Deze maand hebben we weer een aantal kakelverse features ontwikkeld binnen McMain Online. In dit artikel vertellen we waar wij zoal mee bezig zijn geweest, wat de nieuwe features inhouden en wat dit in de praktijk betekent voor jouw dagelijkse werkzaamheden.

Wat is er nieuw in McMain Online?

Sommige features kennen jullie wellicht al vanuit de on-premise oplossing van McMain, sommige zijn helemaal nieuw. Eén ding hebben ze gemeen; ze zijn allemaal ontwikkeld om het dagelijks werk met asset management software een stukje makkelijker te maken.

Wachtboek

Een digitaal logboek waarin alle gebeurtenissen van die dag gelogd kunnen worden. Vanaf nu is het mogelijk met het wachtboek binnen McMain Online. Is er bijvoorbeeld een wijziging geweest in een productielijn? Dan worden deze bijgehouden in het wachtboek. Vanaf nu is de overdracht tussen afdelingen dus een stuk makkelijker. Bovendien is de wachtoverdracht ideaal wanneer er met verschillende ploegen wordt gewerkt. Deze feature is zowel beschikbaar in de Digitale Monteur App als in McMain Online.

🟢 Feature: Digitaal logboek voor overdracht tussen afdelingen en ploegen
🔵 Voordeel: Verbeterde communicatie tussen verschillende afdelingen en ploegen
🟡 Resultaat: Altijd inzicht in de gebeurtenissen rondom jouw asset(s)

Voorraadcorrecties

Eerder ontwikkelden wij de feature ‘Artikelbeheer uitgebreid’ waarmee voorraad makkelijker en sneller aangevuld kan worden, en het aantal administratieve handelingen verminderd wordt. Middels een snelknop vanuit het artikel kan een inkooporder aangemaakt en doorgestuurd worden. Aanvullend hierop is het nu ook mogelijk om voorraadcorrecties door te voeren. Dit is van belang wanneer je start met voorraadbeheer, maar ook aan het begin van elk jaar, wanneer je de voorraad opnieuw inzichtelijk en kloppend wil maken. 

🟢 Feature: Zelf je voorraad in kunnen richten en corrigeren
🔵 Voordeel: Voorraad altijd up to date inzichtelijk
🟡 Resultaat: Nooit meer misgrijpen

Urenverantwoording

Het bijhouden van urenverantwoording was al mogelijk in de Digitale Monteur. Vanaf nu kan dit ook binnen McMain Online. Hierdoor wordt deze, vaak vervelende, administratieve klus een stukje makkelijker. De gemaakte uren kunnen direct op een werkopdracht geboekt worden, maar dit kan ook worden uitgebreid met een verantwoording. Bovendien is het mogelijk om op weekniveau te zien aan welke werkzaamheden tijd besteed is, en of alle uren geboekt zijn. Ideaal wanneer er een weekstaat gemaakt dient te worden die moet worden goedgekeurd. En super handig om als basis te gebruiken voor het opstellen van budgetten.

🟢 Feature: Weekstaten registeren in McMain Online
🔵 Voordeel: Meer grip op urenregistratie
🟡 Resultaat: Inzicht in alle uitgevoerde werkzaamheden per medewerker

Toevoegen stuklijst bij afgifte

En last but not least, een kleine maar veelgevraagde feature: de stuklijst, ofwel spare parts. Heb je tijdens het onderhoud materialen gebruikt, zoals een lager, accu of een ander onderdeel? Door een vinkje te zetten wordt het artikel direct toegevoegd aan de stuklijst. Hierdoor heb je altijd real-time inzicht in de onderdelen die aanwezig zijn in de machine. Deze feature is tevens beschikbaar in de Digitale Monteur.

🟢 Feature: Toevoegen artikelen aan stuklijst bij materiaalafgifte
🔵 Voordeel: Op een eenvoudige wijze de stuklijst per machine bijhouden
🟡 Resultaat: Altijd alle onderdelen per machine inzichtelijk

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.