Heb nog meer grip op jullie planning als werkvoorbereider

Efficiënt werken is niet meer weg te denken binnen organisaties. Altijd zijn we op zoek naar hoe het beter kan. Gelukkig zijn er een hele hoop hulpmiddelen die efficiënt werken mogelijk maken. Omdat organisaties niet stilstaan, blijven ook wij onze tools verder ontwikkelen. Daarom hebben wij onze verschillende hulpmiddelen zoals de werkbonnen app de Digitale Monteur, het Grafisch Planbord én McMain Online uitgebreid.

Het Grafisch Planbord ondersteunt bij het inplannen en bijhouden van alle werkopdrachten. De Digitale Monteur zorgt er weer voor dat de monteur zich altijd en overal op de werkvloer kan redden. Zo heeft elk hulpmiddel zijn eigen expertise.

De nieuwe features van McMain Software

Je kunt een stap richting digitaal onderhoudsbeheer op verschillende manieren zetten. Onze software heeft steeds meer snufjes waarmee jullie werk een stuk makkelijker wordt. Benieuwd wat onze nieuwste features inhouden? We geven je hieronder een overzicht.

Objecten lokaliseren in de objectboom van McMain Online

De basis van het onderhoudsbeheersysteem, en dus ook van McMain Online, is de objectboom. Ook wel het kloppende hart van de software. Hoe groter jullie machinepark is, hoe uitgebreider de objectboom. Dan kan het juiste object vinden soms best een grote opgave zijn. Om deze zoektocht te vergemakkelijken hebben we een nieuwe knop toegevoegd, namelijk de lokaliseer knop. Wanneer je gebruik maakt van deze knop, ga je automatisch terug naar de boomstructuur en opent hij direct de juiste plek in de boomstructuur. Dat scheelt hele zoektochten in de objectboom. Het lokaliseren kan vanaf de object detailpagina, maar ook in de lijstpagina van objecten. Vink het object aan en ga gelijk door naar juiste plek in de objectboom.

🟢 Feature: objecten lokaliseren in objectboom van McMain Online
🔵 Voordeel: bespaar tijd door direct naar het juiste object te gaan in de objectboom
🟡 Resultaat: met één klik op de knop de asset in beeld in de objectboom

Werkopdrachten gereedmelden en aanmaken in het Grafisch Planbord

Vanaf nu is het ook mogelijk om een werkopdracht gereed te melden vanuit het Grafisch Planbord. Voeg feedback toe en zie alle toegevoegde informatie terug in de Digitale Monteur. Deze feature zorgt voor meer samenwerking tussen de Digitale Monteur en het Grafisch Planbord. Voeg bijvoorbeeld ook gelijk de uren toe aan een werkopdracht. Dit zie je ook weer terug in de Digitale Monteur. Neem afscheid over de onduidelijkheid in de taken. 

Maken jullie gebruik van correctieve bonnen? Het inzien van het correctieve werk was al mogelijk, maar aanmaken was nog een wens.  Dat kun je nu ook vanuit het Planbord doen. Dus wanneer je je bedenkt tijdens het inplannen, wat er nog ligt aan correctief werk, kun je dit direct meenemen.  Dus al het correctieve werk tijdens dat je tegenkomt tijdens het inplannen, kun je direct meenemen. 

🟢 Feature: werkopdrachten afhandelen in het Grafisch Planbord
🔵 Voordeel: onduidelijkheid over taken is voorbij dankzij een betere samenwerking tussen het Grafisch Planbord en de Digitale Monteur
🟡 Resultaat: meer grip op de werkplanning als werkvoorbereider

Voeg weekstaten toe in de Digitale Monteur

Administratie is vaak het minst leuke deel van je werkzaamheden, maar het is wel heel belangrijk. Daarom doen we alles om deze taak zo makkelijk mogelijk voor jullie te maken. Het is daarom nu mogelijk om als monteur vanuit de Digitale Monteur weekstaten toe te voegen. De tijd waarin dit alleen in de back-office mogelijk was, is dus voorbij. Nu is het dus niet alleen mogelijk om op een WO uren te boeken, maar ook om de uren te schrijven die je niet op een werkopdracht boekt, zoals vakantie-uren.

Per dag kun je alle uren aangeven en een omschrijving toevoegen. De Digitale Monteur bevat alles wat je nodig hebt om aan te geven hoe je week eruit heeft gezien. Dit kun je gewoon vanaf je eigen tablet of mobiel doen. Als je hele week compleet is kun je de weekstaten goedkeuren en opsturen naar de baas. Tijd voor weekend!

🟢 Feature: weekstaten toevoegen in de Digitale Monteur
🔵 Voordeel: sneller en gemakkelijker de urenadministratie verwerken
🟡 Resultaat: direct via de Digitale Monteur alle uursoorten verwerken in de weekstaten

Zelf uitproberen?

Benieuwd hoe het Grafisch Planbord, de Digitale Monteur en ons onderhoudsbeheersysteem in praktijk werkt? Vraag dan een gratis trial aan en probeer het 30 dagen gratis uit.