Maintaining your industry since 1984   |   0341 - 750 500|info@mcmain.nl
Maintaining your industry since 1984   |   0341 - 750 500|info@mcmain.nl
Food & Feed2020-04-09T09:37:11+02:00

Food & Feed

Be on top of the foodchain

Demo aanvragen

FOOD & FEED

Borgen van jouw voedselveiligheid

Aan de veiligheid van food en feed worden door overheid en consumenten hoge eisen gesteld. Het onderhoud aan de veelal specialistische installaties valt onder zaken als nu nog HACCP (wordt uitgefaseerd in 2021 en vervangen door Food Safety System Certification, oftwel FSSC 22000), BRC en GMP regels. Maintainability, Asset en Life Cycle Management, reinigbaarheid, tracking and tracing spelen bij deze certificaten cruciale rollen. Ook het onderhoud van jouw machinepark is daar een belangrijk onderdeel van en verdient het allerbeste. McMain zorgt voor een totaaloverzicht van al jouw assets en houdt jouw risico’s beheersbaar.

Incident Melder App
McMain Software Demo
Demo aanvragen

McMain Demo:
Bekijk hoe onze software jouw food en feed organisatie verbetert

Benieuwd hoe McMain software jouw organisatie verder kan helpen? In deze overzichtelijke demo laten we je het pakket volledig zien. Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden.

FOOD & FEED

Al jouw onderhoudswerk centraal en digitaal

Traceerbaarheid is een belangrijk onderdeel in de food en feed. Vandaar zijn er binnen McMain standaard voorzieningen getroffen om alle historie in één database vast te leggen. Deels automatisch, middels automatische logging van data, en deels middels eenvoudige registratie. Elke monteur houdt zo overzicht van de te onderhouden objecten. Middels de TODO’s en notificaties wordt de gebruiker tijdig op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden die extra aandacht nodig hebben.

FOOD & FEED

Voorkom schijnveiligheid

Elk productiebedrijf krijgt steeds meer te maken met audits. Een essentiële factor bij audits is het leveren van de juiste en actuele informatie. Denk aan: hoe zijn de risico’s herkend? Welke maatregelen zijn er getroffen? Hoe worden deze maatregelen gewaarborgd? Onvolledige informatie kan leiden tot het tekortschieten van een audit. Digitalisering van de historie biedt zowel intern als tijdens audits inzicht. Met McMain vergroot jij jouw grip op het machinepark en de veiligheid van de productielijn(en).

Meer weten over McMain software?

Neem nu vrijblijvend contact op

Neem contact op

FOOD & FEED

Belangrijkste onderdelen op een rij:

 • Vastleggen en bewaken van kritische controle punten

 • Risico’s in kaart brengen door middel van risicomatrix

 • Historie op objectniveau (desgewenst inclusief onderliggende objecten)

 • Onderhoudskosten van elk object inzichtelijk

 • Preventieve onderhoudsmodellen en procedures

 • Frequente controle van onderhoud op object

 • Kostenbesparingen door doelmatige onderhoudsuitvoering

 • Gedegen analyses voor vervanging en/of revisie

 • Grafische jaarplanning voor audits

 • Correctieve acties vastleggen en verifiëren

 • Vastleggen audit types op meerdere objecten / records

 • Logboek op meerdere elementen voor audit trail

 • Beheren van belangrijke kwaliteit- & technische documenten (Word, Excel en PDF)

 • Eigen in te richten workflow voor klein, middel en grote organisaties

“McMain is de basis van onze technische dienst. Dankzij McMain kunnen we slimmer preventief onderhoud plegen. Ook bij de steeds vaker voorkomende audits is McMain een ideale schakel.”

Matthijs de Jong, Installatie Beheerder Technische Dienst
T. Boer & Zn. (onderdeel van de Van Drie Groep)

Lees hier het hele verhaal

FOOD & FEED

Incidenten melden via een smartphone

De registratie van melding tot oplossing helemaal digitaal te volgen. Dát is de oplossing van McMain. Een melding wordt geregistreerd via smartphone inclusief foto en risicomatrix. De melding komt via een notificatie binnen op het dashboard van McMain. De technische dienst, kwaliteitsmanager of plant manager kan de melding volgen en eventueel in uitvoering zetten. Door de slimme opslag van McMain zijn de werkbonnen met oplossing altijd terug te vinden bij de asset. Hierdoor kunnen gedegen analyses uitgevoerd worden om de downtime van de assets te beheersen.

FOOD & FEED

Planning, uitvoer en vastlegging in één systeem

Weten welke contractors er binnenkort langskomen? Of inzien wanneer objecten weer gekeurd moeten worden? Niet meer willen nadenken over preventieve werkzaamheden? McMain doet dit allemaal voor je. Binnen McMain kan er in één overzicht getoond worden welke afspraken er op de planning staan. Daarnaast geeft McMain tijdig aan als er werkzaamheden niet uitgevoerd zijn of over budget dreigen te gaan. Met McMain hoef jij je geen zorgen meer te maken en kun jij je richten op de core business. 

FOOD & FEED

Rapportage & Business Intelligence

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze software. Met de interactieve dashboards, trends & TODO’s kan er binnen McMain direct getoond worden hoe jij er vandaag voor staat.

McMain Rapportage & Business Intelligence

Direct succes behalen?

Bekijk één van onze software oplossingen:

Maintenance Management
Field Service
QHSE
Logistics

Meer weten over software van McMain?

Neem nu vrijblijvend contact op

Advies op maat nodig? Bel: 0341 750 500