Werk met triggers en meterstanden voor optimaal onderhoudsbeheer

Januari is de maand van goede voornemens en nieuwe ontwikkelingen. Zo ook bij McMain Online. De afgelopen maanden hebben de dashboards in de onderhoudssoftware een nieuwe lay-out gekregen, maar is de software ook uitgebreid met andere nieuwe features. Denk aan object specificaties, automatisch prioriteiten bepalen en het dupliceren van preventieve onderhoudsmodellen. Al met al groeit de software steeds meer toe naar een volwassen product.

We kunnen wel zeggen dat we trots zijn op de constante ontwikkelingen van McMain Online. Met gepaste trots kunnen we vertellen dat de volledige feature Meterstanden is geïntegreerd in McMain Online. Het nieuwe jaar is dus goed begonnen. In vogelvlucht nemen we jullie mee door de meterstanden in McMain Online.

Meterstanden in McMain Online

Bij meterstanden kun je aan verschillende dingen denken, zoals de de kilometerstand van jullie wagenpark of juist aan de hoeveelheid draaiuren van de machines. Zoals jullie misschien al weten, is het mogelijk om bij de McMain backoffice automatisch onderhoud in te plannen op basis van een interval. Door een meter toe te voegen op het object helpt de tool jullie om op het juiste moment, het juiste onderhoud uit te voeren. Want die grote beurt is nog niet nodig bij de eerste 10.000 kilometer, maar wel wanneer hij 30.000 kilometer op de teller heeft staan.

Meter toevoegen

Hoe gaat dat precies in zijn werking en wat kun je precies bij zo’n meter invullen? Bij het aanmaken van een meter in de onderhoudssoftware is het belangrijk dat je precies invult wat deze meter moet gaan onthouden. Elementen die je kunt invullen zijn de meeteenheid, de type meter (oplopend/aflopend) en de maximale waarde per dag. Door al deze gegevens vooraf in te vullen, kun je op een later moment precies zien hoe de asset ervoor staat en welk onderhoud er nodig is. Zo krijgt de asset precies de verzorging die hij nodig heeft om zo optimaal mogelijk te draaien.

🟢 Feature: meter toevoegen op de asset
🔵 Voordeel: zo weet je op elk moment precies wat de asset heeft gedraaid/gelopen
🟡 Resultaat: zo kun je goed inspelen op de gezondheid van de asset en beslissen welk onderhoud past bij de huidige situatie.

Nieuwe features! Meterstanden in McMain Online
Meterstanden in McMain Online

Drie acties op een meterstand: corrigeren, verwijderen en accepteren

Wanneer we het hebben over meterstanden, zijn er drie acties die jullie kunnen uitvoeren, namelijk: het corrigeren, verwijderen en accepteren van meterstanden. Bij het opslaan van de nieuwe meterstand zal McMain Online kijken of de nieuwe meterstand hoger of lager is dan de laatst ingevulde waarde en of het verloop klopt.

Denk bijvoorbeeld aan de luchtfilters. Een luchtfilter gaat een bepaald aantal uren mee. Als de filters meer draaien, zal de filter ook voller zijn, wat betekent dat de technici onderhoud moeten plegen. Door gebruik te maken van het aantal draaiuren als trigger in plaats van tijd, past het onderhoud beter bij de conditie van de luchtfilter.

Rowan ter Steege, Consultant bij McMain Software

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Mocht dit gebeuren, is het natuurlijk fijn dat je dit weer recht kunt zetten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een collega een meterstand niet correct invult binnen de onderhoudssoftware. Bij het opslaan van de nieuwe meterstand zal McMain jouw gegevens valideren en een melding geven als de ingevulde meterstand niet overeenkomt met de vooraf gekozen waarden. Dan heb jij zelf de keuze om de meterstand te corrigeren, verwijderen of accepteren. Zo ben je altijd de baas over de meterstanden die worden ingevuld en weet je zeker dat de meterstanden in de back- office kloppen. 

🟢 Feature: Drie acties op een meterstand: corrigeren, verwijderen en accepteren
🔵 Voordeel: In control zijn over de meterstanden door zelf de keuze te maken of de meterstand juist is of niet
🟡 Resultaat: Altijd de juiste meterstanden in de McMain back-office 

Triggers instellen en gebruiken

Naast een meter toevoegen, kunnen jullie ook triggers instellen en de onderhoudssoftware het werk laten doen. Zij houdt immers precies in de gaten wanneer de asset het punt bereikt voor bepaald onderhoud. Door de ingestelde triggers maakt McMain automatisch een nieuwe werkopdracht op basis van het gekoppelde onderhoudsmodel. Zo vertelt het systeem jou of er onderhoud nodig is in plaats van dat jij zelf een extra rondje moet lopen.

🟢 Feature: Triggers instellen en gebruiken
🔵  Voordeel: McMain Online denkt met jou mee en maakt zelf een werkopdracht aan als de trigger bereikt wordt
🟡 Resultaat: Jij houdt tijd over voor andere zaken zoals preventief werk of het analyseren van de downtime

Eenvoudig meterstanden toevoegen via de app

Zoals jullie weten, is deze nieuwe feature helemaal makkelijk in combinatie met de Digitale Monteur. Met een handomdraai zijn de meterstanden toegevoegd per inspectie regel. Helemaal handig om de historie terug te zien op jouw app om eventueel bij te sturen als dat nodig is. Meer lezen over de meterstanden in de Digitale Monteur? Klik hier voor het artikel.

Zin om aan de slag te gaan?
Tof! Daarom hebben wij McMain Online voor iedereen 30 dagen gratis beschikbaar gesteld. Vraag een trial aan van onze onderhoudssoftware en ga direct van start in deze online omgeving. Op zoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of bel naar 0341 – 750 500.