In vogelvlucht langs de nieuwste ontwikkelingen

De afgelopen weken hebben de developers druk gewerkt aan nieuwe features voor de Digitale Monteur. Zo hebben ze niet alleen verplichte velden toegevoegd, maar ook meertaligheid  is nu beschikbaar. Benieuwd naar deze nieuwe features en waar de Digitale Monteur nog meer is mee uitgebreid; lees dan snel verder.

In de vorige update bespraken we de functie meterstanden die in de Digitale Monteur was toegevoegd. Hiermee vraagt het invullen van de meterstanden nog maar een kleine inspanning op de werkvloer. De nieuwe update maakt het nu mogelijk om de Digitale Monteur in het Engels in te stellen configureren en om bepaalde velden verplicht te maken, zodat er zoveel mogelijk informatie in de backoffice terecht komt.

Wat is er precies nieuw in de Digitale Monteur?

Wij geven je een overzicht en laten je in vogelvlucht de nieuwste toevoegingen zien.

Meertaligheid

Vanaf nu is het mogelijk om voor de hele McMain applicatie te kiezen welke taal er wordt gehanteerd. Wij hoorden vaker de vraag of het mogelijk was de taal te wijzigen vanwege niet-Nederlandse gebruikers op de werkvloer. Door de taalinstellingen kan iedereen optimaal gebruik maken van de software. Deze keuze maakt de eindgebruiker voordat de Digitale Monteur wordt geïnstalleerd, maar ook wanneer blijkt dat de voornaamst gebruikte taal toch Engels blijkt te zijn. De vertalingen worden binnen de applicatie dynamisch ingeladen. Hierdoor kun je na de aanpassing gelijk gebruik kunnen maken van de gekozen taal. Op dit moment is het mogelijk om te kiezen tussen Engels en Nederlands.

Scannen artikelen

De tijd van lange materialenlijsten doorscrollen is voorbij. Het is nu mogelijk om materialen te scannen tijdens het aanmaken van een materiaalafgifte op een werkopdracht binnen de Digitale Monteur. Hij wordt dan gelijk toegevoegd aan de lijst met gebruikte artikelen. De Digitale Monteur doet materiaalafgifte: wat heb ik gebruikt. Zo heb je voor het registreren van gebruikte materialen op je klus een snelle manier om aan te geven wat je hebt gebruikt. Dat scheelt veel zoekwerk naar de gebruikte materialen.

Verplichte velden

Naast het veranderen van de taalinstellingen, is het mogelijk om velden binnen de Digitale Monteur verplicht te maken. Zo heb je een extra check op de uitgevoerde werkzaamheden of welke informatie is ingevuld op een werkopdracht. De volgende velden kunnen een verplichting krijgen:

  • Is de storingsoorzaak ingevuld?
  • Heeft de medewerker op elke inspectieregel een vinkje gezet met of de check goed, niet goed of niet van toepassing is?
  • Is er feedback toegevoegd aan een werkopdracht?
  • Is er een handtekening gezet ter bevestiging voor machinevrijgave zodat er weer met het object kan worden gewerkt?

Een verplicht veld geeft op verschillende manieren duidelijkheid en structuur aan op de werkvloer. Naast structuur en duidelijkheid is het ook een herinnering dat er misschien een inspectie regel per ongeluk overgeslagen is of dat de storingsoorzaak niet is ingevuld. Hoe meer velden je namelijk invult, hoe beter het systeem zich vult met informatie en dus ook meer voor jou gaat werken.

Vanaf het moment dat velden verplicht zijn ingesteld bij een installatie, ondersteunt de Digitale Monteur het team door op te letten of alle velden zijn ingevuld voordat een werkopdracht gereed gemeld kan worden.

Jouw Digitale Monteur upgraden
Wil je graag de taalinstellingen aangepast zien, extra velden verplicht maken of stappen zetten in het voorraadbeheer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via sales@mcmain.nl of bel ons op het volgende nummer 0341 – 750 500.