Mobiel werken

Op elk moment en op elke locatie storingen en schade melden en oplossen via mobiele oplossingen

 • Meldingen en incidenten inschieten op elk moment
 • Meldingen direct omzetten en behandelen
 • Alle informatie bij de hand

De informatie altijd en overal bij de hand

McMain gebruikers kunnen de twee applicaties van McMain inzetten om het onderhoudsprocess nog eenvoudiger te maken. We hebben hiervoor de Digitale melder app en de Digitale monteurs app in het leven geroepen. Waarvoor kan je welke app nu gebruiken?

De Digitale Melder

Deze app is bedoeld voor iedereen binnen jou organisatie welke een melding mag inschieten bij de technische dienst. Van operator tot koffiejuffrouw, de digitale melder is de manier om iets aan het licht te brengen bij de technische dienst. Doormiddel van de QR code scanner krijgt de melder de mogelijkheid om de melding direct op het juiste object te melden. En omdat een afbeelding meer zegt dan duizend woorden, krijg je als melder ook de mogelijkheid om een foto te maken en deze toe te voegen aan de melding. Het mooiste is nog wel dat het gebruik van de digitale melder app voor McMain online klanten compleet gratis is. Of je de app nu wil uitgeven aan 5 of 500 mensen, dat kan allemaal. Alles nog een keer op een rijtje? Dat vind je hier!

 • Melden van incidenten, storingen, gevaarlijke situaties
 • Foto’s toevoegen / maken via app
 • Licentievrij te gebruiken. Geen max. aantal melders!
 • Plattegronden / plaatsbepaling via GPS / Google Maps
 • Feedback op voortgang doormiddel van mail
 • Automatisch logboek

De Digitale Monteur

De naam zegt het al, de Digitale Monteur is je werkbonnenbak, je objectenboom, je magazijn en je digitale bibliotheek allemaal verwikkeld in een applicatie. Deze app geeft de monteur toegang tot alle onderdelen welke ze nodig hebben om hun werk zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. De complete registratie van werkopdrachten valt te doen binnen deze applicatie. Meer weten over de digitale monteur? Lees hier verder.

 • Oppakken en omzetten van binnengekomen meldingen
 • Aanmaken van werkopdrachten / storingen
 • Werkopdracht type / prioriteitstelling
 • Urenregistratie op de werkbon
 • Materiaalafgifte op de werkbon
 • Inspectie lijst invullen
 • Werkomschrijving / commentaar toevoegen
 • Objectinformatie

Klant­ervaring

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

“Het werken met smartphones en tablets levert maximale effectiviteit voor de medewerkers, zonder overbodig papierverbruik. Dankzij de Digitale Monteur is alle informatie op locatie beschikbaar en af te handelen. Ze kunnen foto’s en locatiegegevens bekijken op hun tablet. Als we extra informatie toevoegen, bijvoorbeeld een herstelmelding of een foto van de oplossing, gaat deze gelijk naar de melder. Zo staan we direct in contact met onze melders en weten zij ook waar ze aan toe zijn”

Jaap van Houwelingen, Bedrijfsleider Cluster Buitendienst
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Mobiel werken in vogelvlucht

Door mobiel te werken kan het team snel problemen en storingen melden. Zo zijn de papieren werkbonnen verleden tijd en staat elke melding en storing direct in McMain en de digitale monteur klaar om opgepakt te worden.

Versterk de mobiliteit

Klaar met de roodgloeiende telefoon en de papieren werkbonnen? Met een mobiele oplossing verdwijnt het overschot aan papieren en hoeft het team niet meer onnodig heen en weer te lopen.

Incidenten melden via mobiel

Met de digitale melder App is een storing of schade, inclusief feedback en beeldmateriaal zo doorgestuurd naar McMain en de digitale monteur zodat alle informatie op één plek staat.

Maak gebruik van foto's en het automatisch logboek

Met de Melder App is het mogelijk om alle informatie te verzamelen, zoals storingen, incidenten en gevaarlijke situaties. Voeg een foto toe om de situatie te verduidelijken en maak gebruik van het automatische logboek.

Meldingen direct oppakken

Wanneer er middels de digitale melder app een melding aan is gemaakt kan deze direct opgepakt worden binnen McMain en binnen de digitale monteur. Hier kan deze ook compleet ingevuld en gereedgemeld worden. Indien gewenst kan de initiele melder op de hoogte worden gesteld van de voortgang doormiddel van een automatische mail.

Alle werkbonnen mobiel

Klaar met papieren werkbonnen? Via de Digitale Monteur worden werkopdrachten vanuit McMain naar alle smartphones of tablets gezonden.

Op elk moment, op elke locatie

Door tijdsdruk wordt er vaak vergeten welke storingen er op welke asset zijn geweest. Door het aantal stappen tussen het  moment van ontdekken en registreren te verminderen kan er op elk moment een storingsregistratie plaatsvinden via de Digitale Monteur en de digitale melder.

McMain online zelf ervaren?

Gebruik McMain Online 30 dagen gratis

Kosteloos McMain Online gebruiken mét online support. 

Nu aanvragen

Sectoren

McMain Online voor gezondheidszorg
Gezondheidszorg
asset management software verpakkingindustrie
Verpakkingsindustrie
Total Productive Maintenance
Service management
Overheid & semi-overheid
Milieu & recycling
Industrie en productie software
Industrie & productie
Onderhoudssoftware energiesector
Olie, gas en energie
Chemie & pharma

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Vraag een demo aan

Onze specialist Roel Tiekink geeft jullie graag een (online) demo van de onderhoudssoftware. Tijdens deze demo laat hij zien hoe onderhoudssoftware werkt en denkt hij mee hoe jouw organisatie efficiënter kan werken met digitaal onderhoud.

Vraag demo aan
Roel Tiekink

Specialist

Liever 30 dagen kosteloos McMain Online ervaren?
Probeer nu