen bent met werken. Ben je weer klaar, dan druk je op de stopknop. Bij het klikken op de stop knop zie je automatisch het pop-up venster voor de urenverantwoording. McMain berekent automatisch de gewerkte aantal uren. Zo wordt jouw urenregistratie piece of cake.

Stilstanden invullen en inzien

Binnen de backoffice was het altijd al mogelijk om de stilstanden bij een storing te registreren. Vanaf nu is dit ook mogelijk binnen de Digitale Monteur app. Na het aanmaken van een storing verschijnt er nu een nieuw tabblad met de mogelijkheid om de stilstanden in te vullen. De starttijd wordt automatisch ingevuld. Deze valt natuurlijk nog te wijzigen. Bij het invullen van de eindtijd zal McMain automatisch de stilstand in uren berekenen, zodat jij zelf niet meer het rekenwerk hoeft te doen.

Meldingen maken

Binnen de Digitale Monteur was het al mogelijk om meldingen in te zien en hier een storing op aan te maken. De Digitale Monteur is verder uitgebreid en heeft nu ook de mogelijkheid om meldingen te registreren. Vul automatisch het juiste object in door deze te scannen met jouw tablet en registreer daarna de melding. Het systeem zal automatisch de melder en de melddatum invullen. De melding vormt de basis voor de werkopdracht, zodat iedereen precies weet wat er aan de hand is. De tijd van splinters aan communicatie is voorbij. 

Materiaalafgifte doen vanuit materiaaldossier

Binnen de tablet applicatie was het al mogelijk om het materiaaldossier in te zien. Het dossier toont welke artikelen er gereserveerd zijn en hoeveel er (reeds) zijn afgegeven. Het is nu ook mogelijk om binnen een materiaaldossier direct een materiaalafgifte te registreren. Voorkom een muishand en verminder het klikken. Je slaat namelijk de stap over van aangeven welke materialen jullie in welke hoeveelheden hebben gebruikt en kun je direct aan de slag gaan met de klus op basis van de gegevens in het materiaaldossier.

Locaties artikelen aanpassen

Ben je bezig met een materiaalafgifte, dan is het nu ook mogelijk om direct de locatie van het artikel te wijzigen. Dit is zowel mogelijk bij een losse materiaalafgifte, als bij een materiaalafgifte aangemaakt vanuit een materiaaldossier. Zo houd je je voorraadbeheer up-to-date en heb je een duidelijk overzicht rondom het gebruikte materiaal. Twee vliegen in één klap!

Filteren artikelen

Er is een extra filter optie toegevoegd voor de artikelen tijdens het maken van een materiaalafgifte. Je kunt nu namelijk artikelen filteren op basis van het gekozen magazijn. Hierdoor kan je makkelijker zoeken in de lijst van artikelen. Dankzij het filteren weten jullie precies wat er in het magazijn aanwezig is en wat er dus te pakken valt. 

Aan de slag met de Digitale Monteur
Wil je graag meer informatie of ben je overtuigd van wat de Digitale Monteur kan bijdragen in digitaal onderhoudsbeheer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via sales@mcmain.nl of bel ons op 0341 – 750 500.

Benieuwd naar andere features van de Digitale Monteur en hoe zij jullie ondersteunen in het onderhoudsbeheer? Lees hier meer over informatie per inspectieregel en hier over de verplichte velden en verschillende talen.