Werk met triggers en meterstanden voor optimaal onderhoudsbeheer

Het nieuwe jaar is de development afdeling begonnen met het doorontwikkelen van de Digitale Monteur. Het eindstation van deze ontwikkeling zorgt ervoor dat jullie meterstanden met een kleine inspanning op de werkvloer kunnen invullen. Benieuwd naar deze stap in digitaal onderhoud en mobiel werken? Lees dan snel verder.

Zoals jullie weten is het mogelijk om bij de McMain backoffice automatisch onderhoud te plannen op basis van een interval. Bijvoorbeeld door tijd of draaiuren. Bij draaiuren wordt er een meter ingesteld en triggers voor het onderhoud. Het invoeren van de meterstanden hebben wij voor jullie een stuk simpeler gemaakt, middels een druk op de knop via de Digitale Monteur.

Meterstanden in de Digitale Monteur

Het is mogelijk om op twee verschillende manieren meterstanden toe te voegen in de Digitale Monteur. Optie één is via een werkopdracht. De tweede optie is om via een inspectieregel een meterstand toe te voegen. Bovendien zal deze informatie automatisch worden opgeslagen bij het juiste object. Lees hieronder de nieuwste mogelijkheden.

Tonen laatste meterstand

De Digitale Monteur toont bij het invullen van de nieuwe meterstanden ook de laatst ingevulde waarden. Hierdoor weet je wanneer en wat de Technische Dienst heeft ingevuld. Daarnaast kan je de nieuwe meterstanden inclusief nieuwe datum invullen.

McMain, jouw slimme rekenwonder

Bij het opslaan van de nieuwe meterstand zal de Digitale Monteur jouw gegevens valideren. McMain kijkt of de nieuwe meterstand hoger of lager is dan de laatst ingevulde waarde. Ook kijkt hij of het verloop overeenkomt met het aantal dagen sinds de vorige ingevulde meterstand.

Melding bij foutief invullen

Indien de meterstanden niet correct worden ingevuld, toont McMain een melding. Deze gegevens slaat de Digitale Monteur echter wel op. Bij het later openen van de meterstand kan je deze gegevens wel weer hergebruiken.

McMain vertelt jou wanneer er onderhoud nodig is

Door de ingestelde triggers wordt er automatisch een nieuwe werkopdracht aangemaakt binnen McMain. Zo vertelt het systeem jou of er onderhoud nodig is in plaats van dat jij zelf een extra rondje moet lopen.

Uitlezen sensoren

Het uitlezen van de meterstanden kan natuurlijk ook middels sensoren. Er zal automatisch een meterstand in McMain toegevoegd worden. Op basis van de triggers kan McMain jou gaan vertellen of er onderhoud benodigd is. Hoe makkelijk is dat?

Met de meterstanden in de Digitale Monteur zet je een nieuwe stap binnen de wereld van preventief onderhoud. Wie weet zet je zelfs de eerste stappen in voorspellend onderhoud door met sensoren aan de slag te gaan. Hoe dan ook zal het de monteurs vele rondjes schelen omdat McMain straks vertelt wanneer het onderhoud nodig is.

Meer weten?
Denk jij dat de Digitale Monteur een verrijking kan zijn voor jouw Technische Dienst of wil je graag een update? Neem dan vrijblijvend contact op via per mail via sales@mcmain.nl of via telefoonnummer 0341-750 500.