Forbo Flooring Systems

Professionalisatie van de Technische Dienst met McMain Software

Forbo Flooring Systems is een internationaal opererend Zwitsers concern dat is genoteerd aan de beurs van Zürich. De divisies binnen de groep houden zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van vloerbedekkingen en industriële producten. Deze zijn ondergebracht in drie disciplines: vloeren, lijmen en transportbanden. Productontwikkeling en innovatie zijn door de jaren heen de basis geweest voor ons eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige assortiment.

Door ons bewust te zijn van onze kracht en hard te werken aan innovatieve oplossingen voor onze klanten kunnen we marktleider blijven. In 1995 richtte Forbo als eerste vloerenfabrikant ter wereld een milieuzorgsysteem in conform de moderne milieuvergunning.

Maatschappelijk verantwoord en milieubewust

Wij vinden het belangrijk maatschappelijke verantwoording af te leggen. Niet voor niets maakt een milieubewuste aanpak integraal onderdeel uit van de bedrijfsvoering. Neem bijvoorbeeld de periodieke inspecties en audits. Deze geven zowel de vergunningverlener als Forbo- Novilon inzicht in de bedrijfsprocessen. Het stelt ons in staat verdergaande verbetering op dit terrein door te voeren. Zo is ons bedrijf gecertificeerd en hergebruiken we onze reststoffen. Forbo Flooring Systems in Coevorden ontwikkelt en produceert vinyl vloerbedekking voor huishoudelijk en commercieel gebruik. De vinylvloeren worden onder de merknamen Novilon, Novilux en Eternal wereldwijd verkocht. 

Momenteel zijn er meer dan 200 mensen bij Forbo Flooring Systems werkzaam en is gecertificeerd voor IIP, ISO 9001 en ISO 14001. Een certificering waar we trots op zijn en die alles zegt over de waarde die we hechten aan onze hoogwaardige producten.

Ondersteuning van service activiteiten en preventief onderhoud

“We werken al jaren met een onderhoudsbeheersysteem. Voorheen werkten we al naar volle tevredenheid met het Comac onderhoudsbeheersysteem en sinds 2000 is dat naadloos overgegaan naar McMain. McMain ondersteunt ons met het overzichtelijk maken van onze service activiteiten in het algemeen en het preventief onderhoud in het bijzonder. Ook voor onze KPI’s (Key Performance Indicators) is McMain belangrijk voor ons. We werken met 4 elektromonteurs, 4 mechanische monteurs en 1 werkvoorbereider. Door middel van rapportages kun je zien hoeveel orders de TD heeft afgewerkt, hoeveel in een maand en hoeveel na werktijd bijvoorbeeld.

Overzicht van alle storingen

Ook geeft McMain een goed overzicht van alle soorten storingen die voorkomen. McMain heeft ons echt een stuk verder geholpen. Het nog meer professionaliseren van onze technische dienst en zorgt voor minder ad hoc problemen met onze machines. Ook de ondersteuning van de helpdesk van McMain is snel en adequaat. Ze begrijpen de werkstromen van technische diensten als geen ander en hebben altijd een panklare oplossing door hun enorme praktijkervaring.”

Aan de slag met McMain Online

Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware van McMain? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit.

Ook Herbert Stroeve, inkoop Technische Dienst bij Forbo Flooring Systems, vertelt over zijn ervaring met de onderhoudssoftware van McMain. Lees hier zijn verhaal.